Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

ΠΓΔΜ: Διασπορά Αντιλαϊκή Προπαγάνδα."Macedonian [sic] Γενοκτονία" .-FYROM Diaspora Anti-Greek Propaganda > ​Subject matter: "Macedonian [sic] Genocide"


Ο Μακεδονικός Σύνδεσμος έχει συνειδητοποιήσει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα: Τα τελευταία χρόνια οι οργανώσεις της Σλαβικής Διασποράς της ΠΓΔΜ έχουν επινοήσει με εξαπάτηση μια αποκαλούμενη «Γενοκτονία της Μακεδονίας» και ενθάρρυναν ...

τους υποστηρικτές τους να αναπαράγουν ιστορικές φωτογραφίες αυτής της λεγόμενης " αποκαλούμενη γενοκτονία με τη χρήση φωτογραφιών του εβραϊκού ολοκαυτώματος, των ανατολικών γενοκτονιών Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων, των ναζιστικών φρικαλεοτήτων στην Ελλάδα και την Ευρώπη, των γενοκτονιών άλλων ανθρώπων και των διαφόρων πολεμικών εικόνων.

Σκοπός αυτής της ψεύτικης προπαγάνδας είναι να βοηθήσει στην επιδίωξή τους να προωθήσουν αντι-ελληνικό συναίσθημα σε όλο τον κόσμο. Τρεις βασικές οργανώσεις σλαβικής διασποράς της ΠΓΔΜ εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να παράγουν πολλαπλές ειδήσεις και βίντεο γενοκτονίας που κανείς δεν έχει ακούσει ποτέ πριν. Το 2018 πήγαν "δημόσιοι" και τώρα προσπαθούν να προωθήσουν το " Μακεδονικό [sic] Γενοκτονία " σε παγκόσμιο ακροατήριο. Οι παραβατικές οργανώσεις που προωθούν τώρα αυτή τη γενοκτονία ως «πραγματικό» γεγονός είναι:

το Παγκόσμιο Μακεδονικό Συνέδριο (γνωστό και ως WMC),
την Ενωμένη Μακεδονία [sic] Διασπορά (γνωστή και ως UMD) και,
το Μακεδονικό [sic] Διεθνές Κίνημα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (γνωστό και ως MHRMI).
Συλλογικά, οι παραπάνω τρεις οργανώσεις σλαβικής διασποράς της ΠΓΔΜ έχουν οργανωθεί διεθνώς με την ονομασία "Μακεδονικό [sic] Παγκόσμιο Συντονιστικό Δίκτυο".

Για τη διάδοση της κατασκευής «γενοκτονίας της πΓΔΜ» σε αγγλόφωνο ακροατήριο, συντόνισαν τις προσπάθειές τους με την διαβόητη υπηρεσία Anadolu - το κυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων της τουρκικής κυβέρνησης που είναι γνωστό ότι πιέζει αισθησιακά, ανακριβή, ρατσιστικά και αντιελληνικά συναισθήματα στο τουρκικό κοινό.

Οι απατηλές αξιώσεις μιας πλασματικής γενοκτονίας αποσκοπούν στην ανατροπή και τον χειρισμό της ιστορίας του εμφυλίου πολέμου της Ελλάδας (1946-1949) για τη δική τους πολιτική ατζέντα και για να εξασφαλίσουν ότι το αντιλαϊκό συναίσθημα μέσα στην κοινότητά τους παραμένει ισχυρό.


Οι απατεώνες φτάνουν στο σημείο να ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα, κράτος μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, σκότωσε και σφαγιάσε τον σλαβοφωτικό πληθυσμό στην ελληνική περιοχή της Μακεδονίας και ότι αυτή η «γενοκτονία» συνεχίζεται μέχρι σήμερα!

Οι ισχυρισμοί γίνονται ακόμη πιο γελοιοί όταν οι ηγέτες της σλαβικής κοινότητας της ΠΓΔΜ (όπως φαίνεται στις συναθροίσεις τους σε όλο τον κόσμο) δεν έχουν καμία απογοήτευση να δηλώσουν στο ακροατήριό τους ότι ενώ η "γενοκτονία" συνεχίζει να συμβαίνει, η Ελλάδα "ενθαρρύνεται" η τύφλωση όλων των μεγάλων παγκόσμιων παραγόντων: οι ΗΠΑ, ο ΟΗΕ, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ κλπ.

Ο βασικός λόγος για αυτούς τους ψεύτικους ισχυρισμούς των αντιελληνικών οργανώσεων δεν έχει καμία σχέση με την αναγνώριση μιας «γενοκτονίας» (δεδομένου ότι γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει), αλλά όλα σχετικά με τη διαφωνία ονόματος μεταξύ της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας ( ΠΓΔΜ) και στην Ελλάδα. 

Οι οργανισμοί αυτοί σκοπεύουν να εξαπατήσουν αθώους παρευρισκόμενους που δεν καταλαβαίνουν τον κύριο λόγο πίσω από την αντι-ελληνική εκστρατεία.

Παρακάτω, η Μακεδονική Λίγκα εκθέτει τις εικόνες που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή την εκστρατεία από τις εν λόγω σλαβικές οργανώσεις της ΠΓΔΜ και τους σε απευθείας σύνδεση οπαδούς τους που βοηθούν στην προώθηση της λεγόμενης «Γενοκτονίας της Μακεδονίας» χρησιμοποιώντας φωτογραφίες γενοκτονίας και πολέμου έξω από το πλαίσιο - τη συλλογική τους έλλειψη ηθικής όταν πρόκειται για την προώθηση της αντι-ελληνικής ατζέντας τους.

Οι παρακάτω εικόνες απεικονίζουν μια παράλληλη σύγκριση της δόλιας χρήσης των ιστορικών φωτογραφιών (αριστερά) έναντι των αυθεντικών εικόνων (δεξιά).

Μήνυμα προς όλες τις οργανώσεις της Σλαβικής διασποράς της ΠΓΔΜ και όσους προωθούν αυτήν την ψεύτικη «γενοκτονία» στο διαδίκτυο:

Σας παρακαλούμε να αφαιρέσετε αμέσως όλες τις παράνομες φωτογραφίες εκτός του πλαισίου που υπονοούν την αποκαλούμενη «Γενοκτονία της Μακεδονίας» επειδή θα είστε εκτεθειμένοι στον κόσμο για αυτή την αηδιαστική, επαίσχυντη αντιελληνική προσπάθεια. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να αφαιρεθούν όλες αυτές οι εικόνες από εσάς και τους υποστηρικτές σας.

Η γενοκτονία δεν είναι αστείο! Η γενοκτονία δεν είναι θέμα γέλιου! Ντροπή σε όλους σας!

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΕΛΙΔΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ
ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΕΝΟΚΟΠΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ
ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗ

# 1)
δόλια χρήση ΦΩΤΟ


Πηγή: Παγκόσμιο Μακεδονικό [sic] Συνέδριο - Αυστραλία

Πηγή: Ηνωμένες Μακεδονικό [sic] της Διασποράς





Η δόλια χρήση της φωτογραφίας
Αυτή η φωτογραφία συχνά κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ως παιδικά θύματα της λεγόμενης «μακεδονικής [σικ] γενοκτονίας». Κατά τη δόλια χρήση της φωτογραφίας δεν υπάρχει ποτέ μια συγκεκριμένη ημερομηνία που επισυνάπτεται στα παραπάνω. Ωστόσο, είναι χαρακτηριστικό να βλέπουμε όσους προωθούν αυτή τη φωτογραφία να έχουν ληφθεί το 1949.

Η ψευδής αξίωση που έγινε
Οι πολύ ισχυρές οργανώσεις της Σλαβικής διασποράς της ΠΓΔΜ «World Macedonian sic Congress-Australia» (WMC-A) και η «Μακεδονική Ένωση [sic] Η Διασπορά "(UMD) έχει επισημανθεί ως ο βασικός παράγοντας στην κατεύθυνση της λεγόμενης ιδέας μιας« μακεδονικής γενοκτονίας »που διαπράττεται από την ελληνική κυβέρνηση.

