Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Οι 2 πυρηνικές δυνάμεις Ινδία-Πακιστάν στο χείλος του πολέμου: σφοδρές αερομαχίες, καταρρίψεις μαχητικών, αιχμάλωτοι πιλότοι,συγκρούσεις και στο έδαφος…ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ



Δυο πυρηνικές δυνάμεις είναι στο χείλος του πολέμου στην Ανατολή και αλληλο-καταρρίπτουν αεροσκάφη ενώ επιχειρούν και χτυπήματα στο αντίπαλο έδαφος. Σφοδρές αερομαχίες, καταρρίψεις αεροσκαφών , αιχμάλωτοι πιλότοι συγκρούσεις και στο έδαφος…

Ένα μαχητικό του Πακιστάν καταρρίφθηκε από ένα MiG 21 της πολεμικής αεροπορίας Ινδίας στο πακιστανικό έδαφος δήλωσε την Τετάρτη στον τύπο ο εκπρόσωπος τύπου του ΥΠΕΞ , Raveesh Kumar. Είναι η α΄φορά που Ινδία επιχειρεί σε πακιστανικό έδαφος από το 1971 ενώ αξιωματούχοι της ινδικής κυβέρνησης μίλησαν για 300 νεκρούς από τις αεροπορικές επιδρομές κατά ισλαμιστών τρομοκρατών εντός Πακιστάν. Υπάρχουν αναφορές για συγκρούσεις μεταξύ ινδικού και πακιστανικού στρατού.

Η ένταση μεταξύ των 2 χωρών επιδεινώθηκε σοβαρά την Τετάρτη καθώς τόσο Ινδία όσο και Πακιστάν ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν αεροπλάνα του αντιπάλου ενώ οι 2 πυρηνικές δυνάμεις επαναλαμβάνουν διαρκώς πως θέλουν ν΄αποφύγουν την κλιμάκωση.

2 αεροσκάφη ινδικά παραβίασαν τον εναέριο του Πακιστάν στην αμφισβητούμενη περιοχή του Κασμίρ και καταρρίφθηκαν δήλωσε ο στρατός του Πακιστάν.Νωρίτερα ο ινδικός στρατός ανακοίνωσε τη συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους του που προκάλεσε το θάνατο του πληρώματος και 1 πιλότου.

Εκπρόσωπος τύπου του πακιστανικού στρατού αναφέρει στο Twitter. «Η πολεμική αεροπορία κατέρριψε 2 ινδικά αεροσκάφη στον εναέριο του Πακιστάν». 1 έπεσε στο ινδικό Κασμίρ και 1 στο πακιστανικό Κασμίρ σύμφωνα με το στρατηγό Asif Ghafoor. «Ένας πιλότος Ινδός συνελήφθηκε στο έδαφος από τους στρατιώτες», προσθέτει.

Πιο πριν το ΥΠΕΞ Πακιστάν ανακοίνωσε πως προέβη «σε χτυπήματα» στη Γραμμή ελέγχου, γραμμή εκεχειρίας στα de facto σύνορα των 2 χωρών, «από τον πακιστανικό εναέριο χώρο». Χτύπησαν μη στρατιωτικούς στόχους. «Δεν είναι αντίποινα», αναφέρει η διπλωματία της χώρας: «ο μόνος σκοπός είναι ν΄αποδείξουμε το δικαίωμά μας , τη θέληση και ικανότητα της αυτοάμυνας».«Δεν έχουμε καμιά πρόθεση κλιμάκωσης», αναφέρει το ανακοινωθέν.

Η Ινδία από την πλευρά της παραδέχθηκε πως έχασε ένα Mig-21 πάνω από το Cachemire, ενώ ισχυρίζεται πως κατέρριψε ένα πακιστανικό μαχητικό.«..Στη σύγκρουση χάσαμε δυστυχώς ένα Mig-21.Ο πιλότος εξαφανίστηκε στη μάχη. Το Pakistan δηλώνει πως τον κρατάει», δήλωσε ο Raveesh Kumar, εκπρόσωπος τύπου ΥΠΕΞ της Ινδίας

Σύμφωνα με το ινδικό site Firstpost, οι ινδικές δυνάμεις κατέρριψαν ένα πακιστανικό F-16 , που σύμφωνα με το New Delhi,παραβίασε τον εναέριο της Ινδίας. Κατά το πρακτορείο ANI,ο πιλότος κατόρθωσε να εκτιναχθεί και ν΄ανοίξει το αλεξίπτωτο.Το Πακιστάν αρνείται πως έχασε F-16.Αντίθετα ανακοίνωσε πως αιχμαλώτισε 2 Ινδούς πιλότους μετά τη συντριβή του μαχητικού τους και ισχυρίζεται πως τους παρέχει ιατρική βοήθεια. Πακιστανικά μίντια παρουσίασαν βίντεο δείχνοντας έναν άνδρα που τον παρουσιάζουν ως πιλότο Ινδό. Στα 49 » αναφέρει βαθμό του και όνομά του: διοικητής της αεροπορικής ομάδας Abhi Anand. «Ο αριθμός ταυτοποίησής μου είναι 27981, είμαι Ινδός», λέει.



