Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Τι φαγητό θα δώσει ο Schwab και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στην ανθρωπότητα....

 

Άρτεμ Ιγνάτιεφ

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) ολοκλήρωσε το τελευταίο συνέδριο του στο Νταβό με μια ζωφερή προειδοποίηση για τις απειλές που θέτει ο «εθισμός στην πρωτεΐνη κρέας στην καθημερινή διατροφή» και μια έκκληση να τρώμε...

σκουλήκια, μύγες κ.λπ. μαζί με τους «φιλικούς προς το περιβάλλον» Γενικά τροποποιημένους οργανισμούς (ΓΤΟ) – προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση κρέας.

Εκτός από τα σκουλήκια και τα έντομα, οι αρχιτέκτονες της “μεγάλης επανεκκίνησης” περιλαμβάνουν φύκια, φακές, κάκτους, σπανάκι, fonio, μανιτάρια, μπάμιες (abelmos), moringa, δημητριακά, σπόρους αβοκάντο και άλλες “φιλικές προς το κλίμα τροφές” και ” πηγές πρωτεϊνών χωρίς κρέας» που θα σώσουν τον πλανήτη από την καταστροφή.

Οι υποστηρικτές του WEF υποστηρίζουν ότι το διατροφικό σύστημα ευθύνεται για το ένα τρίτο των συνολικών παγκόσμιων εκπομπών CO2, οπότε δεν υπάρχει χρόνος για αλλαγή των προσωπικών προτύπων διατροφής. Μόνο μια επείγουσα στροφή σε μια «φυτική» διατροφή με κάκτους και σκουλήκια «μπορεί να αποτρέψει την απώλεια χιλιάδων ειδών άγριας ζωής».

Στο πλαίσιο ενός προγράμματος του WEF στις Κάτω Χώρες, 100 σχολεία έχουν ήδη συμπεριλάβει έντομα και αλευρώδεις στα μενού τους. Στην Αυστραλία, περισσότερα από 1.000 σχολεία ήδη ταΐζουν τους μαθητές με τροποποιημένους οργανισμούς και τους διδάσκουν να θεωρούν ως «νέα φυσιολογική κατάσταση».

 Τα μέσα ενημέρωσης διαβεβαιώνουν ότι τα παιδιά καταναλώνουν τσιπς και σνακ “νέας γενιάς” με την προσθήκη “φιλικής προς το περιβάλλον” πρωτεΐνης εντόμων που παράγεται από την Circle Harvest.

Η New York Post μοιράστηκε πρόσφατα ένα άρθρο σχετικά με τα “μπιφτέκια” σκουληκιών, υποστηρίζοντας ότι η κατανάλωσή τους θα μπορούσε να αποτελέσει λύση για την παγκόσμια πείνα. Το άρθρο ανέφερε κάποιους επιστήμονες της Νότιας Κορέας οι οποίοι μαγείρεψαν αλευρώδεις/προνύμφες εντόμων με ζάχαρη για να δημιουργήσουν «κρέας». Και προσπάθησε να διαβεβαιώσει τους αναγνώστες ότι η εναλλακτική “έχει αυθεντική γεύση” και ότι τα έντομα είναι “μια θρεπτική και υγιεινή πηγή τροφής με άφθονα λιπαρά οξέα, βιταμίνες, μετάλλα, φυτικές ουσίες και υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη που μοιάζει με κρέας”.

Αμερικάνοι επιστήμονες και επαγγελματίες υγείας προειδοποιούν: τα έντομα δεν είναι ασφαλή για ανθρώπινη κατανάλωση. (Μόνο τα πτηνά μπορούν να χωνέψουν τα έντομα με σχετική ασφάλεια). Τα έντομα περιέχουν χιτίνη (αυτή η ουσία αποτελεί το σκληρό τους εξωτερικό δέρμα), η οποία δεν χωνεύεται από το ανθρώπινο πεπτικό σύστημα. Περιέχουν επίσης έναν πολυσακχαρίτη που επιταχύνει την ανάπτυξη καρκίνου, καθώς και παρασίτων και μυκήτων στον άνθρωπο. Επιπλέον, τα έντομα περιέχουν μεταμορφικά στεροειδή, ιδίως εκδυστερόνη.