Για να εξασφαλίσουν ότι το μήνυμά τους αντέχει σε ένα ξένο κοινό, συνήθως χρησιμοποιούν πάντα διάφορες εικόνες που υποδεικνύουν ότι τα παιδιά των Μακεδόνων είναι θύματα της γενοκτονικής ατζέντας της ελληνικής κυβέρνησης.

Η παραπάνω εικονική εικόνα των παιδιών προσφύγων είναι η πιο εκτεταμένη που χρησιμοποιείται για την προώθηση αυτής της «γενοκτονίας» λόγω του μεγάλου αριθμού των παιδιών ως υποκειμένων «γενοκτονίας» σε μία φωτογραφία. Οι περισσότερες άλλες φωτογραφίες των παιδιών που προωθούνται - ειδικά από τις παραπάνω Σλαβικές οργανώσεις της ΠΓΔΜ - είναι αυτές που δείχνουν ένα ή δύο παιδιά που δεν έχουν τον ίδιο αντίκτυπο με αυτό που παρουσιάζει δεκάδες παιδιά.

Η παραπάνω φωτογραφία δείχνει εικόνες νεκρών "γυναικών και παιδιών της Μακεδονίας" ως θυμάτων γενοκτονίας που διαπράττονται από Έλληνες;
Όχι. Ανατρέξτε στη δεξιά πλευρά αυτής της ενότητας για να δείτε το αυθεντικό πλαίσιο της συγκεκριμένης φωτογραφίας.

# 1)
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
Πηγές: [1] Επανεγκατάσταση τρίτης χώρας . [2] Imigração Histórica: Jeff Crisp, Κέντρο Μελετών Προσφύγων, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, 20η φωτογραφία . [3] Παγκόσμιες φωνές: Βουλγαρία .



Το αυθεντικό πλαίσιο της φωτογραφίας
Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε το 1913 και δείχνει βουλγαρικά παιδιά πρόσφυγες από την Άνω Βρόντου (Γκόρνο Μπρόντι) της Ελλάδας, αφού έχασαν τους γονείς τους κατά τον Β 'Βαλκανικό πόλεμο.

Τα παραπάνω παιδιά επανεγκαταστάθηκαν από διεθνείς οργανισμούς βοήθειας στην πόλη Pestera της Βουλγαρίας.

Φωτογράφος
Verlag Ernst Siegfried Mittler und Sohn, 1913

Εθνικότητα των ατόμων που απεικονίζονται στη φωτογραφία
Βουλγάρων

Άλλες πληροφορίες
N / A


# 2)
ΠΑΡΑΤΥΠΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Πηγή: Παγκόσμιο Μακεδονικό Συνέδριο
# 2)
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
Πηγή: Cumhuriyet [Φωτογραφία δημόσιου τομέα]




Παράνομη χρήση φωτογραφίας
Το πολύ ισχυρό Παγκόσμιο Μακεδονικό Κογκρέσο - Αυστραλία (WMC-A), ένα διεθνές λόμπυ με έδρα τα Σκόπια της ΠΓΔΜ, προώθησε την παραπάνω φωτογραφία σε ένα ρατσιστικό γεμάτο, αντιελληνικό ειδησεογραφικό άρθρο στην ιστοσελίδα του.

Σύμφωνα με το WMC-A, η φωτογραφία φέρεται ότι δείχνει μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν κάπου. Δεν αναφέρεται η θέση της παραπάνω συλλογής. Κάτω από τη φωτογραφία, το WMC-A έχει γράψει: "Ανταλλαγή πληθυσμού 1928 " σε έντονα κόκκινη γραμματοσειρά.

Ο ψευδής ισχυρισμός που γίνεται
Στο πλαίσιο της ώθησης των Σλαβικών οργανώσεων της ΠΓΔΜ να προωθήσουν τη λεγόμενη «Μακεδονική Γενοκτονία» σε μεγάλη κλίμακα διεθνώς, η γενική προϋπόθεση που χρησιμοποιείται από όλους είναι: «Η Ελλάδα δημιουργήθηκε τεχνητά από τις Μεγάλες Δυνάμεις οι οποίες με τη σειρά τους , έβαλε τα στραβά μάτια στις πράξεις σφαγής (και γενοκτονίας) που φέρεται ότι διαπράχθηκαν από διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις ".

Η παραπάνω εικόνα χρησιμοποιήθηκε από το WMC-A στο ρατσιστικό άρθρο τους για να οδηγήσει το σημείο στο σπίτι ότι «υπήρξε αναγκαστική ανταλλαγή πληθυσμών το 1928, όπου« Μακεδόνες »απομακρύνθηκαν από την Ελλάδα».

Η παραπάνω φωτογραφία παρουσιάζει εικόνες της «μαζικής εξόδου Μακεδόνων [sic] ως μέρος της ανταλλαγής πληθυσμών» κατά τη διάρκεια της υποτιθέμενης γενοκτονίας που διαπράττουν οι Έλληνες;
Όχι. Ανατρέξτε στη δεξιά πλευρά αυτής της ενότητας για να δείτε το αυθεντικό πλαίσιο της συγκεκριμένης φωτογραφίας. 



Αυθεντικό πλαίσιο της φωτογραφίας
Η φωτογραφία λήφθηκε στις 15 Μαΐου 1919 και δείχνει Έλληνες στρατιώτες του 1/38 Ευζώνων σύνταγμα λαμβάνοντας θέσεις τους στη Σμύρνη (τουρκικά : Σμύρνη ) μέσα στο περιχαρής ελληνικής καταγωγής πληθυσμός της πόλης κατά τη διάρκεια της Ελληνικής προσγείωση στη Σμύρνη.

Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε στην αποβάθρα της Σμύρνης.

Φωτογράφος
Άγνωστο, 1919

Εθνικότητα των ατόμων που απεικονίζονται στη φωτογραφία
Στρατιώτες, Jubilant crowds, Greek

Άλλες πληροφορίες
Αυτή είναι μια φωτογραφία με ιστορική σημασία που σαρώθηκε από μια εφημερίδα που κόβει την κόρη του στην Cumhuriyet, μια τουρκική εφημερίδα.


# 3)
ΠΑΡΑΤΥΠΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Πηγή: Μακεδόνες παγκοσμίως


Η δόλια χρήση της φωτογραφίας
Η σελίδα Facebook που είναι γνωστή ως "Μακεδόνες [sic] παγκοσμίως" είναι μια σλαβική σελίδα της διασποράς της Σλαβικής Δημοκρατίας της Αυστραλίας με πάνω από 23.000 οπαδούς με μεγάλη εμβέλεια στο διαδίκτυο.

Αυτή η μίνι αφίσα δείχνει μια ασπρόμαυρη φωτογραφία ενός Εβραίου άνδρα και μιας γυναίκας που φέρει το κίτρινο αστέρι με την προσθήκη ενός φωτοσπασμένου περιβραχιόνιου της σημαίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ).

Το λευκό κείμενο στα μαύρα κουτιά στο πάνω και κάτω κατάσταση: «Κατά την Γενοκτονία των [sic] οι άνθρωποι Μακεδονικό, Μακεδονικό [sic] ταυτότητας.

Το λευκό κείμενο κάτω από το διαγραμμένο έμβλημα κράτη του ΝΑΤΟ:“ Όχι στο φασισμό”

Η λανθασμένος ισχυρισμός
Ο ισχυρισμός που γίνεται είναι ότι το "θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ"μεταξύ της Ελλάδας και της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) είναι παρόμοια με το Ολοκαύτωμα των Ευρωπαίων Εβραίων από τους Ναζί, ως εκ τούτου, ο λόγος που την ονομάζουν «γενοκτονία». Προφανώς, το ρόλο που διαδραματίζουν οι Ναζί, σύμφωνα με τη σλαβική ρητορική της ΠΓΔΜ, αλλά και οι δημιουργοί αυτής της μίνι αφίσας, είναι τόσο η Ελλάδα όσο και, εξ ορισμού, το ΝΑΤΟ.

