Η ιστορία με μια ματιά:

Το καλοκαίρι του 2022, κατατέθηκε αγωγή από τους γενικούς εισαγγελείς του Μιζούρι και της Λουιζιάνας κατά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του Δρ Άντονι Φάουτσι.

Η μήνυση ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνεννοήθηκε με τους κολοσσούς της μεγάλης τεχνολογίας Twitter, Meta (Facebook), YouTube, Instagram και LinkedIn για να λογοκρίνουν ορισμένες απόψεις χαρακτηρίζοντάς τις ως «παραπληροφόρηση» ή «παραπληροφόρηση».

Τον Σεπτέμβριο του 2022, ένας ομοσπονδιακός δικαστής διέταξε τον Φάουτσι και άλλους αξιωματούχους να παραδώσουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε πέντε εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης.

Τώρα, ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο το έκανε ένα βήμα παραπέρα, αποφασίζοντας ότι ο Fauci και άλλοι αξιωματούχοι πρέπει να καταθέσουν ενόρκως στις καταθέσεις σχετικά με το εάν συνεννοήθηκαν με την Big Tech για να λογοκρίνουν ορισμένους χρήστες.

Το κοστούμι δίνει πολλαπλά παραδείγματα των ρόλων του Fauci στην καταστολή της ελευθερίας του λόγου, συμπεριλαμβανομένου αυτού που σχετίζεται με τη θεωρία διαρροής εργαστηρίου για την προέλευση του COVID-19, τις λήψεις COVID-19 και την αποτελεσματικότητα των μασκών και τα lockdown COVID-19.

Ο περιορισμός της ελευθερίας του λόγου διέπρεψε κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 , όταν οι προσπάθειες για τον τερματισμό των δημόσιων συζητήσεων και των πληροφοριών που αντικρούουν την επίσημη αφήγηση ήταν σε πλήρη ισχύ.

Το καλοκαίρι του 2022, υποβλήθηκε αγωγή από τους γενικούς εισαγγελείς του Μιζούρι και της Λουιζιάνας κατά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του Δρ. Άντονι Φάουτσι , διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID).

Η μήνυση ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνεννοήθηκε με τους κολοσσούς της μεγάλης τεχνολογίας Twitter, Meta (Facebook), YouTube, Instagram και LinkedIn για να λογοκρίνουν ορισμένες απόψεις χαρακτηρίζοντάς τις ως «παραπληροφόρηση» ή «παραπληροφόρηση».

Τον Σεπτέμβριο του 2022, ένας ομοσπονδιακός δικαστής διέταξε τον Φάουτσι και άλλους αξιωματούχους να παραδώσουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε πέντε εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Fauci αρνήθηκε αρχικά, δηλώνοντας ότι οι επικοινωνίες προστατεύονταν από εκτελεστικό προνόμιο. Ωστόσο, ο δικαστής διέταξε να παραδοθούν τα έγγραφα εντός 21 ημερών. Ο Fauci έλαβε επίσης εντολή να απαντήσει πλήρως στις ερωτήσεις που έθεσαν οι ενάγοντες.

Η Mary Holland, πρόεδρος και γενική σύμβουλος της Παιδικής Υγείας Άμυνας , εξήγησε:

«Μέχρι τώρα, ο Δρ Φάουτσι λειτουργούσε κάτω από αυτόν τον μανδύα του «άθικτου», νομίζοντας ότι ήταν υπεράνω του νόμου. Πιθανότατα δεν περίμενε ότι τα email του θα δημοσιοποιούνταν. Μπορούμε μόνο να φανταστούμε τι πιθανότατα θα αποκαλύψει αυτή η δόση των email για τη λογοκρισία του Δρ. Fauci — δεν θα είναι όμορφο».

Τώρα, ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο το έκανε ένα βήμα παραπέρα, αποφασίζοντας ότι ο Fauci και άλλοι αξιωματούχοι πρέπει να καταθέσουν ενόρκως στις καταθέσεις σχετικά με το εάν συνεννοήθηκαν με την Big Tech για να λογοκρίνουν ορισμένους χρήστες.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατηγορείται για καταστολή της ελευθερίας του λόγου

Η αρχική αγωγή κατατέθηκε τον Μάιο του 2022 από τον Γενικό Εισαγγελέα του Μιζούρι Έρικ Σμιτ και τον Γενικό Εισαγγελέα της Λουιζιάνα Τζεφ Λάντρι.

Η κοινή δήλωση σχετικά με τις καταθέσεις μαρτύρων αναφέρει :

«Οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι οι κατηγορούμενοι έχουν συνεννοηθεί και/ή εξαναγκάσουν εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να καταστείλουν δυσαρεστημένους ομιλητές, απόψεις και περιεχόμενο σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηρίζοντας το περιεχόμενο «παραπληροφόρηση», «παραπληροφόρηση» και «κακοπληροφόρηση».

“Οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι η καταστολή δυσμενών ομιλητών, απόψεων και περιεχομένων συνιστά κυβερνητική ενέργεια και παραβιάζει την ελευθερία του λόγου των εναγόντων κατά παράβαση της Πρώτης Τροποποίησης του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών.”

