Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

O Bourla της Pfizer για μια ακόμη φορά ψευδόμενος – Τα εμβόλια διατίθενται δωρεάν… με τιμή 130 δολάρια και είναι και αναποτελεσματικά...

 

Η Pfizer αναμένεται να τετραπλασιάσει την τιμή του εμβολίου της για τον Covid-19 σε περίπου 110 έως 130 δολάρια ανά δόση μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος αγοράς της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών...

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer , Albert Bourla, δήλωσε ότι το εμβόλιο της εταιρείας για τον COVID-19 θα είναι «δωρεάν για όλους τους Αμερικανούς», επειδή οι ασφαλιστικές εταιρείες και άλλοι όμιλοι θα πληρώσουν το κόστος, αν και οι επικριτές είπαν ότι οι ισχυρισμοί του δεν είναι αληθείς.

«Οι Αμερικανοί δεν θα δουν καμία διαφορά», δήλωσε ο Bourla στην STAT Summit την περασμένη εβδομάδα. Το STAT είναι μια έκδοση υγειονομικής περίθαλψης. Το εμβόλιο, πρόσθεσε, «θα είναι δωρεάν για να το κάνουν, ανεξάρτητα από την ασφάλιση που έχουν».
Ωστόσο, ο Bourla δεν ανέφερε εάν οι ανασφάλιστοι Αμερικανοί θα έπρεπε να πληρώσουν για το εμβόλιο. Επί του παρόντος, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πληρώνει στην Pfizer 30 $ ανά δόση του εμβολίου mRNA και το διανέμει στο κοινό.
Ο γίγαντας των φαρμακευτικών ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι θα αυξήσει την τιμή του εμβολίου του στα 130 δολάρια ανά δόση αφού η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εξαντλήσει τα φιαλίδια που αγόρασε και το εμβόλιο κυκλοφορήσει στην ανοιχτή αγορά το 2023, όταν λήξει η έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία στις ΗΠΑ.
Ο David Mitchell, συνιδρυτής της ομάδας υπεράσπισης Patients for Affordable Drugs, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη ότι τα σχόλια του Bourla δεν ήταν αληθεή. Μιλώντας στην Daily Mail, είπε ότι οι φορολογούμενοι, οι ασθενείς, οι καταναλωτές και άλλοι θα πληρώσουν τελικά τον λογαριασμό για το εμβόλιο.
Ο Μπουρλά «ξέρει ότι δεν είναι αλήθεια», είπε , αναφερόμενος στους ισχυρισμούς ότι το εμβόλιο είναι δωρεάν. «Το εμβόλιο δεν πρόκειται να είναι δωρεάν. Θα χρεώσει 120$ για το εμβόλιο και θα πληρωθεί. Το ερώτημα είναι ποιος θα το πληρώσει».
Το πρόσφατο σχόλιο του Μπουρλά στη Διάσκεψη Κορυφής της STAT είναι “περισσότερο … φαρμακευτική διπλή συζήτηση”, έγραψε ο Μίτσελ στο Twitter.
Προηγουμένως δήλωσε ότι το υψηλότερο κόστος του εμβολίου Pfizer που απορροφάται από τις ασφαλιστικές εταιρείες θα μετακυλίεται με τη μορφή υψηλότερων ασφαλίστρων.

Αύξηση των τιμών

Ανακοινώνοντας την αύξηση της τιμής, το στέλεχος της Pfizer, Angela Lukin, είπε ότι η εταιρεία θα αναμένει να τετραπλασιάσει το κόστος του εμβολίου COVID-19 σε περίπου 110 έως 130 δολάρια ανά δόση.
«Είμαστε βέβαιοι ότι η τιμή των ΗΠΑ για το εμβόλιο COVID-19 αντανακλά τη συνολική του σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας και διασφαλίζει ότι η τιμή δεν θα αποτελέσει εμπόδιο για την πρόσβαση των ασθενών», δήλωσε ο Lukin στα μέσα Οκτωβρίου.
Εν τω μεταξύ, δεν είναι επί του παρόντος ασαφές τι είδους πρόσβαση θα έχουν στο εμβόλιο άτομα χωρίς ασφάλιση υγείας.
Η Lukin είπε ότι δεν αναμένει ότι η αγορά των εμβολίων θα μεταφερθεί στον ιδιωτικό τομέα μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2023 «το νωρίτερο». Η κίνηση εξαρτάται από την εξάντληση της προμήθειας που έχει ανατεθεί με την κυβέρνηση.

Την 1η Νοεμβρίου, η Pfizer αύξησε την πρόβλεψή της για τις πωλήσεις του εμβολίου της για τον COVID-19 το 2022 κατά 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε 34 δισεκατομμύρια δολάρια και δήλωσε ότι οι νέες συμφωνίες και τα φάρμακα υπό ανάπτυξη θα συμβάλουν στην αντικατάσταση μελλοντικών μειωμένων πωλήσεων εμβολίων και απώλειας εσόδων από τη λήξη των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Οι πωλήσεις του εμβολίου Pfizer-BioNTech για τον COVID μειώνονται από τα υψηλά επίπεδα πανδημίας, καθώς πολλές χώρες έχουν πλησιάσει στο τέλος των εκστρατειών τους για τον κύριο εμβολιασμό.

