Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Οργή Μηταράκη για κατοίκους στα Καμένα Βούρλα: "Ντροπή τους, άφησαν παιδιά χωρίς φαγητό"



Δριμύτατη επίθεση εξαπέλυσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, κατά των κατοίκων στα Καμένα Βούρλα....
Οι κάτοικοι αντιδρούν στην εγκατάσταση ανήλικων προσφύγων στην πόλη τους.

Μηταράκης: Λέμε "όχι" σε συμπεριφορές Καμένων Βούρλων

Οι περίπου 100 ανήλικοι πρόσφυγες έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο της λουτρόπολης. "Πράγματι, δεν ενημερώθηκαν, λαμβάνω γι αυτό την ευθύνη" ανέφερε ο υπουργός για τους κατοίκους, επικρίνοντάς τους σφοδρά κι εξαπέλυσε δριμεία επίθεση για τη στάση που τήρησαν κατηγορώντας τους για έλλειψη ανθρωπισμού: "Εμπόδισαν ακόμη και το φαγητό στα παιδιά. Λέμε "όχι" σε συμπεριφορές Καμένων Βούρλων. Ο Δήμαρχος δεν ελέγχει τον κόσμο. Εκφράζω τη λύπη μου για τα ακραία φαινόμενα στα Καμένα Βούρλα" είπε μιλώντας στο Open.
Στην εκπομπή παρενέβη μετά τον υπουργό ο δήμαρχος Καμένων Βούρλων, Γιάννης Συκιώτης, εμμένοντας στην απόφαση των κατοίκων να μπλοκάρουν με κάθε τρόπο την εγκατάσταση των προσφύγων στην περιοχή τους, Μάλιστα, οι κάτοικοι θα κλείσουν την Εθνική Οδό στο ύψος των διοδίων στις 3:00 το μεσημέρι της Παρασκευής.


Οι ανήλικοι μετανάστες μεταφέρθηκαν στα Καμένα Βούρλα, την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, με δύο λεωφορεία. "Διαμηνύουμε προς όλους, ότι θα μας βρουν απέναντί ως ανθρώπινη ασπίδα αν επιχειρηθεί η εγκατάσταση έστω και ενός μετανάστη/πρόσφυγα στους συγκεκριμένους χώρους", είχε δηλώσει στο lamiareport ο Δήμαρχος Ιωάννης Συκιώτης.
Χθες το βράδυ επικράτησε ένταση στα Καμένα Βούρλα με τους ανήλικους μετανάστες να πετούν αντικείμενα από το ξενοδοχείο που έχει μισθωθεί από ΜΚΟ, επιχειρώντας να βγουν από αυτό.
Σύμφωνα με το lamiareport, οι ανήλικοι άρχισαν να φωνάζουν και να εκσφενδονίζουν αντικείμενα, ενώ κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από τον χώρο. Στο σημείο βρέθηκε και αστυνομική δύναμη για να ελέγξει την κατάσταση ώστε να μη δημιουργηθεί κάτι πιο σοβαρό. Το επεισόδιο έληξε λίγο μετά τα μεσάνυχτα.
 
πηγή

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...