Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Επιστολή προς τους υποψηφίους Δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Θεσσαλονίκης απέστειλαν οι 320 μεγάλες επιχειρήσεις και ενώσεις πολιτών και το Νέο Ρεύμα- Νέο Όραμα



Διορθώσεις στο ΓΠΣ ζητούν από τους υποψηφίους Δημάρχους επιχειρηματίες της πόλης

Επιστολή προς τους υποψηφίους Δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Θεσσαλονίκης απέστειλαν οι 320 μεγάλες επιχειρήσεις και ενώσεις πολιτών και το Νέο Ρεύμα- Νέο Όραμα,...

σχετικά με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας τις καταστροφικές και αντιφατικές διατάξεις που αυτό περιλαμβάνει και προτείνοντας να υλοποιηθούν οι απαραίτητες διορθώσεις και να μην ψηφιστεί το ΓΠΣ τη συγκεκριμένη περίοδο 6 εβδομάδες πριν τις εκλογές, παρουσιάζοντας τα αντίστοιχα ουσιαστικά, πρακτικά και πολιτικά επιχειρήματα που επιβεβαιώνουν τις καταστροφικές διατάξεις για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται, κυρίαρχα στοιχεία ήττας της πόλης στο σχέδιο ΓΠΣ είναι η αποδοχή μεγάλης μείωσης πληθυσμού, η απομάκρυνση- θάνατος της παραγωγικής ικμάδας χαμηλής όχλησης και η παρερμηνεία της Σεβέζο που ερημώνει τη δυτική Θεσσαλονίκη, μετά τόσα χρόνια κρίσης και ανεργίας. Ούτε παραγωγή, ούτε υπηρεσίες!

Ακολουθεί η αναλυτική επιστολή των 320 μεγάλων επιχειρήσεων και ενώσεων πολιτών και του Νέο Ρεύμα- Νέο Όραμα της πόλης

7/04/19

Προς τους υποψηφίους Δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Θεσσαλονίκης

Θέμα: ΓΠΣ Δήμου Θεσσαλονίκης- περιέχει καταστροφικές διατάξεις!

Αξιότιμοι Κυρίες και Κύριοι Υποψήφιοι Δήμαρχοι,

Με κάθε σεβασμό παρατηρούμε με αγωνία την προσπάθεια να περάσει το ΓΠΣ του Δήμου 6 εβδομάδες πριν τις εκλογές και την προφανή αλλαγή διοίκησης και προτεραιοτήτων στο Δήμο.

Όλοι διαγκωνίζονται για το ποιος αγαπά την πόλη, αλλά οι διατάξεις του ΓΠΣ είναι καταστροφικές.

Όλοι γνωρίζουν ότι το υπερκείμενο Περιφερειακό Χωροταξικό δεν ολοκληρώθηκε, άρα ότι ψηφιστεί θα παράγει ανεπίστρεπτες καταστροφικές επιπτώσεις, ακόμη και να διορθωθούν αργότερα.

Υπάρχουν 2 μεγάλες ανατροπές στα δεδομένα και ίσως για αυτό εσπευσμένα εισάγεται:

1) Με την απόφαση της ΠΚΜ 141/18 που είναι νεώτερη της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου 01/2018, ανατρέπονται οι μέχρι τούδε προβλέψεις στο ΓΠΣ ... γιατί φέρνει από το παράθυρο και παράνομα και νέες μονάδες υψηλής όχλησης Σεβέζο μέσα στον αστικό ιστό, αντί να επιβάλει στις υπάρχουσες μέτρα προστασίας από το 2012 στο 2015. Ακόμη και η ΚΥΑ ΦΕΚ του ΥΠΕΝ δεν επιτρέπει νέες Σεβέζο και το ΦΕΚ όμορου Δήμου.

2) Η ΕΕ και ο Πρόδρος Juncker, σε προσωπική επιστολή προς Νίκο Φιλίππου για λογαριασμό των 320, διευκρίνισε ότι ... η ΕΕ δεν προβλέπει μετεγκαταστάσεις- λουκέτα στην παραγωγή και δεν προβλέπει χάρτες ερήμωσης με λουκέτα εκτός ορίων υψηλής όχλησης στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Επειδή το ΓΠΣ είναι πολλές σελίδες σας επισυνάπτουμε την κρίσιμη αποδελτίωση καθώς και τις πρώτες παρατηρήσεις.

Η πρόταση μας είναι: να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις και να μην ψηφιστεί στην περίοδο αυτή το ΓΠΣ. Αφορά το μέλλον της Πόλης. Έχει καταστροφικές και αντιφατικές διατάξεις. Απορούμε πως διατυπώνονται ακόμη παρόμοιες προβλέψεις. Θαρρείς και δεν βλέπουμε την ύφεση και υποχώρηση της πόλης.

Είμαστε εκπρόσωποι από τις 320 επιχειρήσεις και ενώσεις πολιτών που υπέγραψαν κοινό έγγραφο για τις απαραίτητες διορθώσεις στο περιφερειακό χωροταξικό και τα παρεπόμενα ΓΠΣ. Παρόμοια έγγραφα και ουσιαστικές θέσεις για το χωροταξικό υπέγραψαν η ΠΕΔ με 38 Δήμους, 5 Δήμαρχοι της δυτικής Θεσσαλονίκης με 400.000 κατοίκους, 8 βουλευτές, 4 ευρωβουλευτές,- όλων των κομμάτων, 4 οικονομικοί φορείς και επιμελητήρια με ~70.000 μέλη και οι 320 μεγάλες επιχειρήσεις και ενώσεις πολιτών με ~15.000 εργαζόμενους και το 50% του ΑΕΠ της ΠΚΜ.

Με εκτίμηση,


πηγή 1

πηγή 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...