Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΔΕΝ «ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ» ΚΑΙ…ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΖΑΜΙΑ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΕΣΤΑΝ...


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την έντονη οργή της Άγκυρας προκαλεί η είδηση ότι οι κινεζικές αρχές έχουν εφαρμόσει ένα μεγάλο πογκρόμ κατά της τουρκόφωνης μουσουλμανικής μειονότητας στο ανατολικό....
Τουρκεστάν, προχωρώντας στο γκρέμισμα χιλιάδων τζαμιών όπως αναφέρεται, για να σταματήσει η ισλαμική προπαγάνδα στην περιοχή.
Σύμφωνα με το αυστραλιανό Ινστιτούτο Στρατηγικής Πολιτικής, (ASPI), είδηση που μετέδωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ, στην περιοχή των μουσουλμάνων Ουϊγούρων στην δυτική Κίνα οι αρχές εδώ και χρόνια; έχουν εξαπολύσει ένα μεγάλο διωγμό κατά των μουσουλμάνων και μέσα στο χρονικό διάστημα τριών ετών, όπως αποκαλύπτεται, έχουν κυριολεκτικά γκρεμίσει χιλιάδες μουσουλμανικά τεμένη, ενώ έχουν συλλάβει και φυλακίσει χιλιάδες ιμάμηδες με την κατηγορία της μουσουλμανικής αντικαθεστωτικής προπαγάνδας.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Wang Wenbin, στην περιοχή είχαν κτιστεί πολύ περισσότερα τζαμιά από όσα χρειάζονταν ο τοπικός πληθυσμός και λειτουργούσαν σαν εστίες ισλαμικής προπαγάνδας.

Το ζήτημα των Ουϊγούρων έχει φτάσει μετά από τουρκικές αναφορές και μέχρι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπου μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας τις κινεζικές ενέργειες.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...