Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Hunter Biden, Κινέζοι δωρητές και άκρως απόρρητα έγγραφα> Το μυστήριο μεγαλώνει γύρω από το “Penn Biden Center”

 

Ο Joe Biden άφησε την αντιπροεδρία στις 20 Ιανουαρίου 2017 και προσλήφθηκε ως καθηγητής στο U of Penn σε λιγότερες από τέσσερις εβδομάδες μετά, όπου πληρώθηκε συνολικά $776.527 δολάρια το 2017 και το 2018 για 6 μόλις παρουσίες...

Το Penn Biden Center βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης στις ΗΠΑ τα τελευταία 24ωρα, αλλά κατά κάποιο τρόπο το ίδιο τον think tank που δημιούργησε ο Joe Biden παραμένει καλυμμένο από μυστήριο.

Από τους Jessica Chasmar και Joe Schoffstall/Fox News

Ο Λευκός Οίκος αποκάλυψε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι απόρρητα -διαβαθμισμένα δηλαδή- έγγραφα ανακαλύφθηκαν στο γραφείο της Ουάσιγκτον του Penn Biden Center για τη «Διπλωματία και την Παγκόσμια Δέσμευση», στις αρχές Νοεμβρίου. Την Τετάρτη, κυκλοφόρησε επίσης η είδηση ότι ένας άλλος φάκελος διαβαθμισμένων εγγράφων από την εποχή του Biden ως αντιπροέδρου είχε ανακαλυφθεί σε μια άλλη τοποθεσία, με αποτέλεσμα ενταθούν οι εκκλήσεις προς τον Γενικό Εισαγγελέα των ΗΠΑ, Merrick Garland, να διορίσει έναν ειδικό σύμβουλο προκειμένου να ερευνήσει τον χειρισμό τέτοιων εγγράφων από τον νυν πρόεδρο.

Το Penn Biden Center βρίσκεται από τότε στη μέση μιας καταιγίδας, που οδήγησε σε νέα ερωτήματα σχετικά με τις κινεζικές δωρεές στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (U of Penn), όπου στεγάζεται η συγκεκριμένη δεξαμενή σκέψης. Ο Hunter Biden, γιος του προέδρου, φέρεται επίσης να έχει συζητήσει για το think tank σε emails του πολύ πριν από τη δημιουργία του.

Μέσα σε λίγες εβδομάδες αφότου αποχώρησε από την αντιπροεδρία υπό τον πρώην πρόεδρο Barrack Obama, τον Ιανουάριο του 2017, ο Biden ανακηρύχθηκε «Καθηγητής του Μπέντζαμιν Φράνκλιν» στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (U of Penn), μια τιμητική θέση και ξεκίνησε το «Penn Biden Center για τη Διπλωματία και την Παγκόσμια Δέσμευση» στην Ουάσιγκτον, τον επόμενο χρόνο.

Penn Biden Center

Ωστόσο, οι συζητήσεις για τη μελλοντική εμπλοκή του πρεσβύτερου Biden με το Πανεπίστήμιο της Πενσυλβάνια προηγήθηκαν πολύ πριν από το τέλος της προεδρίας Obama, σύμφωνα με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που βρέθηκαν στο διαβόητο εγκαταλελειμμένο φορητό υπολογιστή του Hunter Biden, η γνησιότητα των οποίων έχει επαληθευτεί από το Fox News Digital.

Στις 25 Απριλίου 2016, ο αντζέντης της Creative Artists Agency (CAA) Craig Gering έστειλε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον Hunter με «εμπιστευτικές σημειώσεις από τη συνάντησή μας», στις οποίες ο Gering απαριθμούσε κάποια από τα σχέδια που συζητήθηκαν σχετικά με το μέλλον του τότε αντιπροέδρου κατά την αποχώρησή του από τα καθήκοντά του. Ένα από αυτά τα σχέδια περιελάμβανε τη «δημιουργία πλούτου», χωρίς περαιτέρω εξήγηση, και ένα άλλο περιλάμβανε μια προφανή αναφορά στο Penn Biden Center στην Ουάσιγκτον, μία πιθανή ευκαιρία για εργασία και για τον Hunter.

«Το Ινστιτούτο Εξωτερικών Σχέσεων Biden στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (U of Penn)», ανέφερε στο email του ο Gering. «Εστιάστε στην εξωτερική πολιτική. Εκτός από το ινστιτούτο στο U of Penn, η σχολή έχει ένα υπάρχον γραφείο στην Ουάσινγκτον που θα επεκταθεί για να στεγάσει ένα γραφείο για τον αντιπρόεδρο Biden (ίσως και για τον Mike, τον Hunter και τον Steve;). Θα μπορούσε να λειτουργεί όπως το The Clinton Global Initiative αλλά χωρίς τη συγκέντρωση χρημάτων».

