Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

Κραυγή αγωνίας από τον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου: “Καταλύθηκε το κράτος”-Πάνω από 5.000 μετανάστες στα ελληνικά νησιά από την Τουρκία τον Δεκέμβριο



Συνολικά 5.247 μετανάστες έφθασαν στα ελληνικά νησιά από την Τουρκία τον Δεκέμβριο.

Ο τελευταίος μήνας του έτους είδε.....

3.681 μετανάστες που έφτασαν στη Λέσβο, 878 στη Σάμο και 688 στη Χίο, με βάση στοιχεία από την Περιφερειακή Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Άλλοι 123 μετανάστες έφτασαν στη Λέσβο τις πρώτες 12 ώρες του 2020, μετά την άφιξη των 134 την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, εξαιτίας των μεγάλων προσφυγικών ροών.

Όπως είπε ο κ. Μουτζούρης «έχει καταλυθεί το κράτος στο Βόρειο Αιγαίο», σημειώνοντας μάλιστα ότι «η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να γίνουμε περιφέρεια προσφύγων».

Παράλληλα, τόνισε ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να γίνει ένα γκέτο» και ανέφερε ότι «κανένας υπουργός δεν έρχεται στα νησιά του βορείου Αιγαίου»

Σύμφωνα με τον κ. Μουτζούρη «η κατάσταση έχει εγκαταλειφθεί και το σχέδιο αλλάζει κάθε εβδομάδα, δεν υπάρχει σχέδιο» είπε σε υψηλούς τόνισε κάλεσε τους υπουργούς «να φύγουν από τα γραφεία τους σήμερα και να έρθουν στο Αιγαίο», καθώς όπως είπε «καταλύεται το κράτος».

πηγή 

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...