Ήταν καλό να χρησιμοποιήσει την παραπάνω φωτογραφία για να συγκρίνει ένα σύγχρονο πολιτικό θέμα μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ με τη φρίκη του Ολοκαυτώματος;
Όχι. Ανατρέξτε στη δεξιά πλευρά αυτής της ενότητας για να δείτε το αυθεντικό πλαίσιο της συγκεκριμένης φωτογραφίας.
# 3)
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πηγή: Μουσείο Μνημείων του Ολοκαυτώματος των Ηνωμένων Πολιτειών


Το αυθεντικό πλαίσιο της φωτογραφίας
Η φωτογραφία αυτή λήφθηκε τον Ιανουάριο του 1945. Εμφανίζει τους
Ουγγάρους Εβραίους που ταυτίζονται με τα κίτρινα αστέρια κατά την απελευθέρωση του γκέτο της Βουδαπέστης.

Φωτογράφος
Άγνωστος, 1945

Εθνικότητα των ανθρώπων που απεικονίζονται στη φωτογραφία
Ούγγροι Εβραίοι

Άλλες πληροφορίες
Αυτή η φωτογραφία παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα του Μουσείου Μνημείων του Ολοκαυτώματος των Ηνωμένων Πολιτειών και αρχειοθετείται στο Ουγγρικό Εθνικό Μουσείο.

# 4)
ΠΑΡΑΤΥΠΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Πηγή: Twitter ; Άλλοι Σλάβοι της ΠΓΔΜ που προωθούν σωστά αυτήν την εικόνα: [ 2 ]



Απαράδεκτη χρήση φωτογραφιών
Αυτό το Twitter χρησιμοποιεί ισχυρισμούς ότι παρουσιάζει μια φωτογραφία που απεικονίζει «γυναίκες και παιδιά της Μακεδονίας» που υποτίθεται ότι σκοτώθηκαν από Έλληνες στην «Μακεδονική Γενοκτονία». Δεν καθορίζεται έτος.

Η ψευδής ισχυρισμός που γίνονται
Αυτό Twitter χρήστης δηλώνει ασυγκίνητα (ακριβώς όπως γράφονται από το χρήστη): «Ευζώνων ήταν κλήση Έλληνες κρεοπώλες στολές thair becomed κόκκινο από το αίμα της σφαγμένα Αιγαίου #Macedonian παιδιά #History #travel» Ο χρήστης του Twitter δηλώνει στην τον κόσμο ότι οι ελίτ ελληνικές προεδρικές φρουρές (που επίσης αναφέρονται ως Evzones) ήταν υπεύθυνες για τις δολοφονίες που εμφανίζονται στη φωτογραφία. Ωστόσο, η λειτουργία της ελίτ αυτής της μονάδας από την ίδρυσή της το 1868 εξυπηρετεί δύο σκοπούς:

Για να εξασφαλίσει ότι η εικόνα και το μήνυμα κυκλοφορούν σε ένα ευρύτερο κοινό, ο χρήστης του Twitter χρησιμοποίησε τους hashtag: #Macedonian, #history και #travel.

Η παραπάνω φωτογραφία δείχνει εικόνες νεκρών "γυναικών και παιδιών της Μακεδονίας" ως θυμάτων γενοκτονίας που διαπράττονται από Έλληνες;
Όχι. Ανατρέξτε στη δεξιά πλευρά αυτής της ενότητας για να δείτε το αυθεντικό πλαίσιο της συγκεκριμένης φωτογραφίας.
# 4)
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
Πηγή: Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου


Αυθεντικό πλαίσιο της φωτογραφίας
Η φωτογραφία δείχνουν πτώματα κείτονταν στο έδαφος δύο γυναίκες και τρία παιδιά που εκτελέστηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο Metgethen, τη Γερμανία, από τα σοβιετικά στρατεύματα το 1945.

Φωτογράφος
Φωτογράφος άγνωστο, 1945? Αυτή η φωτογραφία πραγματοποιείται στο Τμήμα Εκτυπώσεων και Φωτογραφιών της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου Ουάσινγκτον.

Ethnicity of those που απεικονίζονται στη φωτογραφία
Γερμανοί

Άλλες πληροφορίες
Αυτή η φωτογραφία κατασχέθηκε από την Αμερικανική Διακυβερνητική Διακυβερνητική Επιτροπή για την Απόκτηση Ξένων Εκδόσεων, η οποία κατασχέθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση και αποφάνθηκε ότι είναι δημόσιος τομέας στην Price vs. United States (Docket 93-2564 , Εφετείο των Ηνωμένων Πολιτειών, πέμπτο κύκλωμα, 20 Νοεμβρίου 1995).


# 5)
ΠΑΡΑΤΥΠΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Πηγή: Twitter


Απαράδεκτη χρήση φωτογραφιών
Αυτό το Twitter χρησιμοποιεί ισχυρισμούς ότι παρουσιάζει μια φωτογραφία που απεικονίζει «γυναίκες και παιδιά της Μακεδονίας» που υποτίθεται ότι σκοτώθηκαν από Έλληνες στην «Μακεδονική Γενοκτονία». Δεν καθορίζεται έτος.

Η ψευδής ισχυρισμός που γίνονται
Αυτό Twitter χρήστης δηλώνει ασυγκίνητα (ακριβώς όπως γράφονται από τον χρήστη):

. «#Macedonia #solun γενοκτονία των Ελλήνων κατασχέθηκαν τα βρέφη από το στήθος της μητέρας τους και να τους διακεκομμένη κατά βράχια, ή να inpaled με baionets παιδιά, τρεις και. τέσσερις χρονών, εκδιώχθηκαν ζωντανά στη θάλασσα και άφησαν να πνιγούν "

Ο χρήστης του Twitter δηλώνει στον κόσμο ότι οι Έλληνες ήταν τόσο αιμοδιψείς που θα έπαιρναν παιδιά από τις μητέρες τους είτε να ρίχνουν πάνω σε βράχους, να κτυπήσουν ή να τους ρίξουν η θάλασσα να πνιγεί.

Για να εξασφαλίσει ότι η εικόνα και το μήνυμα κυκλοφορούν σε ένα ευρύτερο κοινό, ο χρήστης του Twitter χρησιμοποίησε τους hashtag: #Macedonia και #Solun (δηλ. Τον βουλγαρικό όρο για την ελληνική πόλη της Θεσσαλονίκης).

Η παραπάνω φωτογραφία δείχνει εικόνες νεκρών "γυναικών και παιδιών της Μακεδονίας" ως θυμάτων γενοκτονίας που διαπράττονται από Έλληνες;
Όχι. Ανατρέξτε στη δεξιά πλευρά αυτής της ενότητας για να δείτε το αυθεντικό πλαίσιο της συγκεκριμένης φωτογραφίας.
# 5)
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
Πηγή: Κατάλογος Εθνικών Αρχείων


Αυθεντικό πλαίσιο της φωτογραφίας Θύματα της μαζικής πανικού? κατά τη διάρκεια της ιαπωνικής αεροπορικής επιδρομής, 4.000 άτομα ήταν καταπατημένοι ή ασφυκτικοί σε θάνατο προσπαθώντας να επιστρέψουν στα καταφύγια. Chungking, Κίνα, 5 Ιουνίου, 1941. ΦωτογράφοςΦωτογράφος άγνωστο, 1941? Αυτή η φωτογραφία πραγματοποιείται στην Εθνική Αρχή και Αρχεία (NARA). Εθνικότητα των ατόμων που απεικονίζονται στην φωτογραφία Κινεζική Άλλες πληροφορίες Γραφείο έκτακτης διαχείρισης. Γραφείο πληροφοριών για τον πόλεμο. Overseas Operations Branch. Γραφείο της Νέας Υόρκης. Γραφείο ειδήσεων και λειτουργιών. 12/17 / 1942-9 / 15/1945. Σειρά: Φωτογραφίες των Συμμάχων και του Άξονα, 1942 - 1945;

# 6)
ΠΑΡΑΤΥΠΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Πηγή: Twitter


Απαράδεκτη χρήση φωτογραφιών
Αυτό το Twitter χρησιμοποιεί ισχυρισμούς ότι παρουσιάζει φωτογραφίες που απεικονίζουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας (κατά του «μακεδονικού» πληθυσμού στην Ελλάδα) που διαπράττονται από την ελληνική κυβέρνηση. Η φωτογραφία στα αριστερά απεικονίζει μια μητέρα να κλαίει πάνω από το άψυχο σώμα του παιδιού της, ενώ η φωτογραφία δεξιά στα αποκεφαλισμένα κεφάλια. Τα θύματα προορίζονται να είναι "Μακεδόνες". Δεν καθορίζεται έτος.

