Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Γραφικοί αντιαμερικανοί και φιλορώσοι ταυτόχρονα (και μετά την κατάρρευση του θεάρεστου καθεστώτος τους)…[…που κλείνουν σαββατιάτικα τα μαγαζιά]


Το ΚΚΕ έπρεπε να κάνει την πρόζα τουχτες. Επίδειξη δύναμης στο πεδίο της ανοχής που έχουν κερδίσει απο την αστική δημοκρατία, που μισούν. Είναι αντιαμερικανοί και φιλορώσοι ταυτόχρονα (και μετά την κατάρρευση του θεάρεστου καθεστώτος τους) ότι και αν γίνει σε αυτόν τον κόσμο. Το ξέρουμε….
Καθώς ήμουν στην περιοχή λίγο πριν τη διαδήλωση, έντρομοι καταστηματάρχες έκλειναν τα μαγαζιά τους, και οι υπάλληλοι αποχωρούσαν απο την εργασία τους. Πολλοί λένε ότι το συμπαθούν γιατί είναι σταθερό στις θέσεις του. 
Είναι το φλερτ που γίνεται σε ένα ισχυρό κατεστημένο. 
Μεγαλύτερη υποκρισία δεν υπάρχει. 
Μια υποκρισία που δηλώνει φόβο. 
Για αυτόν ακριβώς το λόγο όμως που άλλοι το κολακεύουν από δειλία, εγώ θεωρώ ότι ήταν και είναι μια δογματική θρησκεία του τυφλού και αναχρονιστικού φανατισμού ακόμη και μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, που εκμεταλλεύεται ακριβώς την συμπάθεια και την ανοχή. 

Χωρίς καλλιέργεια, χωρίς στοχασμό, χειρότεροι κατά βάθος από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα η ύπαρξη του νομιμοποιεί σε μεγάλο βαθμό τις φαντασιώσεις και του ΣΥΡΙΖΑ. 

Είναι το backup ο ένας του άλλου. Λυπάμαι και τον τραμπούκο της φωτογραφίας, και την πόλη που παρέλυσε και όλους οι οποίοι πλήρωσαν σήμερα την διατάραξη της εργασιακής καθημερινοτητάς τους. 

Να το σκέφτηκε άραγε αυτό; Να σκέφτηκε τους χιλιάδες εργαζόμενους;

[του Σταύρου Κωνσταντινίδη]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...