Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

Αλλάζει όνομα η Ολλανδία – Πως θα αποκαλείται



Όπως αναφέρει ο Independent, η κυβέρνηση της Ολλανδίας έλαβε την απόφαση να σταματήσει η χώρα να αποκαλείται έτσι και αντιθέτως να χρησιμοποιείται μόνο το....
πραγματικό της όνομα, ήτοι «Κάτω Χώρες» (και διεθνώς «Netherlands» ή «Pays Bas») – ως μέρος μιας προσπάθειας αναβάθμισης της παγκόσμιας εικόνας της.

To τοπωνύμιο «Ολλανδία», άλλωστε, δεν είναι καν το επίσημο όνομα της χώρας, αλλά εκείνο μιας επαρχίας της: Holland είναι η επαρχία που περιλαμβάνει τη Χάγη, το Ρότερνταμ και το Άμστερνταμ.

Και εδώ είναι που αρχίζουν τα προβλήματα: η κυβέρνηση θέλει να μετατοπίσει το τουριστικό ενδιαφέρον από συγκεκριμένες πτυχές της ζωής με τις οποίες συσχετίζεται ευρέως η χώρα, όπως η κουλτούρα των «ψυχαγωγικών» ναρκωτικών και η περιοχή με τα «κόκκινα φανάρια» (που όλα εδράζονται στο Άμστερνταμ «της Ολλανδίας»…), σε μια πιο φιλική προς όλους προσέγγιση στο όνομά της, προκειμένου να ενισχύσει τις εξαγωγές, τον τουρισμό, τον αθλητισμό και να εξαπλωθεί ο «πολιτισμός και οι αξίες των Κάτω Χωρών».
Στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής, οι «Κάτω Χώρες» θα αποτελέσουν την επίσημη ονομασία της χώρας στον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί στο Ρότερνταμ τον προσεχή Μάιο καθώς και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι του 2020. Αλλά και η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, η οποία αναφέρεται συχνά στο εξωτερικό ως Ολλανδία, θα ονομάζεται πλέον μόνο Κάτω Χώρες σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις. Η εθνική αλλαγή ονομασίας έχει υπογραφεί επίσης από τις επιχειρηματικές ενώσεις και από τον οργανισμό τουρισμού.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε: «Χρειαζόμαστε μια πιο ομοιόμορφη και συντονισμένη εθνική διαφήμιση. Θέλουμε να προβάλουμε τις Κάτω Χώρες ως μια ανοιχτή, εφευρετική και χωρίς αποκλεισμούς χώρα. Έχουμε εκσυγχρονίσει την προσέγγισή μας» εξήγησε. «Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων σχετικά με την εικόνα των Κάτω Χωρών που θέλουμε να παρουσιάσουμε στον υπόλοιπο κόσμο με ουσιαστικό και αδιαμφισβήτητο τρόπο».
Σύμφωνα με υπολογισμούς, έως το 2030 την χώρα θα επισκέπτονται περί τα 42 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως, από 18 εκατομμύρια το 2018.
Πηγή: protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...