Η ψευδής ισχυρισμός που γίνονται
Αυτό Twitter χρήστης δηλώνει ασυγκίνητα (ακριβώς όπως γράφονται από το χρήστη):

«#macedonia ελληνική γενοκτονία και την αναγκαστική αφομοίωση των εθνικά Μακεδόνων ειδικά στο Λερίν και Solun Ελλάδα πρέπει να πληρώσουν για τα εγκλήματά τους κατά της ανθρωπότητας εναντίον του Αιγαίου μακεδονικού πληθυσμού.! ! "

Ο χρήστης Twitter δηλώνει στον κόσμο ότι οι Έλληνες διαπράττουν μαζική γενοκτονία στην ελληνική περιφέρεια της Μακεδονίας ενάντια σε μια μειονότητα "εθνικής Μακεδονίας" και ότι η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει.

Για να εξασφαλίσει ότι η εικόνα και το μήνυμα κυκλοφορούν σε ένα ευρύτερο κοινό, ο χρήστης Twitter χρησιμοποίησε την ετικέτα hash: #Macedonia.

Σημείωση: Οι όροι "Lerin" και "Solun" είναι οι όροι της Βουλγαρίας για τις ελληνικές πόλεις "Φλώρινα" και "Θεσσαλονίκη" αντίστοιχα. Υποθέτουμε ότι στη γραμμή εκκίνησης ο χρήστης του Twitter θέλησε να γράψει "γενοκτονία της πΓΔΜ" και όχι "ελληνική γενοκτονία" όπως γράφτηκε.

Η παραπάνω φωτογραφία δείχνει εικόνες νεκρών "γυναικών και παιδιών της Μακεδονίας" ως θυμάτων γενοκτονίας που διαπράττονται από Έλληνες;
Οχι.
# 6)
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πηγή: [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ]
Πηγή: [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ]




Αυθεντικό πλαίσιο φωτογραφίας
[ Φωτογραφία στα αριστερά ] Η
μητέρα της Αρμενίας θρηνούσε το σώμα του νεκρού παιδιού της. Εικόνα από την Αρμενική Γενοκτονία (1914-1923) που διαπράχθηκε από την οθωμανική κυβέρνηση.

[ Φωτογραφία στα δεξιά ]
Αρμενίων αποκεφαλίστηκε στην Αρμενική Γενοκτονία (1914-1923) που διαπράττονται από την οθωμανική κυβέρνηση.

Φωτογράφος
[ Εικόνα στα αριστερά ]
Φωτογράφος άγνωστο, 1922? Αυτή η φωτογραφία βρίσκεται στα αρχεία του AFP.

[ Εικόνα στα δεξιά ]
Φωτογράφος άγνωστος. Έτος άγνωστο.

Εθνικότητα των ατόμων που απεικονίζονται στη φωτογραφία
Αρμένιοι

Άλλες πληροφορίες
Για να μάθετε περισσότερα για τη γενοκτονία των Αρμενίων:
Το Μουσείο-Ινστιτούτο Αρμενικής Γενοκτονίας

# 7)
ΠΑΡΑΤΥΠΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Πηγή: Twitter


Απαράδεκτη χρήση φωτογραφιών
Αυτό το Twitter χρησιμοποιεί ισχυρισμούς ότι παρουσιάζει μια φωτογραφία που απεικονίζει εγκλήματα κατά των "γυναικών και παιδιών της Μακεδονίας" που διαπράττει η ελληνική κυβέρνηση. Δεν καθορίζεται έτος.

Η ψευδής ισχυρισμός που γίνονται
Αυτό Twitter χρήστης δηλώνει ασυγκίνητα (ακριβώς όπως γράφονται από το χρήστη):

«Αιγαίο ήταν κόκκινο από το αίμα των χιλιάδων inicent γυναίκα και τα παιδιά σφαγιάστηκαν από Έλληνες στρατιώτες #History #travel #AegeanHolocaust»

Ο χρήστης του Twitter δηλώνει στον κόσμο ότι οι Έλληνες διαπράττουν μαζική γενοκτονία ειδικά εναντίον γυναικών και παιδιών στην ελληνική περιφέρεια της Μακεδονίας ενάντια σε μια μειοψηφία «εθνικής Μακεδονίας» στην οποία ακόμη και το Αιγαίο πέφτει κόκκινο από το αίμα χιλιάδων.

Για να διασφαλιστεί η εικόνα και το μήνυμα που κυκλοφορεί σε ένα ευρύτερο κοινό, ο χρήστης του Twitter χρησιμοποίησε τα hashtags:. #History, #travel και #AegeanHolocaust Μήπως τα παραπάνω φωτογραφία δείχνουν εικόνες των νεκρών «Μακεδονική γυναίκες και τα παιδιά», όπως τα θύματα της γενοκτονίας που διέπραξαν Ελληνες? Όχι. Ανατρέξτε στη δεξιά πλευρά αυτής της ενότητας για να δείτε το αυθεντικό πλαίσιο της συγκεκριμένης φωτογραφίας.

# 7)
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
Πηγή: LTTE Watch Germany ;


Το αυθεντικό πλαίσιο της φωτογραφίας
Η παραπάνω φωτογραφία προέρχεται από μια ιστοσελίδα στη Γερμανία που ονομάζεται "LTTE Watch Germany" - μια ιστοσελίδα που καταγράφει τις τρομακτικές φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν στη Σρι Λάνκα από τους Ταμίλ Τίγρεις στον εμφύλιο πόλεμο της Σρι Λάνκα (1983-2009) .

Φωτογράφος
Φωτογράφος άγνωστος, 1983-2009.

Εθνικότητα των ατόμων που απεικονίζονται στη φωτογραφία
Σρι Λάνκα

Άλλες πληροφορίες
Δεν ισχύει

# 8)
ΠΑΡΑΤΥΠΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Πηγή: [ 1, Μέτο Κολοσκή, Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διασποράς (UMD) , από τη σελίδα Δημόσιας Ιστορίας του Κολοσκι στο Facebook]. Άλλες ΠΓΔΜ Σλάβοι προώθηση αυτή την εικόνα εσφαλμένα: [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ]



Η δόλια χρήση της φωτογραφίας
Στις 10 Αυγούστου 2018, ο Meto Koloski, δικηγόρος από το επάγγελμα και ο πρόεδρος της υπερεθνικιστικής Ηνωμένης Μακεδονίας [sic] Diaspora (UMD) με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες, δημοσίευσε την παραπάνω φωτογραφία στη δημόσια σελίδα της στο Facebook δείχνει ότι οι Έλληνες στρατιώτες θέτουν με αποκομμένα κεφάλια "Μακεδόνων" ως μέρος των ισχυρισμών μιας βάναυστης "μακεδονικής γενοκτονίας" που ισχυρίζεται ότι διαπράχθηκε από το ελληνικό κράτος από το 1912-1913.

