Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Σύριος χριστιανός: «Κάνατε λάθος που ανοίξατε τα σύνορα. Αυτοί που βάλατε μέσα δεν είναι πρόσφυγες»



Ένας νέος χριστιανός από τη Συρία, ο Spiro Haddad, κατέφυγε στην Αυστρία προκειμένου να ξεφύγει από τις διώξεις κατά των χριστιανών. Μόλις έφτασε στην Ευρώπη, αναγκάστηκε να....
βρίσκεται στην ομήγυρη των «προσφύγων» οι οποίοι υποστήριζαν το Ισλαμικό Κράτος και την Jabhat al-Nusra.Έπρεπε να κρατήσει κρυφή τη χριστιανική του πίστη αλλιώς διακινδύνευε η ζωή του. Τελικά γύρισε πίσω στη Συρία, όπου νιώθει πιο ασφαλής.
Όσο ήταν στην Ευρώπη συναντούσε ανθρώπους οι οποίοι δήλωναν ανοιχτά την υπακοή τους στο ISIS και την Al-Nusra. Ο Haddad ισχυρίζεται πως αυτοί οι άνθρωποι παραμένουν και θέλουν να εξισλαμίσουν την Ευρώπη και να μετατρέψουν τις εκκλησίες σε τζαμιά.
Στο βίντεο λέει: Συναντήσαμε τον Σπύρο Χαντάντ σε ένα προάστιο της Δαμασκού. Το περασμένο καλοκαίρι ο 25χρονος αποφάσισε να διαφύγει με φίλους του, μέσω της Βηρυτού και της Κωνσταντινούπολης στη Σμύρνη. Ένα video θυμίζει το πώς διέσχισε το Αιγαίο. Στην Αυστρία, ήθελε να μείνει εκεί. Αλλά τότε ήρθαν οι πρώτες αμφιβολίες. Έφυγα εξαιτίας της οικογένειάς μου, λέει. Είμαστε Χριστιανοί και χάσαμε τα πάντα στον πόλεμο. Φοβόμουν όταν είδα πόσοι από τους πρόσφυγες δηλώνουν ανοιχτά οπαδοί της Al-Nusra και του ISIS.
Έδωσε 3.000 ευρώ σε λαθρεμπόρους ώστε να φτάσει εκεί. Τότε χωρίστηκε από τους φίλους του. Μόνο στη διαδρομή των «προσφύγων» φοβόταν να ομολογήσει πως ήταν χριστιανός. Δεν μπορούσε επιπλέον να ξεχάσει την Ουγγαρία, όπου τον αντιμετώπισαν, όπως υποστηρίζει, χειρότερα απ’ ό, τι στη Συρία. Δεν ήταν αυτή η εικόνα την οποία είχα για την Ευρώπη. Η ανάκριση από την αστυνομία, τα λυκόσκυλα, το συρματοπλέγματα. Όλο αυτό χρησιμοποιήθηκε από τους φανατικούς. Αυτοί μόνο την δική  τους γνώμη ανέχονται. Σύντομα θα κάνουν τζαμιά τις εκκλησίες.
Έλπιζα πως θα βρω ελευθερία στην Ευρώπη, λέει. Συμβουλεύτηκε τη μητέρα του και στη συνέχεια μίλησε στις αρχές της Αυστρίας. Δεν τον πήραν πολύ σοβαρά. Δεν μπορούσε να συνεχίσει έτσι και αποφάσισε να επιστρέψει.
Η μητέρα του χάρηκε που γύρισε πίσω. Τώρα εργάζεται και πάλι στην τηλεόραση. Οι συνάδελφοί του λένε ότι υπάρχουν πολλοί σαν αυτόν, αλλά σχεδόν κανείς δεν είναι έτοιμος να μιλήσει. Δεν είναι καλό ότι η Ευρώπη είναι ανοιχτή σε όλους. Το ISIS και η Al-Nusra θέλουν να καταστρέψουν τα πάντα και εσάς μαζί. Εάν δεν το καταλαβαίνετε αυτό, λέει, είμαι απαισιόδοξος για το μέλλον της Ευρώπης.

