Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Τι «συμβολίζει» η πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων – Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ εικόνα που «μιλά» σε εκατοντάδες εκατομμύρια χριστιανούς (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)




Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ και κατέστρεψε ένα μέρος του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων έχει «σβήσει» πλήρως, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των πυροσβεστών.
Ωστόσο οι «πληγές» που αφήνει είναι ανοικτές.....
του Κίμωνα Χαραλάμπους
O Γάλλος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λοράν Νουνές δήλωσε σήμερα ότι η αιτία της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Παναγία των Παρισίων δεν είναι γνωστή ακόμη, με τις αρχές να συνεχίζουν την έρευνα για το πώς ξέσπασε.
Πάντως, οι εργασίες είχαν ολοκληρωθεί μιάμιση ώρα πριν την φωτιά, όπως καταθέτουν οι εργάτες, φέρνοντας νέο δεδομένα στην κουβέντα που εξελίσσεται.
«Δεν υπάρχει πια σήμερα η Παναγία των Παρισίων, είναι μεγάλο χάσιμο για όλη την Ευρώπη» δήλωσε συγκινημένος ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στο Παρίσι. Οι φωτογραφίες πριν και μετά τη φωτιά σοκάρουν.
Η εικόνα της Εκκλησίας που άντεξε πολέμους είναι άκρως συμβολική και αλληγορική.
Συμβολίζει την Ευρώπη, η οποία χάνεται τις μέρες μας στον «βωμό» μιας εξωθούμενης πολυπολιτισμικότητας, με εκατομμύρια μουσουλμάνων παράτυπων μεταναστών να κατακλύζουν την Ευρώπη.
Με τον σημερινό χριστιανικό πολιτισμό να δέχεται επίθεση.
Μόλις τον προηγούμενο μήνα, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εντουάρντ Φιλίπ, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τις βεβηλώσεις καθολικών εκκλησιών σ’ όλη την γαλλική επικράτεια, ζητώντας την καθολική καταδίκη των περιστατικών.
Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για πράξεις που αφορούν βεβηλώσεις ναών, εμπρηστικές επιθέσεις, ακόμη και εναπόθεση… ανθρώπινων περιττωμάτων.
Τουλάχιστον 10 περιστατικά βανδαλισμού καθολικών εκκλησιών έχουν καταγραφεί από τις αρχές του Φεβρουαρίου στην γαλλική επικράτεια, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Μία από τις πρώτες επιθέσεις σημειώθηκαν στις 4 Φεβρουαρίου του 2019, στον ιερό ναό του Αγίου Νικόλα, όπου καταστράφηκε άγαλμα της Παρθένου Μαρίας του 19ου αιώνα.
Η πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων αντικατοπτρίζει λοιπόν την εικόνα ολόκληρης της Γαλλίας, ολόκληρης της Ευρώπης.
Ως «λύση ειρήνης για όλους» θα προταθεί η συγχώνευση των θρησκειών, γεγονός που θα αποκλείσει τον Χριστό, καθώς οι υπόλοιποι δεν δέχονται την «θεϊκή του υπόσταση». Ήδη ο ανώτατος ιμάμης της Αιγύπτου δήλωσε πως «είμαστε με τους αδελφούς μας χριστιανούς του Παρισιού», την ώρα που το ίδιο το Κοράνι γράφει για «σφαγές αλλόπιστων».
 Στην φωτογραφία του σημερινού πρωτοσέλιδου της γαλλικής εφημερίδας «Liberation». αποτυπώνεται η στιγμή της κατάρρευσης του φλεγόμενου βέλους της Notre Dame, με τον τίτλο Notre Drame, δηλαδή το δράμα μας.
Το δράμα όλων των χριστιανών της Ευρώπης που αποτυπώνεται σε αυτή την εικόνα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...