Ο Μέτο Κολοσκή δεν είναι απλώς τυχαίο άτομο που απλώς έστειλε και προώθησε ένα ψεύτικο ιστορικό γεγονός από την Σλαβική διασπορά της ΠΓΔΜ.

Το Κολοσκι είναι ο Πρόεδρος μιας ισχυρής οργάνωσης λόμπι που ελέγχει τον διάλογο στην κοινότητά του στο εξωτερικό. Ως εκ τούτου, ο Koloski, ως δικηγόρος και πρώην πράκτορας της FARA, έπρεπε να γνωρίζει καλύτερα. Ο Κολόσκι έχει πλήρη επίγνωση ότι ως σημαντικός κοινοτικός ηγέτης κρατείται σε υψηλότερο επίπεδο και ότι ό, τι δημοσιεύει online η κοινότητα του παίρνει ως ευαγγέλιο.

Η ψευδής αξίωση που έγινε
στη θέση του, ο Κολοσκή γράφει:

«Ελπίζουμε ότι θα έρθετε μαζί μας αύριο στις 7:30 μ.μ. τοπική ώρα μπροστά από κάθε ελληνική Πρεσβεία και Προξενείο για να φωτίσει ειρηνικά ένα κερί στη μνήμη τους:

Η Μακεδονική Γενοκτονία - Ελληνική Κρατική βαρβαρότητα, παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συστηματική διάκριση εις βάρος των Μακεδόνων Από το 1912-1913 "

Η παραπάνω φωτογραφία παρουσιάζει εικόνες νεκρών "Μακεδόνων ανδρών" ως θύματα γενοκτονίας που διαπράττονται από Έλληνες;
Όχι. Ανατρέξτε στη δεξιά πλευρά αυτής της ενότητας για να δείτε το αυθεντικό πλαίσιο της συγκεκριμένης φωτογραφίας.
# 8)
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
Πηγή: [ 1 , Img. 13, ** Διαβούλευση συμβουλεύτηκε ** (από KAR, ελληνική κομμουνιστική, αντιρατσιστική οργάνωση σε άρθρο που καταγράφει τους θανάτους των αριστερών ανταρτών κατά τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο 1946-1949) . Άλλες πηγές: [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ]



Το αυθεντικό πλαίσιο της φωτογραφίας
Αυτή η φωτογραφία ήταν από τον πολύ αιματηρό και βάναυσο εμφύλιο πόλεμο (1946-1949) που ελήφθη στην Ελλάδα το Φεβρουάριο του 1949. Ο ελληνικός εμφύλιος πόλεμος [ ] [ 6 ] θεωρείται ένα από τα πιο αιματηρά γεγονότα στις σύγχρονες Ελληνική ιστορία.

Αυτή η φρικτή φωτογραφία απεικονίζει τους Έλληνες βασιλικούς κυβερνητικούς στρατιώτες (του ΛΟΚ και του ΜΑΥ) με τους αρχηγούς οκτώ ελληνικών κομμουνιστών μαχητών του ΔΣΕ. 
Αυτή η τακτική της φωτογράφησης και της απεικόνισης των αντιπάλων (ή η εμφάνιση των επικεφαλής των αντιπάλων στις πλατείες της πόλης) χρησιμοποιήθηκε ειδικά για να σηματοδοτήσει στους πολιτικούς αντιπάλους τη μοίρα που τους περιμένει εάν τους πιάσει. Ήταν μια τακτική που χρησιμοποιείται και από τις δύο πλευρές - Αριστερά και Δεξιά - συχνά συνοδευόμενη από τρόμο και βασανιστήρια πριν από την εκτέλεση.

Σε Το βιβλίο του «Βίαιες κατά τη διάρκεια του ελληνικού εμφυλίου πολέμου» [ , pg 7], Ben Max (Πανεπιστήμιο του Λιντς, Ιστορία, Πανεπιστήμιο) αναφέρει: «η πρώιμη ρητορική της αντίστασης που διεκδικεί την απελευθέρωση, τον λαϊκό κανόνα και τις εκκλήσεις για πατριωτισμό είχε πλυθεί το αίμα και τα εγκλήματα που διέπραξε η Αριστερά και η Δεξιά δεν μπορούσαν εύκολα να ξεχαστούν ή να συγχωρεθούν. "

Ο Βρετανός ιστορικός Richard Cavendish δήλωσε ότι ο ελληνικός εμφύλιος πόλεμος είχε « υποκινηθεί να έχει πάρει πάνω από 80.000 ζωές, κάνοντας κάπου 700.000 ανθρώπους άστεγους. Ο εμφύλιος πόλεμος προκάλεσε χειρότερες ζημιές στην Ελλάδα από τον ίδιο τον Δευτέρο Παγκόσμιο Πόλεμο και ακόμη και από τη δεκαετία του 1990 οι πληγές είχαν δεν έχουν θεραπευθεί πλήρως. " [ ]

Φωτογράφος
Άγνωστος. Ελλάδα, 12 Φεβρουαρίου 1949

Εθνικότητα των ατόμων που απεικονίζονται στη φωτογραφία
Στρατιώτες, ελληνικά? Τα θύματα, Έλληνες Άλλες πληροφορίες N / A

# 9)
ΠΑΡΑΤΥΠΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Πηγή: [ 1, Ηνωμένη Μακεδονία [sic] Διασπορά , από ένα ειδησεογραφικό άρθρο στην ιστοθέση τους που απογοητεύει την Ελλάδα. δημοσιεύτηκε την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στις 20 Ιουνίου 2018 · [ 2 , UMD στο Twitter].




Η δόλια χρήση της φωτογραφίας Η
υπερεθνικιστική Ηνωμένη Μακεδονική Σοσιαλιστική Διασπορά (UMD) με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες δημοσίευσε την 20η Ιουνίου 2018 την παραπάνω φωτογραφία στην ιστοσελίδα του οργανισμού της με σκοπό να δείξει όπως έγραψαν: « Η συστηματική εθνική καθαριότητα και πολιτιστική γενοκτονία εναντίον των Μακεδόνων ».

Το UMD είναι ένας ισχυρός σλόβος φιλανθρωπικός οργανισμός της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας που χρηματοδοτείται και μοιράζεται χώρους γραφείων στο τουρκικό λόμπι στην Ουάσινγκτον.

Ο ψευδής ισχυρισμός που γίνεται
σε αυτό το άρθρο «ειδήσεις», το UMD δηλώνει, μεταξύ άλλων παρανομιών και ανακρίβειων:

«Η Ελλάδα πρέπει να λογοδοτηθεί για την παράλογη εθνοκάθαρση που έχουν διαιωνίσει εδώ και πάνω από έναν αιώνακαι επιτρέπουν σε όλους τους ιθαγενείς Μακεδόνες να επαναπατρίσουν τα δικαιώματά τους και τις απώλειές τους που προκλήθηκαν από αυτές τις ενέργειες ».

Το UMD λέει ότι η εθνοκάθαρση εξακολουθεί να συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης - σε μια εποχή άμεσης κάλυψης από τα ΜΜΕ. , ρωτάμε, η Ελλάδα είναι σε θέση να καλύψει την εθνοκάθαρση που έχει αρχίσει εδώ και πάνω από έναν αιώνα στον κόσμο των άμεσων μέσων και smartphones;

στο παραπάνω άρθρο, η UMD είχε ακόμα το θράσος να παραθέσω Άννας Φρανκ.