 Η αρχή πολιτικής αεροπορίας Πακιστάν ανακοίνωσε πως κλείνει το Πακιστάν τον εναέριο χώρο του «μέχρι νεωτέρας» λόγω των συνθηκών.

Πακιστανικά μαχητικά παραβίασαν σύντομα την Τετάρτη τον εναέριο Ινδίας στην αμφισβητούμενη ζώνη του Cachemire κι απωθήθηκαν ανέφερε ο ινδικός τύπος το PTI, κάτι που επιβεβαιώθηκε σε AFP και Reuters από τοπικές κυβερνητικές πηγές.

Προηγουμένως η Ινδία ανακοίνωσε πως βομβάρδισε ένα στρατόπεδο του ισλαμιστικού groupe στο πακιστανικό Cachemire. Η διεθνής κοινότητα ανησυχεί για την επιδείνωση των εντάσεων μεταξύ των 2 γειτονικών όσο κι αντίπαλων χωρών που είναι και οι 2 εξοπλισμένες με πυρηνικά όπλα. .

Για α΄φορά εδώ και 50 χρόνια μαχητικά της ινδικής πολεμικής αεροπορίας διέσχισαν τα σύνορα με το Πακιστάν για να επιτελέσουν χτυπήματα στο πακιστανικό έδαφος την Τρίτη 26 Φλεβάρη.Το Islamabad κατήγγειλε μια « παραβίαση » των συνόρων του de facto στην αμφισβητούμενη περιοχή του Cachemire, και μια «επίθεση intempestive ». Οι εντάσεις ανέβηκαν κατακόρυφα αυτές τις τελευταίες μέρες μετά από μια επίθεση στο ινδικό Cachemire όπου σκοτώθηκαν 41 Ινδοί παραστρατιωτικοί στις 14

Φλεβάρη.



Η κατάσταση είναι ήδη άκρως τεταμένη στο ινδικό Κασμίρ μετά από μια επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο όχημα όπου σκοτώθηκαν 41 Ινδοί παραστρατιωτικοί στις 14 Φλεβάρη στην περιοχή Pulwama. Αυτή η επίθεση η πιο θανατηφόρα από την αρχή της αποσχιστικής εξέγερσης κατά του Νέου Δελχί το 1989, διεκδικήθηκε από μια ισλαμιστική οργάνωση την Jaish-e-Mohammed (Στρατό του Μωάμεθ JeM), με έδρα το Pakistan.

Το week-end 23 με 24 Φλεβάρη περί 400 αποσχιστές διευθύνοντες ή υπεύθυνοι μουσουλμανικών οργανώσεων συνελήφθηκαν από την ινδική αστυνομία ως αντίποινα. Η Ινδία στη συνέχεια ανακοίνωσε πως οδήγησε την Τρίτη 26 Φλεβάρη ένα « προληπτικό χτύπημα »που σκότωσε « πολύ μεγάλο αριθμό » μελών της JeM σε ένα στρατόπεδο του Balakot, στο Pakistan. « Σε αυτή την επιχείρηση ένας πολύ μεγάλος αριθμός τρομοκρατών ,εκπαιδευτών ,υψηλόβαθμων διοικητών και τζιχαντιστών εκπαιδευόμενων σε επιθέσεις αυτοκτονίας της Jaish-e-Mohammed εξολοθρεύθηκαν », δήλωσε ο Vijay Gokhale, ένας υψηλά ιστάμενος της ινδικής διπλωματίας σε μια συνέντευξη τύπου. Το New Delhi δεν έδωσε επίσημα λεπτομέρειες για τη μέθοδο, τακτική του χτυπήματος.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το Πακιστάν απελευθέρωσε τον Ινδό πιλότο και ότι συμφωνήθηκε μια αποκλιμάκωση στη γραμμή ελέγχου….

dimpenews.com

SHARE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...