Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Στον ανακριτή για κακούργημα 13 μεγαλοστελέχη της (πάλαι ποτέ) Αγροτικής Τράπεζας για δάνεια 134 εκατομμυρίων

Στον ανακριτή για κακούργημα 13 μεγαλοστελέχη  της (πάλαι ποτέ) Αγροτικής Τράπεζας για δάνεια 134 εκατομμυρίων

Του Παναγιώτη Στάθη
Ο πρώην διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας Δημ. Μηλιάκος, και άλλα 12 στελέχη της Τράπεζας καλούνται να απολογηθούν για κακούργημα για "επισφαλή" δάνεια εκατομμυρίων σε εταιρεία εσωρούχων....
Πρόκειται για δάνεια ύψους 134 εκατ. ευρώ που δόθηκαν από την Αγροτική Τράπεζα την περίοδο 2002-2005, σύμφωνα με την κατηγορία, χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις στην εταιρεία εσωρούχων-ενδυμάτων Sex Form, η οποία πτώχευσε το 2008. 

Ο ανακριτής κατά της διαφθοράς Σωτήρης Τσουβαλάς συνέταξε κατηγορητήρια, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά συνολικά 13 ατόμων- στελεχών της ΑΤΕ και τους καλεί σε απολογία κατά περίπτωση για τα αδικήματα της απιστίας, της νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα καθώς και της άμεσης συνέργειας σε αυτή, και της ηθικής αυτουργίας στην απιστία.

Πλην του κ. Μηλιάκου, υπό κατηγορία φέρονται να βρίσκονται μέλη του Γενικού Συμβουλίου Χορηγήσεων της Τράπεζας που άναψαν το "πράσινο" φως για τα δάνεια, καθώς και βασικοί μέτοχοι της εταιρείας εσωρούχων.

5 δισ. ευρώ

Η υπόθεση αφορά τα αποκαλούμενα "θαλασσοδάνεια" της Αγροτικής Τράπεζας, που χορηγήθηκαν από το 2000-12 και φέρονται να αγγίζουν τα 5 δισ. ευρώ. 

Η έρευνα για τα δάνεια της ΑΤΕ, που μπήκε σε ειδική εκκαθάριση το 2012, ξεκίνησε το 2015 όταν ο τότε Υπουργός Καταπολέμησης της Διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης έστειλε πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος προς τις Εισαγγελικές Αρχές. 

Έκτοτε ξεκίνησε έλεγχος από την Τράπεζα της Ελλάδος όλων αυτών των δανείων. Βάσει του πορίσματός της για την Sex Form, υπήρχαν κραυγαλέες παρατυπίες ως προς τη διαδικασία χορηγήσεων προς την εταιρεία αλλά και αδυναμία προσδιορισμού για το που κατέληξε το μεγαλύτερο μέρος του δανεισμού από τους μετόχους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...