Μήπως η παραπάνω φωτογραφίες δείχνουν εικόνες νεκρών "Μακεδόνων ανδρών" ως θύματα γενοκτονίας που διαπράττονται από Έλληνες;
Όχι. Ανατρέξτε στη δεξιά πλευρά αυτής της ενότητας για να δείτε το αυθεντικό πλαίσιο της συγκεκριμένης φωτογραφίας.
# 9)
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
Πηγή: [ 1 , Img. 14, ** Διαβούλευση συμβουλεύτηκε ** (από KAR, μια ελληνική κομμουνιστική, αντιρατσιστική οργάνωση σε ένα άρθρο που καταγράφει τους θανάτους των αριστερών αντάρχων κατά τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο 1946-1949) . Άλλες πηγές: [ 2 , 3 Vlasis Agtizidis, Ιστορικός]



Το αυθεντικό πλαίσιο της φωτογραφίας
Η φωτογραφία αυτή ήταν από τον πολύ αιματηρό και βάναυσο εμφύλιο πόλεμο (1946-1949) που ελήφθη στην Ελλάδα το 1949. Ο ελληνικός εμφύλιος πόλεμος [ ] [ 5 ] θεωρείται ένα από τα πιο αιματηρά γεγονότα στη σύγχρονη ελληνική ιστορία .

Αυτή η φωτογραφία απεικονίζει δύο άνδρες με τα κεφάλια εννέα αποκεφαλισμένων αντάρτες. Σύμφωνα με το άρθρο του KAR (βλέπε πηγή παραπάνω φωτογραφία), οι άνδρες που ήταν υπεύθυνοι γι 'αυτούς τους αποκεφαλισμούς ήταν μια συμμορία «κατσαπλιάδων» - δηλ. Ένας παρεκτροπικός όρος που χρησιμοποιείται γενικά για τους κομμουνιστές αντάρτες [χρησιμοποιείται ειδικά εναντίον εκείνων που συνδέονταν με τον ΕΛΑΣ, Απελευθερωτικού Στρατού (1942-1945) πριν και μετά τη διάλυση του. Ο όρος επίσης σημαίνει κλέφτης ή ληστής.

Φωτογράφος
Άγνωστος 1949

Εθνικότητα των ατόμων που απεικονίζονται στη φωτογραφία Οι
δράστες, ελληνικά? Τα θύματα, Έλληνες Άλλες πληροφορίες N / A


(γ) 2014-2019 Ο Μακεδονικός Σύνδεσμος

# 10)
ΠΑΡΑΤΥΠΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

« Η συστηματική εθνική καθαριότητα και πολιτιστική γενοκτονία εναντίον των Μακεδόνων ». 

Η παρακάτω φωτογραφία δείχνει εικόνες νεκρών "Μακεδόνων " 
Επιμελώς κόβουν την εικόνα...για να μη φαίνονται τα συνθήματα


# 10)
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Η φωτογραφία αυτή ήταν από τα Δεκεμβριανά.
Mέρες με ιδιαίτερη σημασία ήταν η 3η και η 4η Δεκεμβρίου του 1944



Τα Δεκεμβριανά του 1944 και η μάχη της Αθήνας


Ολα τα ψέματα και η προπαγάνδα τους



The Macedonian League has become aware of a very serious issue: For the last few years FYROM Slav diaspora organisations have deceitfully devised a so-called "Macedonian [sic] Genocide" and have encouraged and emboldened their supporters to reproduce historical photos of this so-called genocide by using photographs of the Jewish Holocaust, the Anatolian Genocides of Armenians, Greeks and Assyrians, Nazi atrocities in Greece and Europe, genocides of other people and various war pictures.

The purpose of this fake propaganda is to aid in their pursuit of promoting anti-Greek sentiment world-wide. Three main FYROM Slav diaspora organizations have been working around the clock to produce multiple news stories and videos of a genocide that no one has ever heard of before; In 2018 they went "public" and are now attempting to promote the "Macedonian [sic] Genocide" on a worldwide audience.

The offending organisations that are now promoting this genocide as a "factual" event are:
the World Macedonian [sic] Congress (a.k.a. WMC),
the United Macedonian [sic] Diaspora (a.k.a. UMD) and,
the Macedonian [sic] Human Rights Movement International (a.k.a. MHRMI).
Collectively, the above three FYROM Slav diaspora organizations have organized internationally under the name the "Macedonian [sic] Global Coordinative Network."

To disseminate the fabricated "Macedonian [sic] genocide" to an English speaking audience, they coordinated their efforts with the notorious Anadolu Agency - the state run news agency of the Turkish government known for pushing sensationalist, inaccurate, racist and anti-Greek sentiments on to the Turkish public.

The deceitful claims of a fake genocide are designed to subvert and manipulate the history of Greece’s Civil War (1946-1949) for their own politically-motivated agenda and to ensure anti-Greek sentiment within their community remains strong. The fraudsters go as far as claiming that Greece, an EU and NATO member state, killed and massacred it's Slavophone population in the Greek region of Macedonia and that this "genocide" continues to occur to this day!

The claims become even more ludicrous when leaders within the FYROM Slav community (as seen at their rallies around the world) have no qualms in stating to their audience that while the "genocide" continues to occur, Greece has been "encouraged" by the wilful blindness of all major world players: the USA, the UN, the EU, NATO etc.

The underlying reason for these fake claims by anti-Greek organizations has nothing to do with getting a "genocide" recognised (since they know it doesn’t exist), but everything to do with the name dispute between the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) and Greece. These organisations aim to deceive innocent bystanders who don’t understand the main reason behind the anti-Greek campaign.

Below, the Macedonian League exposes images used for this campaign by the FYROM Slav organizations in question and their online followers who help promote the so-called "Macedonian [sic] Genocide" by using photos of genocide and war out of context - thus, showing their collective lack of morals when it comes to the promotion of their anti-Greek agenda.

The pictures below portray a side-by-side comparison of the fraudulent use of historical photos (left) versus the authentic images (right).

A message to all FYROM Slav diaspora organizations and all those promoting this fake "genocide" online:

Please see to it that you immediately remove all offending out-of-context photos purporting to show the so-called "Macedonian [sic] Genocide" because you will be exposed to the world for this disgusting, shameful anti-Hellenic endeavor. We will not quit until all these pictures are removed by you and your supporters.

Genocide is not a joke! Genocide in not a laughing matter! Shame on all of you!

THIS PAGE CONTAINS
GRAPHIC IMAGES OF GENOCIDE & CRIMES AGAINST HUMANITY
VIEWER DISCRETION ADVISED

#1)
​FRAUDULENT USE OF PHOTO
Source:
World Macedonian [sic] Congress - Australia
Source:
United Macedonian [sic] Diaspora





Fraudulent use of photo
This photo often circulates online as child victims of the so-called "Macedonian [sic] Genocide." In the fraudulent use of the photo there is never a specific set date attached to the above. However, it is typical to see those promoting this photo as having been taken in 1949.

The false claim being made
The very powerful FYROM Slav diaspora organizations "World Macedonian [sic] Congress-Australia" (WMC-A) and the "United Macedonian [sic] Diaspora" (UMD) have been notoriously instrumental in spearheading the so-called idea of a "Macedonian Genocide" perpetrated by the Greek government.

To ensure their message resonates with a mainstream foreign audience they typically always use various pictures purporting to show "Macedonian children" who they claim were victims of the Greek government's genocidal agenda.

The above iconic picture of refugee children is the most extensively used in promoting this "genocide" due to the large number of children as subjects of "genocide" on one photo. Most other photos of children being promoted - especially by the above FYROM Slav organizations - are ones which show one or two children which does not have the same impact as the one above featuring dozens of children.

Does the above photo show images of dead "Macedonian women and children" as victims of genocide perpetrated by Greeks?
No. Please refer to the right hand side of this section to see the authentic context of the photo in question.

​#1)
​AUTHENTIC CONTEXT
​Sources: [1] Third Country Resettlement; [2] Imigração Histórica: Jeff Crisp, Refugee Studies Centre, University of Oxford, 20th photo; [3] Global Voices: Bulgaria.​



Authentic context of photo
​​This photograph was taken in 1913 and it shows Bulgarian refugee children from Ano Vrontou (Gorno Brodi), Greece after they lost their parents in the Second Balkan War.

The above children were resettled by international aid agencies in the city of Pestera, Bulgaria.