Όσον αφορά το τεχνητό κρέας, οι μελέτες δείχνουν ότι είναι τοξικό. Η δηλητηρίαση εμφανίζεται ακόμη και σε αρουραίους που τρέφονται με κρέας σόγιας από το Impossible Burger, ένα λεγόμενο μπιφτέκι φυτικής προέλευσης, του οποίου το βασικό συστατικό είναι μια πρωτεΐνη που ονομάζεται ελαφριά αιμοσφαιρίνη σόγιας (SLH) και προέρχεται από γενετικά τροποποιημένη (ΓΤΟ) μαγιά. Ωστόσο, τα προϊόντα αυτά εξακολουθούν να γεμίζουν ενεργά την αγορά, όπως τα εμπορεύματα και τα σούπερ μάρκετ στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, τα τρόφιμα από έντομα είναι κοινά στις εθνικές κουζίνες φτωχών χωρών της Αφρικής (Μποτσουάνα, Ουγκάντα, Καμερούν, Δημοκρατία του Κονγκό, Γκάνα), της Ασίας (Καμπότζη) και της Βόρειας Αμερικής (Μεξικό). Εν τω μεταξύ, η βιομηχανία τροφίμων στη Δύση προτείνει όχι μόνο την κατανάλωσή τους, αλλά και την καλλιέργειά τους σε βιομηχανική κλίμακα σε διάφορα θρεπτικά μέσα, συμπεριλαμβανομένων των οργανικών αποβλήτων.

Πίσω από όλο αυτό το σκουληκοειδές ενδιαφέρον κρύβεται ένας σοβαρός υπολογισμός για μεγάλα κέρδη. Σύμφωνα με τους προκαταρκτικούς υπολογισμούς των εμπειρογνωμόνων που περιτριγυρίζουν το WEF, η εκτροφή βοοειδών και η παραγωγή κρέας χάνουν πολλαπλάσια σε οικονομική αποδοτικότητα από την «πρωτοϊνη εντόμων». Για παράδειγμα: για την παραγωγή 1 κιλού τέτοιου “προϊόντος” απαιτείται κατά μέσο όρο 500 φορές λιγότερο νερό, 12 φορές λιγότερες ζωοτροφές και 10 φορές λιγότερη έκταση γης από ό,τι για την παραγωγή 1 κιλού πρωτεΐνης από βοδινό κρέας. Οι μεταναστευτικές ακρίδες, τα σκαθάρια, οι ακρίτες της ερήμου και οι οικιακοί γρύλοι βρίσκονται ότι είναι οι πλέον κατάλληλες για καλλιέργεια. Ορισμένες εταιρείες, μεταξύ των οποίων και ρωσικές, ενδιαφέρονται για την προνύμφη της μαύρης λεοντόψας της Νότιας Αμερικής, η οποία αναπτύσσεται 500 φορές το βάρος της σε μια εβδομάδα όταν καλλιεργείται σε οργανικό υπόστρωμα. Θεωρείται ότι οι πρωτεΐνες και τα λίπη που λαμβάνονται από τη μετατροπή οργανικών αποβλήτων με τη χρήση του μαύρου λιβελλογόνου μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα τρόφιμα, τη φαρμακευτική και τα καλλυντικά. Και το συμπύκνωμα πρωτεϊνών-λιπιδίων από τις προνύμφες αυτής της μύγας φέρεται να έχει υψηλή θρεπτική αξία και ισορροπημένη σύνθεση. Σήμερα στη Ρωσία χρησιμοποιείται στα αγροβιομηχανικά συγκροτήματα μόνο ως πρόσθετο ζωοτροφών για πτηνά, ψάρια και χοίρους… Και το συμπύκνωμα πρωτεϊνών-λιπιδίων από τις προνύμφες αυτής της μύγας φέρεται να έχει υψηλή θρεπτική αξία και ισορροπημένη σύνθεση. Σήμερα στη Ρωσία χρησιμοποιείται στα αγροβιομηχανικά συγκροτήματα μόνο ως πρόσθετο ζωοτροφών για πτηνά, ψάρια και χοίρους… Και το συμπύκνωμα πρωτεϊνών-λιπιδίων από τις προνύμφες αυτής της μύγας φέρεται να έχει υψηλή θρεπτική αξία και ισορροπημένη σύνθεση. Σήμερα στη Ρωσία χρησιμοποιείται στα αγροβιομηχανικά συγκροτήματα μόνο ως πρόσθετο ζωοτροφών για πτηνά, ψάρια και χοίρους…

