Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Αμετανόητος ο Βερέμης: Ο Μεταξάς δεν είπε «ΟΧΙ»

Ο ιστορικός Θάνος Βερέμης υιοθετεί την κομμουνιστική εκδοχή για τον Ιωάννη Μεταξά και το ΟΧΙ

Ο γνωστός αναθεωρητής ιστορικός της σχολής των «συνωστισμών» και τις «αρμονικής συμβίωσης» με τους Τούρκους, Θάνος Βερέμης ξαναχτύπησε....
Σε πρωινή εκπομπή, επ’ αφορμή του νέου του βιβλίου για το ’40 αναπαρήγαγε για άλλη μια φορά τις θεωρίες της αριστεράς με ένα φαιδρό ωστόσο επιχείρημα.
«Ο Μεταξάς δεν είπε το ‘Όχι’. Το επιβεβαιώνει και ο Γκράτσι (σ.σ. Ιταλός Πρέσβης) που τον επισκέφτηκε για να του δώσει το τελεσίγραφο.» Ήταν ένας γεράκος, όπως λέει, ο οποίος μόλις είδε το τελεσίγραφο είπε: «Alors c’est la guerre…», ώστε έχουμε πόλεμο, δηλαδή.
«Το ‘ΟΧΙ’ το είπε αργότερα ο λαός», ανέφερε ο κ. Βερέμης. Άρα, κατά τον φωστήρα κ. Θάνο Βερέμη, όταν ο Πρέσβης μιας άλλης χώρας σου επιδίδει ένα τελεσίγραφο που σουζητά να παραχωρήσεις εθνικά εδάφη υπό την απειλή πολέμου κι εσύ απαντάς «ώστε έχουμε πόλεμο», αυτό δε σημαίνει «ΟΧΙ». Αντιθέτως, ο λαός, που είπε το «ΟΧΙ» ξεχύθηκε μόλις το έμαθε στους δρόμους με ντουντούκες και κοιτώντας προς δυσμάς κραύγαζε: Όχι, Όχι, Όχι!
Αστεία πράγματα και δυστυχώς προερχόμενα από τη σήμερα δεσπόζουσα ιστορική σχολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...