Photographer
Verlag Ernst Siegfried Mittler und Sohn, 1913

Ethnicity of those depicted in the photo
Bulgarians

Other info
N/A


#2)
​FRAUDULENT USE OF PHOTO
Source: World Macedonian [sic] Congress
#2)
AUTHENTIC CONTEXT
Source: Cumhuriyet [Public domain photograph]




Fraudulent use of photo
The very powerful World Macedonian [sic] Congress - Australia (WMC-A), an international lobby group headquartered in Skopje, FYROM, promoted the above photo in a racist filled, anti-Hellenic news article on their website.

According to the WMC-A, the photo allegedly shows a large group of people gathered somewhere. The location of the above gathering is not mentioned. Below the photo, the WMC-A has written: "Population Exchange 1928" in bright red font.

The false claim being made
As part of the push by FYROM Slav organizations to promote the so-called "Macedonian [sic] Genocide" on a large scale internationally, the general premise being used by all is: "Greece was artificially created by the Great Powers who, in turn, turned a blind eye to the acts of slaughter (and genocide) allegedly committed by successive Greek governments."

The above picture was used by the WMC-A in their racist article to drive the point home that "there was a forced population exchange in 1928 where "Macedonians" were pushed out of Greece."

Does the above photo show images of "a mass exodus of Macedonians [sic] as part of a population exchange" during the alleged genocide perpetrated by Greeks?
No. Please refer to the right hand side of this section to see the authentic context of the photo in question.


Authentic context of photo
​​This photograph was taken on May 15, 1919 and it shows Greek soldiers of the 1/38 Evzone Regiment taking their posts in Smyrna (Turkish: Izmir) amidst the jubilant ethnic Greek population of the city during the Greek landing at Smyrna.

​This picture was taken at the Smyrna quay.

Photographer
Unknown, 1919

Ethnicity of those depicted in the photo
Soldiers, Greek; Jubilant crowds, Greek

Other info
This is a photograph with historical significance scanned from a newspaper clipping in Cumhuriyet, a Turkish newspaper.

#3)
FRAUDULENT USE OF PHOTO
Source: Macedonians Worldwide


Fraudulent use of photo
The Facebook page known as "Macedonians [sic] Worldwide" is an Australian-based FYROM Slav diaspora page boasting over 23,000 followers with a very large reach online.

This mini poster shows a black and white photograph of a Jewish man and woman wearing the yellow star with the addition of a photoshopped armband of the flag of the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM).

The white text in the black boxes on the top and bottom state: "Against the Genocide of the Macedonian [sic] people, Macedonian [sic] identity.

The white text below the crossed out NATO emblem states: "No to Fascism."

The false claim being made
The claim being made is that the "FYROM Name issue"between Greece and the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) is akin to the Holocaust of European Jews by the Nazis, hence, the reason they call it a "genocide". Obviously, the part played by the Nazis, according to the FYROM Slav rhetoric and also the creators of this mini poster, is both Greece and, by default, NATO.

Was it in good taste to use the above photo to compare a modern political issue between Greece and the FYROM with the horrors of the Holocaust?
No. Please refer to the right hand side of this section to see the authentic context of the photo in question.
#3)
AUTHENTIC CONTEXT

Source: United States Holocaust Memorial Museum


Authentic context of photo
​​This photograph was taken in January of 1945. It shows
Hungarian Jews identified with the yellow stars at the time of the liberation of the Budapest ghetto.

Photographer
Unknown, 1945

Ethnicity of those depicted in the photo
Hungarian Jews

Other info
This photographed is featured on the website of the United States Holocaust Memorial Museum and is archived at the Hungarian National Museum.

#4)
FRAUDULENT USE OF PHOTO
Source: Twitter; Other FYROM Slavs promoting this image incorrectly: [2]


Fraudulent use of photo
This Twitter uses claims to be showing a photo that depicts "Macedonian women and children" purportedly killed by Greeks in the "Macedonian Genocide." No year is specified.

The false claim being made
This Twitter user callously states (exactly as spelled by the user):

​"Evzoni were call Greek butchers thair uniforms becomed red from a blood of butchered Aegean #Macedonian children #History #travel"

The Twitter user is stating to the world that the elite Greek Presidential Guards (also referred to as Evzones) were responsible for the killings featured in the photo. However, the function of this elite unit since its founding in 1868 serves two purposes: to guard the tomb of the unknown soldier and to guard the Presidential Mansion in Athens.

To ensure the image and the message circulates to a wider audience, the Twitter user used the hashtags: #Macedonian, #history and #travel.

Does the above photo show images of dead "Macedonian women and children" as victims of genocide perpetrated by Greeks?
No. Please refer to the right hand side of this section to see the authentic context of the photo in question.
#4)
AUTHENTIC CONTEXT
Source: Library of Congress


Authentic context of photo
​​The photograph show corpses lying on the ground of two women and three children executed during the assault on Metgethen, Germany, by Soviet troops in 1945.

Photographer
Photographer unknown, 1945; This photograph is held at the Library of Congress Prints and Photographs Division Washington.

Ethnicity of those depicted in the photo
Germans

Other info
This picture was seized by the U.S. Government Interdepartmental Committee for the Acquisition of Foreign Publications, Property seized by the U.S. government and ruled to be public domain in Price vs. United States (Docket 93-2564, United States Court of Appeals, Fifth Circuit, 20 November 1995).

#5)
FRAUDULENT USE OF PHOTO
Source: Twitter


Fraudulent use of photo
This Twitter uses claims to be showing a photo that depicts "Macedonian women and children" purportedly killed by Greeks in the "Macedonian Genocide." No year is specified.

The false claim being made
This Twitter user callously states (exactly as spelled by the user):

​"#Macedonia #solun genocide. Greeks seized infants from their mother's breasts and dashed them against rocks, or inpaled them with baionets. Children, three and four years old, were hurled living into the sea and left to drown"

The Twitter user is stating to the world that the Greeks were so bloodthirsty that they would snatch children from their mothers to either throw against rocks, to impale or to throw them in the sea to drown.

To ensure the image and the message circulates to a wider audience, the Twitter user used the hashtags: #Macedonia and #Solun (i.e. the Bulgarian term for the Greek city of Thessaloniki).

Does the above photo show images of dead "Macedonian women and children" as victims of genocide perpetrated by Greeks?
No. Please refer to the right hand side of this section to see the authentic context of the photo in question.
#5)
AUTHENTIC CONTEXT
Source: National Archives Catalog


Authentic context of photo
​​Casualties of a mass panic; during Japanese air raid, 4,000 people were trampled or suffocated to death trying to return to shelters. Chungking, China, June 5, 1941.

Photographer
Photographer unknown, 1941; This photograph is held at the National Archives and Records Administration (NARA).

Ethnicity of those depicted in the photo
Chinese

Other info
Office for Emergency Management. Office of War Information. Overseas Operations Branch. New York Office. News and Features Bureau. 12/17/1942-9/15/1945;

Series: Photographs of the Allies and Axis, 1942 - 1945;

#6)
FRAUDULENT USE OF PHOTO
Source: Twitter


Fraudulent use of photo
This Twitter uses claims to be showing a photos that depict crimes against humanity (against the "Macedonian" population in Greece) perpetrated by the Greek government. The photo on the left depicts a mother crying over the lifeless body of her child while the photo on the right the decapitated heads. The victims are meant to be "Macedonians." No year is specified.

The false claim being made
This Twitter user callously states (exactly as spelled by the user):

​"#macedonia. Greek genocide and forced assimilation of ethnic Macedonians specially in Lerin and Solun! Greece must pay for their crimes against humanity against Aegean Macedonian population!"

The Twitter user is stating to the world that the Greeks perpetrated a mass scale genocide in the Greek region of Macedonia against an "ethnic Macedonian" minority and that Greece must pay.

To ensure the image and the message circulates to a wider audience, the Twitter user used the hashtag: #Macedonia.

Note: The term "Lerin" and "Solun" are the Bulgarian terms for the Greek cities of "Florina" and "Thessaloniki" respectively. We are assuming that in the opening line the Twitter user meant to write "Macedonian genocide" and not "Greek genocide" as written.