Στη συνέχεια, ο Hunter επιβεβαίωσε ότι διάβασε τις σημειώσεις του Gering, αλλά τόνισε ότι θα έπρεπε να να μείνουν «πολύ εμπιστευτικές». «Ναι», απάντησε ο Hunter, «θεωρητικά, έτσι θα ήθελα να το δω να βγαίνει προς τα έξω— ΑΛΛΑ σε παρακαλώ κράτησε όλο αυτό πολύ εμπιστευτικό μεταξύ μας γιατί τίποτα δεν έχει αποφασιστεί και υπάρχει ακόμα μεγάλη ευαισθησία γύρω από όλα αυτά, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. [Εκείνος] δεν έχει πάρει αποφάσεις και όλα αυτά θα μπορούσαν να αλλάξουν εν μία νυκτί».

Μόλις 10 ημέρες νωρίτερα, ο Hunter επρόκειτο να συμμετάσχει σε μια συνάντηση με τον πατέρα του και την τότε πρόεδρο του πανεπιστημίου Amy Gutmann, σύμφωνα με ένα email προγράμματος του Hunter από την αντιπρόεδρο της Rosemont Seneca, Joan Meyer. Δεν είναι σαφές εάν η συνάντηση στον Λευκό Οίκο πραγματοποιήθηκε όντως, αλλά είχε προγραμματιστεί σχεδόν ένα χρόνο αφότου ο Hunter και η τότε σύζυγός του Kathleen φιλοξένησαν την Gutmann σε ένα ιδιωτικό δείπνο στο Cafe Milano, ένα ίδρυμα της Τζορτζτάουν στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με ένα email του Απριλίου 2015 από έναν υπάλληλο του Penn προς τους Kathleen και Hunter. Η λίστα προσκεκλημένων «αποτελείται από μέλη της Ακαδημίας (σημαντικοί δωρητές), διαχειριστές, επόπτες και γονείς από το Penn» αναφέρονταν σε άλλο email.

Ο δικηγόρος του Hunter και ο Λευκός Οίκος δεν απάντησαν στις έρευνες του Fox News Digital για το θέμα.

Ο Joe Biden άφησε την αντιπροεδρία στις 20 Ιανουαρίου 2017 και προσλήφθηκε ως καθηγητής στο U of Penn σε λιγότερες από τέσσερις εβδομάδες μετά, όπου πληρώθηκε συνολικά 776.527 δολάρια το 2017 και το 2018, ποσό που ήταν σχεδόν διπλάσιο από τους υπόλοιπους καθηγητές πλήρους απασχόλησης την ίδια περίοδο, ανέφερε το περιοδικό Philadelphia το 2019.

Το έντυπο ανέφερε εκείνη την εποχή ότι «ο καθηγητής Joe Biden ήταν στην πανεπιστημιούπολη τόσο σπάνια που γίνονταν είδηση η παρουσία του εκεί», κάτι που συνέβη συνολικά έξι φορές.

Το Penn Biden Center άνοιξε επίσημα τον Φεβρουάριο του 2018, για το οποίο ο Biden είχε πει ότι συζητήθηκε με την Gutmann όταν εκείνος ήταν ακόμα αντιπρόεδρος προκειμένου να γίνει «καθηγητής» και να μπορέσει να φέρει τη δική του ομάδα μαζί του στο U of Penn.

«Πρόεδρε Gutmann, όταν ήρθες σε μένα πριν αναλάβει η κυβέρνηση [Obama] και με ρώτησες αν [θα] μπορούσα να ήμουν καθηγητής στο Penn, η πρώτη σκέψη που είχα ήταν ότι ακουγόταν σαν μια ενδιαφέρουσα ιδέα, αλλά έγινε ακόμα πιο ενδιαφέρουσα μετά το αποτέλεσμα των εκλογών [2016], όταν είπατε ότι θα μπορούσα να φέρω μαζί μου μερικούς σοβαρούς, σοβαρούς ανθρώπους», ανέφερε ο Biden κατά την τελετή ανακήρυξης του τον Φεβρουάριο του 2018. «Σοβαροί άνθρωποι, όπως οι Tony Blinken και Steve Ricchetti και άλλοι, οπότε σας ευχαριστώ που μου επιτρέψατε να φέρω μαζί μερικούς πραγματικά, πολύ ευφυείς ανθρώπους», είχε προσθέσει.

Το 2019, ο Biden πήρε άδεια άνευ αποδοχών από το U of Penn αφού ανακοίνωσε την προεδρική του εκστρατεία.

Ως Πρόεδρος, ο Biden επέλεξε την Gutmann να γίνει πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Γερμανία. Ο David Cohen, ο πρώην πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του U of Penn, ο οποίος ήταν επίσης στα εγκαίνια του Penn Biden Center, ορίστηκε από τον Πρόεδρο ως Πρέσβης των ΗΠΑ στον Καναδά.

Στο καταστατικό της ιδρύσεως του, το Penn Biden Center αναφέρει ότι δημιουργήθηκε «με την αρχή ότι ένας δημοκρατικός, ανοιχτός, ασφαλής, ανεκτικός και διασυνδεδεμένος κόσμος ωφελεί όλους τους Αμερικανούς» και ότι εργάζεται για να συνεχίσει τον αγώνα του Biden «προκειμένου να διασφαλίσει την αμερικανική παγκόσμια ηγεσία υπερασπιζόμενος και προωθώντας μια φιλελεύθερη διεθνή τάξη».