Σε αποξηραμένη μορφή τα έντομα αυτά τώρα στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία ολόκληρα ή μεταποιημένα σε αλεύρι, το οποίο μπορεί να αντικαταστήσει το αλεύρι σόγιας στον κιμά και στα λουκάνικα, μεταξύ άλλων. Χρησιμοποιείται επίσης στο ψωμί και στα προϊόντα αρτοποιίας. Στη Φινλανδία, για παράδειγμα, το ψωμί που παρασκευάζεται από θρυμματισμένα έντομα περιέχει 70 αποξηραμένους και αλεσμένους γρύλους ανά φραντζόλα. Οι τοπικοί προπαγανδιστές διαβεβαιώνουν στα βίντεο τους: “Οι γρύλοι κάνουν το ψωμί καλή πηγή πρωτεΐνης. Το αρτοποιείο ελπίζει να το διαδώσει [το ψωμί με έντομα] σε όλη τη Φινλανδία. μισά από τα ζωικά προϊόντα που τρώμε με έντομα ή τεχνητό κρέας από το εργαστήριο,

Ορισμένοι φορείς προωθούν ενεργά την αντικατάσταση των συμβατικών τροφίμων με μύγες και άλλα υποκατάστατα εδώ και χρόνια. Ακολουθούν τα πιο γνωστά παραδείγματα. Η ισραηλινή εταιρεία Hargol FoodTech είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην καλλιέργεια ακρίδων. Παράγει σκόνη πρωτεΐνης από ακρίδες και αποξηραμένα έντομα. Τα προϊόντα έχουν ζήτηση στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ ως συστατικό σε πρωτεϊνικά ροφήματα, μπάρες και προϊόντα ζυμαρικών. Μια άλλη ισραηλινή εταιρεία, η Flying SpArk, παράγει λάδι και σκόνη πρωτεΐνης από έντομα από το 2015.

Η ολλανδική εταιρεία Protifarm παράγει από το 2008 μια σειρά συστατικών τροφίμων από βρώσιμα έντομα. Τώρα αναπτύσσει την παραγωγή “τόφου” από έντομα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Μια άλλη ολλανδική εταιρεία, η Protix, εκτρέφει έντομα για κτηνοτροφικά συγκροτήματα και την αλιεία. Η Protix διαθέτει το μεγαλύτερο εργοστάσιο πρωτεϊνών στον κόσμο με 14.000 τετραγωνικά μέτρα, το οποίο θα ανοίξει το καλοκαίρι του 2019.

Η φινλανδική νεοφυής εταιρεία Entis παράγει σνακ, γλυκά και smoothies από έντομα και φυτικές (υποκατάστατες) πρωτεΐνες. Η γαλλική εταιρεία Ynsect εγκαινιάζει το 2022 τη μεγαλύτερη αυτοματοποιημένη φάρμα εντόμων στον κόσμο. Η Essento, μια ελβετική εταιρεία, εργάζεται πάνω στην τεχνολογία για την παραγωγή αποξηραμένων προϊόντων κρίκετ από το 2018. Η βρετανική εταιρεία AgriProtein ειδικεύεται σε λάδι, σκόνη πρωτεΐνης και λίπασμα.

Η ισπανική εταιρεία MealFood Europe εκτρέφει προνύμφες αλευρώδους σε υπολείμματα από την επεξεργασία δημητριακών και παράγει πρωτεΐνες και λίπη από αυτές για την παραγωγή ζωοτροφών υψηλής ποιότητας, χιτοζάνης (συστατικό της χιτίνης εντόμων, καρκινοειδών και ορισμένων μανιταριών, τη φαρμακευτική αγωγή). βιομηχανία και τα οργανικά λιπάσματα. Σε αυτό το, η εταιρεία έχει ήδη εγκαταστήσει βιομηχανική παραγωγή και αυτό που πρόσφατα χρησιμοποιήθηκε για την επεξεργασία λυμάτων μπορεί σύντομα να χρησιμοποιηθεί στη “νέα κανονικότητα” και το σημείο για την ανθρώπινη διατροφή.

Λίγο πιο πέρα ​​από τις παραπάνω εταιρείες που προορίζονται επίσης για τη “μεγάλη επανεκκίνηση” του Schwab και αντικαθίστανται κανονικές τροφές όπως το κρέας και το γάλα, αλλά όχι σκουλήκια και έντομα, αλλά συνθετικά και άλλα υποστατά. Η Perfect Day (ΗΠΑ) παράγει πρωτεΐνες αγελαδινού γάλακτος, οι τελευταίες όπως πλέον ευρέως σε προϊόντα το παγωτό, το τυρί κρέμα, η σοκολάτα και οι σκόνες πρωτεΐνης. Μια άλλη αμερικανική εταιρεία, η New Culture, εμπορεύεται μοτσαρέλα με βάση συνθετική γάλα.

