Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

«Πάρτι» με απευθείας αναθέσεις η Δόμνα Μιχαηλίδου που κατά τα άλλα κατηγορούσε το «Χαμόγελο» για κακοδιαχείριση!

 

Η Δόμνα Μιχαηλίδου μπορεί τον τελευταίο καιρό να εμφανίζεται ως μέγας…  εξυγιαντής των φιλανθρωπικών οργανισμών, όμως φαίνεται πως στον υπόλοιπο χρόνο που της μένει όταν δεν «σώζει» παιδιά από τους «κακούς» διαχειριστές των ιδρυμάτων, επιδίδεται σε ένα....

 ξέφρενο πάρτι απευθείας αναθέσεων, έτσι όπως έχει διδάξει η μεγάλη «σχολή» Μητσοτάκη.

Η «υπέρλαμπρη» υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δεν έχει αφήσει κάμερα για κάμερα προκειμένου να κάνει φθηνό κιτρινισμό για το «Χαμόγελο του Παιδιού» και την «Κιβωτό του Κόσμου», επικαλούμενη αόριστες καταγγελίες που «έφτασαν στο γραφείο της» και χρησιμοποιώντας φαιδρούς υπαινιγμούς όπως το πόσα… μπάνια διαθέτει στο σπίτι του ο πρόεδρος του «Χαμόγελου».

Την ίδια στιγμή που η κα Μιχαηλίδου υπονόησε πως γίνεται κακοδιαχείριση στο ταμείο του «Χαμόγελου» μιλώντας για… «ύποπτο» και «υψηλό» αποθεματικό, η ίδια πρωταγωνιστεί σε ένα ρεσιτάλ απάντλησης δημόσιου χρήματος, αφού στο γραφείο της γίνεται «συνωστισμός» συμβούλων, απευθείας αναθέσεων και απευθείας συμβάσεων με πρόσωπα που δεν έχουν καμία σχέση με την κοινωνική προστασία ευάλωτων.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέσπισε το πλαίσιο ώστε να μπορούν να δρα παρασιτικά σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού ένας πρωτοφανής αριθμός συμβούλων και μετακλητών, οπότε και η Δόμνα Μιχαηλίδου ακολούθησε τον «άριστο» δρόμο της κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της efsyn.gr, στο γραφείο της Δόμνας Μιχαηλίδου φέρονται να απασχολούνται τουλάχιστον 20 σύμβουλοι άλλα και εξωτερικοί συνεργάτες, τα ονόματα των οποίων δεν περιέχονται σε κάποιο ΦΕΚ όπως προβλέπει ο νόμος. Σε παραδείγματα που παραθέτει το δημοσίευμα, έχει δημιουργηθεί θέση αναπληρωτή διευθυντή υφυπουργού χωρίς να υπάρχει τέτοια πρόβλεψη. Οι περισσότερες συμβάσεις συμβούλων γίνονται πλαγίως και μέσω των εποπτευομένων φορέων, όπως π.χ. γινόταν μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ η στελέχωση του υπουργικού γραφείου του τότε υπουργού Υγείας Αδ. Γεωργιάδη.

Το πρώτο είδος απευθείας αναθέσεων αφορά χρήματα του ΕΣΠΑ συνολικού ποσού 360.000 ευρώ για μια «στρατιά» συμβούλων (η «σχολή» Μητσοτάκη που λέγαμε), οι οποίοι καθορίζουν τα πάντα, ακόμα και ζητήματα προσωπικού του υπουργείου, ενώ την εκπροσωπούν ακόμα και σε διεθνείς συναντήσεις.

Το δεύτερο είδος συμβάσεων, και ακόμα σοβαρότερο, αφορά τις αναθέσεις σε εποπτευόμενα ιδρύματα που δαπανούν τους πενιχρούς προϋπολογισμούς τους σε συμβούλους επικοινωνίας που ουσιαστικά δουλεύουν προς όφελος της υφυπουργού! Αντί δηλαδή τα αποθεματικά των ιδρυμάτων να γίνονται δαπάνες για τις ανάγκες των αναξιοπαθούντων, γίνονται παχυλοί μισθοί για τους προσωπικούς συμβούλους της Δόμνας Μιχαηλίδου.