Το Fox News Digital ανέφερε προηγουμένως ότι τουλάχιστον 10 ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης Biden έχουν προσληφθεί στις τρέχουσες ή προηγούμενες θέσεις τους μετά από θητείες τους στο Penn Biden Center, μεταξύ των οποίων ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken, ο υφυπουργός Άμυνας για θέματα πολιτικής Colin Kahl και ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Steven Richetti. Ο Blinken και ο Richetti υπηρέτησαν και οι δύο ως διευθύνοντες ενώ ο Kahl ήταν στρατηγικός σύμβουλος στο κέντρο.

Από τότε που άνοιξε το Penn Biden Center, το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (U of Penn) μπήκε στο μικροσκόπιο για την εισροή ξένων δωρεών, ιδιαίτερα από την Κίνα. To ίδρυμα πήρε περίπου 77 εκατομμύρια δολάρια σε δώρα και συμβόλαια από την Κίνα μεταξύ 2014 και 2020, ανέφερε πρόσφατα η Daily Pennsylvanian. Επιπλέον, το Washington Free Beacon σημείωσε ότι οι ξένες δωρεές στο πανεπιστήμιο τριπλασιάστηκαν τα δύο χρόνια μετά το άνοιγμα του Penn Biden Center το 2017, με τα περισσότερα χρήματα να προέρχονται από την Κίνα.

Το πανεπιστήμιο προσπάθησε επίσης να εξηγήσει μια δωρεά 3 εκατομμυρίων δολαρίων από το 2019 από μια εταιρεία του Χονγκ Κονγκ που συνδέεται με τον Κινέζο υπήκοο και επιχειρηματία Xu Xeuqing. Εκπρόσωπος του πανεπιστημίου είχε πει ότι η δωρεά προήλθε από τον Κινέζο υπήκοο Xin Zhou, αλλά το Free Beacon ανέφερε ότι δεν μπορούσε να εντοπίσει μια σύνδεση μεταξύ του Xin και της Nice Famous Corporation Limited, από όπου προήλθε το δώρο.

Το πανεπιστήμιο έχει λάβει επίσης δώρα τουλάχιστον 12,8 εκατομμυρίων δολαρίων από την Κίνα μεταξύ Μαρτίου 2020 και Ιουνίου 2022, σύμφωνα με μια επισκόπηση της βάσης δεδομένων αναφοράς ξένων δωρεών του αμερικανικού Υπουργείου Παιδείας. Επιπλέον, το πανεπιστήμιο ανέφερε τουλάχιστον 2,8 εκατομμύρια δολάρια σε συμβόλαια με την Κίνα μεταξύ Ιουλίου 2020 και Ιανουαρίου 2022.

«Το Penn Biden Center δεν έχει ζητήσει ή λάβει ποτέ δώρα από κινεζική ή άλλη ξένη οντότητα. Στην πραγματικότητα, το Πανεπιστήμιο δεν έχει ζητήσει ποτέ δώρα για το ίδιο το Κέντρο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος επικοινωνίας του think tank, Stephen MacCarthy, σε δήλωσή του στο Fox News Digital.

Ο MacCarthy είπε ότι από την ίδρυσή του, δύο Αμερικανοί δωρητές παρείχαν τρία αυτόκλητα δώρα συνολικού ύψους 1.100 δολαρίων για το Κέντρο και ότι «το εκατό τοις εκατό» του προϋπολογισμού του προέρχεται από πανεπιστημιακά κονδύλια. «Το Penn Biden Center συμμορφώνεται πλήρως με την ομοσπονδιακή νομοθεσία σχετικά με την αναφορά ξένων δώρων και συμβάσεων, καθώς όλα τα ξένα δώρα αναφέρονται στο Υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ, όπως απαιτείται από το άρθρο 117 του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση», πρόσθεσε ο MacCarthy.

Οι Ρεπουμπλικάνοι ζητούν το διορισμό ενός ειδικού συμβούλου για να ερευνήσει τον χειρισμό απόρρητων πληροφοριών από τον Biden μετά τον εντοπισμό των δύο φακέλων με έγγραφα αυτήν την εβδομάδα. Ο Garland διόρισε τον John Lausch, τον εισαγγελέα των ΗΠΑ για τη Βόρεια Περιφέρεια του Ιλινόις, να επανεξετάσει το θέμα.

Η αποκάλυψη ότι απόρρητα έγγραφα βρέθηκαν στην κατοχή του Biden έρχεται μήνες μετά από μια παρόμοια κατάσταση που σχετίζεται με τον χειρισμό απόρρητων εγγράφων από τον πρώην πρόεδρο Donald Trump. Μετά από μια πολύμηνη διαμάχη μεταξύ Trump και Υπουργείου Δικαιοσύνης, πράκτορες του FBI εκτέλεσαν ένταλμα έρευνας στο σπίτι του πρώην προέδρου στο Μαρ-α-Λάγκο για να ανακτήσουν περίπου 300 απόρρητα έγγραφα.

Ο Thomas Catenacci και ο Cameron Cawthorne του Fox News συνέβαλαν σε αυτό το ρεπορτάζ.

kourdistoportocali.com


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...