Does the above photo show images of dead "Macedonian women and children" as victims of genocide perpetrated by Greeks?
No. Please refer to the right hand side of this section to see the authentic context of the photo in question.
#6)
AUTHENTIC CONTEXT

Source: [1] [2] [3]
Source: [1] [2] [3]




Authentic context of photo
​​[Photo on the left]
Armenian mother grieving over the body of her dead child. Image from the Armenian Genocide (1914-1923) perpetrated by the Ottoman government.

[Photo on the right]
Armenians decapitated in the Armenian Genocide (1914-1923) perpetrated by the Ottoman government.​

Photographer
[Picture on the left]
Photographer unknown, 1922; This photo is in the archives of the AFP.

[Picture on the right]
Photographer unknown; Year unknown.

Ethnicity of those depicted in the photo
Armenians

Other info
To learn more about the Armenian Genocide:
The Armenian Genocide Museum-Institute

#7)
​FRAUDULENT USE OF PHOTO
Source: Twitter


Fraudulent use of photo
This Twitter uses claims to be showing a photo that depicts crimes against "Macedonian women and children" perpetrated by the Greek government. No year is specified.

The false claim being made
This Twitter user callously states (exactly as spelled by the user):

​"Aegean sea was red from a blood of thousands inicent woman and children massacred by Greek soldiers #History #travel #AegeanHolocaust"

The Twitter user is stating to the world that the Greeks perpetrated a mass scale genocide especially against women and children in the Greek region of Macedonia against an "ethnic Macedonian" minority in which even the Aegean Sea turned red from the blood of thousands.

To ensure the image and the message circulates to a wider audience, the Twitter user used the hashtags: #history, #travel and #AegeanHolocaust.

Does the above photo show images of dead "Macedonian women and children" as victims of genocide perpetrated by Greeks?
No. Please refer to the right hand side of this section to see the authentic context of the photo in question.
#7)
AUTHENTIC CONTEXT
Source: LTTE Watch Germany;


Authentic context of photo
The photo above is from a website in Germany called the "LTTE Watch Germany" - a website that chronicles the horrific atrocities committed in Sri Lanka by the Tamil Tigers in the Sri Lankan Civil War (1983-2009)​​.

Photographer
Photographer unknown, 1983-2009;

Ethnicity of those depicted in the photo
Sri Lankan

Other info
N/A

#8)
FRAUDULENT USE OF PHOTO
Source: [1, Meto Koloski, President of the United Macedonian [sic] Diaspora (UMD), from Koloski's Public figure page on Facebook]; Other FYROM Slavs promoting this image incorrectly: [2] [3] [4] [5]



Fraudulent use of photo
On August 10, 2018, Meto Koloski, lawyer by profession and the President of the ultra-nationalist, US-based United Macedonian [sic] Diaspora (UMD) posted the above photo on his public figure page on Facebook which allegedly shows Greek soldiers posing with severed heads of "Macedonians" as part of the claims of a brutal "Macedonian Genocide" that he alleges was perpetrated by the Greek state since 1912-1913.

Meto Koloski is not just any random person who just happened to post and promote a fake historical event from within the FYROM Slav diaspora.

Koloski is the President of a powerful lobby organization that controls the dialogue in his community abroad. As such, Koloski, as a lawyer and a former FARA agent ought to have known better. Koloski is fully aware that as a major community leader he is held to a higher standard and that whatever he posts online his community takes as gospel.

The false claim being made
In his post, Koloski writes:

"We hope you will join us tomorrow at 7:30 p.m. your local time in front of every Greek Embassy and Consulate to peacefully light a candle in their memory:

The Macedonian Genocide - Greek State Brutality, Human Rights Violations, and Systematic Discrimination Against Macedonians Since 1912-1913"

Does the above photo show images of dead "Macedonian men" as victims of genocide perpetrated by Greeks?
No. Please refer to the right hand side of this section to see the authentic context of the photo in question.
#8)
AUTHENTIC CONTEXT
Source: [1, Img. 13, ** Discretion Advised ** (from KAR, a Greek Communist, anti-racist organization in an article chronicling the deaths of leftist guerrillas during the Greek Civil War 1946-1949)]; Other sources: [2] [3] [4]


Authentic context of photo
​​This photo was from the very bloody and brutal Greek Civil War (1946-1949) taken in Greece in February of 1949. The Greek Civil War [5] [6] is considered one of the bloodiest events in modern Greek history.

This very horrific photo depicts Greek royalist government soldiers (of the ΛΟΚ and ΜΑΥ) with the heads of eight Greek communist fighters of the ΔΣΕ. This tactic of photographing and showing the decapitation of opponents (or displaying the heads of opponents in town squares) was especially used to signal to political opponents the fate that awaits them if caught. It was a tactic used by both sides - Left and Right - often accompanied with terror and torture prior to execution.

In his paper 'Atrocities during the Greek Civil War' [7, pg 7], Ben Max (University of Leeds, History, Alumnus) states: "the early rhetoric of resistance claiming liberation, popular rule, and appeals to patriotism had been washed in blood, and the crimes committed by the Left and Right could not easily be forgotten or forgiven."

British historian Richard Cavendish stated the Greek Civil War was "estimated to have taken more than 80,000 lives, it made some 700,000 people homeless. The civil war inflicted worse damage on Greece than the Second World War itself and even by the 1990s the wounds had not entirely healed." [8]

Photographer
Unknown; Greece, Feb 12, 1949

Ethnicity of those depicted in the photo
Soldiers, Greek; Victims, Greek

Other info
N/A

#9)
​FRAUDULENT USE OF PHOTO
Source: [1, United Macedonian [sic] Diaspora, from a news article on their website disparaging Greece; posted on World Refugee Day, June 20, 2018; [2, UMD on Twitter].



Fraudulent use of photo
On June 20, 2018, the ultra-nationalist, US-based United Macedonian [sic] Diaspora (UMD) posted the above photo on their organization's website purporting to show as they have written: "Greece’s systematic ethnic cleansing and cultural genocide against Macedonians."

The UMD is a powerful FYROM Slav lobby organization funded by and sharing office space within the Turkish Lobby in Washington, DC.

The false claim being made
In this "news" article, the UMD states, among other absurdities and inaccuracies:

"Greece must be held accountable for the perfidious ethnic cleansing that they have perpetuated for over a centuryand allow all native Macedonians [sic] to repatriate their rights and losses caused by those actions."

The UMD is saying that ethnic cleansing is still happening in Greece today - a member of the European Union - in an era of instant media coverage. How, we ask, is Greece able to cover up the ethnic cleansing that has been going on for over a century in the world of instant media and smartphones?

In the above article, the UMD even had the audacity to quote Anne Frank.

Does the above photo show images of dead "Macedonian men" as victims of genocide perpetrated by Greeks?
No. Please refer to the right hand side of this section to see the authentic context of the photo in question.
#9)
AUTHENTIC CONTEXT
Source: [1, Img. 14, ** Discretion Advised ** (from KAR, a Greek Communist, anti-racist organization in an article chronicling the deaths of leftist guerrillas during the Greek Civil War 1946-1949)]; Other sources: [23 Vlasis Agtizidis, Historian]


Authentic context of photo
​​This photo was from the very bloody and brutal Greek Civil War (1946-1949) taken in Greece in 1949. The Greek Civil War [4] [5] is considered one of the bloodiest events in modern Greek history.

This photo depicts two men with the heads of nine decapitated rebels. According to the KAR article (see source above photo), the men responsible for these decapitations were a gang of "κατσαπλιάδων" - i.e. a derogatory term used for communist rebels in general [used especially against those who were associated with ELAS, the Greek People's Liberation Army (1942-1945) before and after its disbandment]. The term also means thief or plunderer.

Photographer
Unknown; 1949

Ethnicity of those depicted in the photo
Perpetrators, Greek; Victims, Greek

Other info
N/A

(c) 2014-2019 The Macedonian League


πηγή 1

πηγή 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...