Ενδεικτικά, ένας φορέας όπως είναι το ΚΠΠΑ (Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, που ασχολείται με παιδιά ΑμεΑ και την προστασία τους) ο οποίος ασφαλώς έχει πολύ περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες για την φροντίδα των παιδιών με ειδικές ανάγκες, ουσιαστικά «στραγγίζει» τους πόρους του (εις βάρος των παιδιών) προκειμένου να πληρώνει… επικοινωνιακό σύμβουλο! Επιπλέον το ΕΚΚΑ (Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης) έδωσε απευθείας στην εταιρεία του συμβούλου ποσόν 35.000 ευρώ για τη φωτογράφιση 17 κτιρίων!

Μιλάμε για ένα ξέφρενο «πάρτι» ρεμούλας προς όφελος των «γαλάζιων παιδιών» και εις βάρος του λαού. Κατά τα άλλα η κα Μιχαηλίδου ισχυρίζεται πως θα βάλει… τάξη στα οικονομικά των φιλανθρωπικών οργανώσεων που εμμονικά προσπαθεί να κηλιδώσει…

Αυτές είναι οι συμβάσεις 400.000 που έγιναν τα τελευταία δύο έτη:

● Σύμβαση μίσθωσης έργου 28 μηνών της επιτελικής δομής ΕΣΠΑ του υπουργείου – τομέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΔΚΑ) με ανάδοχο τον νομικό εμπειρογνώμονα Κ.Μ. «για την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών σε θέματα κανονιστικού πλαισίου […], στον εντοπισμό νομικών κενών και στην εισήγηση για νομοθετικές ρυθμίσεις» Ποσόν: 76.384 ευρώ.

● Σύμβαση μίσθωσης έργου 7 μηνών της ΕΔΚΑ με ανάδοχο τον Α.Α., εμπειρογνώμονα Επιχειρησιακής Ενίσχυσης, και με αντικείμενο «τη διοικητική και γραμματειακή υποστήριξη, τη διαμόρφωση υποστηρικτικού υλικού πληροφόρησης και δημοσιότητας, προετοιμασία συναντήσεων κ.λπ.» Ποσόν: 54.560 ευρώ.

● Σύμβαση μίσθωσης έργου 28 μηνών της ΕΔΚΑ με ανάδοχο τον εμπειρογνώμονα νομικό Π.Σ. για «την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών σε θέματα κανονιστικού πλαισίου[…], τον εντοπισμό νομικών κενών και την εισήγηση για νομοθετικές ρυθμίσεις» Ποσόν: 76.384 ευρώ.

● Σύμβαση μίσθωσης έργου 28 μηνών της ΕΔΚΑ με ανάδοχο την εμπειρογνώμονα νομικό Η.Μ. με αντικείμενο «την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών και υποστήριξη της Διεύθυνσης Καταπολέμησης της φτώχειας. Ποσόν: 76.384 ευρώ.

● Σύμβαση μίσθωσης έργου 27 μηνών της ΕΔΚΑ με ανάδοχο τον εμπειρογνώμονα επιχειρησιακής ενίσχυσης Σ.Υ. και με αντικείμενο «την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών και την υποστήριξη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ενταξης. Ποσόν: 73.656 ευρώ.

● Σύμβαση διάρκειας 6 μηνών του υφυπουργείου μέσω του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης τυφλών (ΚΕΑΤ) με ανάδοχο την Ι.Β. που αναλαμβάνει «σχεδιασμό προγραμμάτων συνεκπαίδευσης για μαθητές με οπτική αναπηρία». Ποσόν 8.000 ευρώ.

● Απευθείας ανάθεση παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών επικοινωνίας στην εταιρεία «THE KOMPANY» του Κ. Τ. (πρώην υπεύθυνος του Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του MEGA και του ANT1) Ποσόν: 35.662.

● Στην ίδια εταιρεία ανατέθηκε την 1.9.2022 η φωτογράφιση 17 κτιρίων του ΕΚΚΑ. Ποσόν: 15.000 ευρώ.

Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


πηγή


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...