Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Ο “Ιμάμη Χουσείν” και το κέντρο της Αθήνας!

η φράση ανήκει στον Ντίκενς όσο ανήκει στον Αριστοτέλη η φράση “Το Anroid είναι το καλύτερο λειτουργικό σύστημα για τα κινητά»

Πας σε ένα επαγγελματικό ραντεβού. Ξαφνικά δεν κινείται τίποτε. Μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων. Έχει πορεία στο Σύνταγμα. Χάνεις αυτό το ραντεβού, χάνεις και το επόμενο, πάει η μέρα. Θες να μάθεις ποιο συνταρακτικό γεγονός ακύρωσε το σημερινό σου πρόγραμμα,....
μαζί με το πρόγραμμα μερικών χιλιάδων ανθρώπων ακόμα, που πασχίζουν για τον επιούσιο. Και ενημερώνεσαι από το πλακάτ: “Αν ο Ιμάμη Χουσσεΐν είχε αγωνιστεί μόνο και μόνο για να ικονοποιήσει τις κοσμικές του επιθυμίες, τότε δεν καταλαβαίνω γιατί η αδελφή του, η σύζυγός του και τα παιδιά του τον συνόδευσαν.” Υπογραφή… Κάρολος Ντίκενς! Μολονότι η φράση ανήκει στον Ντίκενς όσο ανήκει στον Αριστοτέλη η φράση “Το Anroid είναι το καλύτερο λειτουργικό σύστημα για τα κινητά», δεν βγάζεις νόημα, διότι οι γυναίκες και τα παιδιά στο Ισλάμ δεν μπορούν να λεν χωρίς συνέπειες “όχι δεν έρχομαι μαζί σου”.
Εν πάση περιπτώσει ψάχνεις να βρεις ποιος είναι αυτός ο Ιμάμη(sic) Χουσσεΐν για τον αγώνα του οποίου έχασες τη δουλειά. Και ανακαλύπτεις ότι ήταν εγγονός του Προφήτη Μωάμεθ που οδήγησε την οικογένεια και το στρατό του σε μια πόλη που τη λέγαν Κούφα, μετά από έκκληση των κατοίκων της πόλης να έρθει να τους σώσει από την καταπίεση του χαλίφη Γιαζίντ του Α’. Όμως δεν τα κατάφεραν. Αναχαιτίστηκαν σε ένα σημείο που το λέγαν Καρμπάλα από τις δυνάμεις του Γιαζίντ που τους έσφαξαν όλους – τι πρωτότυπο!
Είναι να μην χαίρεσαι, μαζί με τον Κυριάκο, το ότι η χώρα γίνεται σιγά – σιγά πολυπολιτισμική;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...