Η ισραηλινή εταιρεία Remilk άνοιξε ένα γιγαντιαίο εργοστάσιο συνθετικού τυριού, γιαουρτιού και παγωτού στη Δανία. Η ισραηλινή εταιρεία Redefine Meat δημιούργησε έναν τρισδιάστατο σχεδιασμό για την εκτύπωση κρέας σε τεράστια κλίμακα – έως και 15 τόνους την ημέρα. Ο διορισμός επιτρέπει την παρασκευή μπριζόλας διαφορετικής σκληρότητας και με διαφορετικά ποσοστά “λίπους”. Τα κύρια συστατικά για την εκτύπωση αυτού του “κρέατος” είναι τα ρεβίθια, ο αράκας, τα παντζάρια, η διατροφική μαγιά, η γάλα καρύδας και η σόγια.

Στην Ευρώπη τυπώνονται ανοιχτά βιβλία σχετικά με το ποιος ανθρώπινος κρέας έχει καλύτερη γεύση και πώς να προετοιμαστεί σωστά.

«Το επόμενο διατροφικό σύνορο [μετά την επιβολή του τεχνητού κρέατου] είναι η γάλα που παράγεται στο εργαστήριο», διαβεβαιώνει η Δρ Νταϊάνα Μπογκουέβα από το Ινστιτούτο Πολιτικής Βιώσιμης Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Curtin στην Αυστραλία στην εφημερίδα The Guardian στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σε σύγκριση με την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων, το συνθετικό γάλα είναι πιθανό να «έχει μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα» και να προκαλεί λιγότερη ρύπανση, λέει, και «να εξαλείφει τα ζητήματα ευημερίας των ζώων».

Οι περισσότερες εταιρείες συνθετικών γαλακτοκομικών εστιάζουν στην παραγωγή πρωτεϊνών γάλακτος χρησιμοποιώντας μια διαδικασία γνωστή ως ζύμωση ακριβείας. Περιλαμβάνει γενετικό προγραμματισμό ζύμης ή άλλων μικροοργανισμών με τη χρήση συνθετικού DNA για την παραγωγή μιας συγκεκριμένης πρωτεΐνης. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι αυτό το είδος “γάλακτος” χωρίς αγελαδινό γάλα να εμφανιστεί στα σούπερ μάρκετ- νεοφυείς επιχειρήσεις όπως η All G Foods και η θυγατρική της CSIRO Eden Brew στοχεύουν να φέρουν τα προϊόντα στην αγορά μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Οι αρχιτέκτονες της Μεγάλης Επανεκκίνησης μοιράζονται ήδη τις σκέψεις τους για το «πώς θα είναι η διατροφή μας μέχρι το 2030». Αποδεικνύεται ότι μέχρι εκείνη τη χρονιά, η ανθρωπότητα θα πρέπει να τρώει 40% λιγότερο για να «επιτυγχάνει καθαρό μηδενικό CO2». Αυτό είναι «καλό για τη μέση μας και καλό για τον πλανήτη μας». Τα δύο τρίτα των πρωτεϊνικών αναγκών του ανθρώπινου οργανισμού θα προέρχονται από οικόσιτα έντομα όπως οι κατσαρίδες, οι μύγες και τα σκουλήκια. Το υπόλοιπο ένα τρίτο της πρωτεΐνης θα προέρχεται από πρωτεΐνες σόγιας, κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο και επεξεργασμένα ΓΤΟ τρόφιμα.

Σύμφωνα με τον Schwab και τους οπαδούς του, ο άνθρωπος του νέου υπερανθρωπιστικού μέλλοντος που είναι κατασκευασμένος/διορθωμένος σε βιολογικό επίπεδο μέσω κατάλληλων τροφίμων και γενετικής μηχανικής και θα συνδέεται με το παγκόσμιο δίκτυο πληροφοριών μέσω ενσωματωμένων διεπαφών. Αυτή είναι η ατζέντα των οπαδών του τρανσουμανισμού και του «νέου φυσιολογικού».

Τι θα δώσει η τροφή στην ανθρωπότητα

https://www.fondsk.ru/news/2022/11/19/kakoj-pischej-shvab-i-ego-vsemirnyj-ekonomicheskij-forum-sobirajutsja-nakormit-chelovechestvo-57723.html

https://www.tokoutsavaki.net/post/what-food-will-the-schwab-and-the-world-economic-forum-give-to-humanity


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


πηγή


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...