Επείγον αίτημα

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σηματοδότησε ότι θα επεκτείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία τον Ιανουάριο μετά τη λήξη προθεσμίας 60 ημερών για την παροχή ειδοποίησης. Την περασμένη εβδομάδα, ένας αξιωματούχος του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (HHS) επιβεβαίωσε σε δήλωση ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα παραμείνει, γεγονός που θα οδηγήσει στις ασφαλιστικές εταιρείες να απορροφήσουν το κόστος του εμβολίου Pfizer.
Η Sarah Lovenheim, βοηθός γραμματέας δημοσίων υποθέσεων στο HHS, δήλωσε ότι η έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας των ΗΠΑ «παραμένει σε ισχύ και όπως δεσμεύτηκε νωρίτερα το HHS, θα παράσχουμε ειδοποίηση 60 ημερών στις πολιτείες πριν από κάθε πιθανό τερματισμό ή λήξη».

Όπως έγραφε ήδη νωρίτερα το ΒΝ

Η Pfizer αναμένεται να τετραπλασιάσει την τιμή του εμβολίου της για τον Covid-19 σε περίπου 110 έως 130 δολάρια ανά δόση μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος αγοράς της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Pfizer, Angela Lukin.
Η Lukin είπε ότι αναμένει πως το εμβόλιο -προς το παρόν παρέχεται δωρεάν σε όλους από την κυβέρνηση- θα διατεθεί χωρίς κόστος σε άτομα που έχουν ιδιωτική ασφάλιση ή ασφάλιση επί πληρωμή από το κράτος.
Το Reuters νωρίτερα την Πέμπτη 20/10 ανέφερε ότι η Wall Street περίμενε τέτοιες αυξήσεις τιμών λόγω της χαμηλής ζήτησης για εμβόλια Covid, πράγμα που σήμαινε ότι οι κατασκευαστές εμβολίων θα πρέπει να αυξήσουν τις τιμές για να ανταποκριθούν στις προβλέψεις εσόδων για το 2023 και μετά.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πληρώνει επί του παρόντος περίπου 30 δολ. ανά δόση στην Pfizer και τον Γερμανό συνεργάτη της BioNTech SE 22.
Το 2023, η αγορά αναμένεται να περάσει στην ιδιωτική ασφάλιση μετά τη λήξη της έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία των ΗΠΑ.
«Είμαστε βέβαιοι ότι η τιμή των ΗΠΑ για το εμβόλιο Covid-19 αντανακλά τη συνολική του σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας και διασφαλίζει ότι η τιμή δεν θα αποτελέσει εμπόδιο για την πρόσβαση των ασθενών», είπε η Lukin
Δεν είναι ακόμη σαφές τι είδους πρόσβαση θα έχουν στο εμβόλιο άτομα χωρίς ασφάλιση υγείας.

Τι θα γίνει με τους ετήσιους εμβολιασμούς; 

Η Pfizer είπε ότι αναμένει ότι η αγορά Covid-19 θα είναι περίπου το μέγεθος της αγοράς εμβολίων γρίπης σε ετήσια βάση για ενήλικες, αλλά ότι η παιδιατρική αγορά θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να δημιουργηθεί με βάση τα εμβόλια που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής.
Μέχρι στιγμής, η κυκλοφορία των ενημερωμένων ενισχυτικών βολών Covid-19 στις ΗΠΑ που στοχεύουν τόσο στο αρχικό στέλεχος του κορωνοϊού όσο και στο στέλεχος Omicron υστερεί σε σχέση με το περσινό ποσοστό, παρά το γεγονός ότι περισσότεροι άνθρωποι ήταν κατάλληλοι για τις δόσεις.
Περίπου 14,8 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ έλαβαν ενισχυτική εμβόλια κατά τις πρώτες έξι εβδομάδες από την κυκλοφορία των νέων εμβολίων.
Τις πρώτες έξι εβδομάδες της εκστρατείας επανεμβολιασμού του 2021, πάνω από 22 εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν το τρίτο εμβόλιο, παρόλο που μόνο ηλικιωμένοι και ανοσοκατεσταλμένοι ήταν επιλέξιμοι σε εκείνο το σημείο.
Η Lukin είπε ότι δεν αναμένει ότι η αγορά των εμβολίων θα μεταφερθεί στον ιδιωτικό τομέα μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2023 «το νωρίτερο».
Η κίνηση εξαρτάται από την εξάντληση της συμβατικής προμήθειας από την κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


πηγή


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...