11 σχόλια:

  1. Καλααααα αυτό το έχουμε καταλάβει καιρό τώρα απλά ήρθε και η επιβεβαίωση από το στόμα Σύρου.Ολα αυτά που κάνουν έως τώρα οι δήθεν πρόσφυγες δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που θα μας κάνουν όταν γίνουν περισσότεροι από όσοι είναι.Μακαρι να βγω ψεύτης αλλά τα βλέπω ήδη σιγά σιγά να γίνονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και τι κάνετε ρε λεβέντη για να σωθείτε αφού ξέρετε τι σας περιμένει ανεγκέφαλοι Ελληναρες. τίποτα περιμένετε σιωπηλά την καταστροφή σας ΡΑΓΙΑΔΕΣ

      Διαγραφή
  2. Κάτσετε.να σας γαμησουν οι κολοσς.και μετά κλαστε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτο σας ενδιαφερει και ρωτατε ο ενας τον αλλον τι κανει και φαγωνεστε! Και αμα οντως κανει καποιος κατι πεφτετε να τον φατε! Καταντια ελληνικης νοοτροπιας! Ξυπνατε οχι μονο εσεις αλλα και τους γυρω σας! Εαν δεν αντιδρασουν οι Ελληνες ενωμενοι παει χαθηκαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειλικρινά λυπάμαι που τρωγομαστε μεταξύ μας
    γιά κάτι που αφορά την Ελλάδα μας ίσως είναι καλύτερα να καταλάβουμε ο καιρός έφτασε αμύνεστε περί πατριδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πιστεύω απόλυτα ότι θα το καταφέρουν με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία, γιατί οι Έλληνες είναι σκουπίδια και πρέπει να πεθάνουν, άρα να παραδοθούν αμαχητί,θα έλεγα για καλυτερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά τα σκουπίδια έχουν αποδείξει πολλές φορές ότι δεν πέφτουν αμαχητί... Κι έτσι θα γίνει και αυτή τη φορά... Ο κόσμος είναι ξύπνιος αλλά τα media θέλουν να προβάλλουν το αντίθετο... Με τις συνθήκες εξαθλίωσης που μας έχουν υποβάλει δεν είναι εύκολο να βρούμε το κουράγιο να επαναστατήσουμε... Αλλά θα το κανουμε... Όσο για εσένα margaret τα συγχαρητήρια μου για τον τρόπο που εκφραζεσε... Σου εύχομαι να ζήσεις αυτά που ζουν οι Έλληνες την τελευταία δεκαετία και μετά να δούμε τι θα πεις... Κατσίκα....

      Διαγραφή
  6. λυπηρο καποιος να μιλα ετσι για τους ελληνες αν ειναι σκουπιδια φυγε για αλλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΤΥΠΗΘΗΚΑΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΣΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΛΑΟΣ. ΔΙΧΑΣΤΗΚΑΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΣΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΛΑΟΣ. ΜΕΓΑΛΩΣΑΝΕ ΓΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΕΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΜΑΣ. ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΕΒΡΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΣΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ Ο Κ.Ι.Σ. ...ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ? ΓΙ ΑΥΤΟ ΗΡΘΕ Ο ΣΩΡΡΑΣ...ΤΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΛΑ ΕΝΩΤΙΚΑ. ΗΡΘΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΤΡΑΝΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΑΣ. ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΜΕ.. Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ. ΘΑ ΠΕΡΝΑΓΕ ΜΩΡΕ ΑΛΩΒΥΤΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΝ ΕΙΧΕ ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΝΑ ΨΕΓΑΔΙ? ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ. ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΑΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ. ΟΣΟΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΙΣΟΣ ΚΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ..ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όχι "Σπύρο Χαντάντ". Δεν πρόκειται για "Έλληνα". "Σπίρο Χαντάντ", με "ι" και όχι με "υ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...