Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Τελικά η περίπτωση του κωφού αστυνομικού Michael Harpon απο την Μαρτινίκη στο τμημα πληροφορικής που έσφαγε 4 συναδέλφους του και τραυμάτισε άλλον έναν, πλέον αντιμετωπίζεται καθαρά ως υπόθεση τρομοκρατίας.



Τελικά η περίπτωση του κωφού αστυνομικού Michael Harpon απο την Μαρτινίκη στο τμημα πληροφορικής που έσφαγε 4 συναδέλφους του και τραυμάτισε άλλον έναν, πλέον αντιμετωπίζεται καθαρά ως υπόθεση τρομοκρατίας....

Ο δράστης έκανε την επίθεση όταν αρνούμενος να συνεργαστεί με γυναικες συναδέλφους του που θεώρησε ανάξιες , βάση της νέα δογματικής αντίληψης του (προ 18 μηνών είχε κατηχηθεί στο Ισλάμ) δέχτηκε επίπληξη και αναγκαστική αργία από την γυναίκα προιστάμενο του. Αυτό λειτούργησε ως φυτίλι αντίδρασης. Ο ίδιος έκανε χρήση πτυσόμμενου κεραμικού μαχαιριού στρατιωτικού τύπου για να αποφύγει τους ανιχνευτές μετάλλων, και επιτέθηκε κατά παντός ευρισκόμενου στα γραφεία μέχρι να πέσει νεκρός από βολές αστυνομικού.

Στην αρχή η Γαλλική αστυνομία το θεώρησε ως επίλυση διαφορών όμως στην συνέχεια τόσο η μαρτυρία της γυναίκας του όσο και το άνοιγμα τηλεπικοινωνιών του δράστη, έδειξε άμεση σύνδεση με τρομοκρατικές ομάδες, ενώ σε αυτό προστέθηκε και η μαρτυρία του αστυνομικου που τον πυροβόλησε αφού είπε πώς πριν την επίθεση , ο δράστης φώναζε "ο Θεός είναι Μεγάλος" (σσ. αλάχου ακμπαρ).

Το ζήτημα είναι βέβαια πώς ακόμα και οι αξιωματικοί της αστυνομίας στην Γαλλία παραδέχονται πώς δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν αντιμετωπίσει ριζοσπαστικοποιημένο αστυνομικό στην Σαρία και στο δογματικό Ισλάμ.

#Alexandros_Niklan
Geopolitics & Daily News


πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...