Τι προσπαθούσε να κρύψει η κυβέρνηση;

Δίνονται αρκετά παραδείγματα καταστολής της ελευθερίας του λόγου. Ανάμεσα τους:

Η ιστορία του φορητού υπολογιστή Hunter Biden πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2020 — Τα στοιχεία που βρέθηκαν στο φορητό υπολογιστή του Hunter υποδηλώνουν ότι βοήθησε στην εξασφάλιση «εκατομμυρίων χρηματοδότησης» για τη Metabiota, έναν αμερικανό εργολάβο στην Ουκρανία «που ειδικεύεται στην έρευνα θανατηφόρων παθογόνων», όπως είχε ισχυριστεί η ρωσική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις 24 Μαρτίου.

Επιπλέον, ένας από τους επενδυτές της Metabiota είναι η Rosemont Seneca , ένα επενδυτικό ταμείο που συνδιαχειρίζεται ο Hunter Biden .

Η Metabiota είναι επίσης βασικός εταίρος στο πρόγραμμα USAID PREDICT , το οποίο χρηματοδότησε εργαστηριακό εξοπλισμό για το Wuhan Institute of Virology (WIV) στην Κίνα μέσω επιχορηγήσεων στην EcoHealth Alliance και ο Shi Zhengli , κορυφαίος ερευνητής του κορωνοϊού στο WIV, συνεργάστηκε επίσης με το PREDICT.

Τα μέσα ενημέρωσης, ωστόσο, απέρριψαν σε μεγάλο βαθμό την ιστορία.

Ο Daniel Schmidt, πρωτοετής στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο και συγγραφέας της φοιτητικής εφημερίδας του πανεπιστημίου The Chicago Thinker, αντιμετώπισε ακόμη και την Anne Applebaum, συγγραφέα του προσωπικού του The Atlantic, σχετικά με την απόλυση των μέσων ενημέρωσης, δηλώνοντας :

«Το 2020 έγραψες: «Όσοι ζουν εκτός της φούσκας του Fox News δεν χρειάζεται, φυσικά, να μάθουν τίποτα για τον Χάντερ Μπάιντεν», αναφερόμενος φυσικά στον φορητό υπολογιστή του. Μια δημοσκόπηση αργότερα διαπίστωσε ότι εάν οι ψηφοφόροι γνώριζαν για το περιεχόμενο του φορητού υπολογιστή, το 16% των ψηφοφόρων Τζο Μπάιντεν θα είχαν ενεργήσει διαφορετικά.

«Τώρα, φυσικά, γνωρίζουμε… ότι οι New York Times επιβεβαίωσαν ότι το περιεχόμενο είναι πραγματικό. Πιστεύετε ότι τα μέσα ενημέρωσης ενήργησαν ανάρμοστα όταν απέρριψαν αμέσως το φορητό υπολογιστή του Χάντερ Μπάιντεν ως ρωσική παραπληροφόρηση και τι μπορεί να διδαχθεί από αυτό διασφαλίζοντας ότι αυτό που χαρακτηρίζουμε ως παραπληροφόρηση είναι πραγματικά παραπληροφόρηση και όχι πραγματικότητα;»

Ομιλία σχετικά με τη θεωρία διαρροής εργαστηρίου της προέλευσης του COVID-19 — Οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι ο Fauci λογοκρίθηκε «ομιλία που υποστηρίζεται από μεγάλη επιστημονική αξιοπιστία και με τεράστιο δυνητικό αντίκτυπο σε εθνικό επίπεδο».

Αυτό περιλαμβάνει πληροφορίες ότι ο COVID-19 ήταν αποτέλεσμα διαρροής εργαστηρίου στο Wuhan της Κίνας.

Ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια προπαγάνδας είναι το « The Proximal Origin of SARS-CoV-2 », μια εργασία που δημοσιεύτηκε στο Nature Medicine τον Μάρτιο του 2020 και έγινε η κατεξοχήν «απόδειξη» ότι ο SARS-CoV-2 είχε φυσική προέλευση και δεν μπορούσε πιθανώς να προέρχονται από εργαστήριο.

Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ο Fauci , ο επικεφαλής του Wellcome Trust, Jeremy Farrar, και ο Dr. Francis Collins, διευθυντής του NIH, είχαν ένα χέρι στην εφημερίδα.

Όπως ανέφερε το Children’s Health Defense :

«Αν η θεωρία της διαρροής εργαστηρίου ήταν αληθινή, με τη σειρά της, θα σήμαινε ότι ο Φάουτσι θα μπορούσε να εμπλέκεται δυνητικά στη χρηματοδότηση της έρευνας για ιούς που προκάλεσαν την πανδημία COVID-19 που σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, υποστήριξαν οι ενάγοντες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι χρηματοδότησε επικίνδυνη έρευνα «κέρδους λειτουργίας» στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν μέσω διαμεσολαβητών όπως η EcoHealth Alliance.

«Στα τέλη Ιανουαρίου 2020 και αρχές Φεβρουαρίου 2020, ο Fauci ήταν επίσης σε επαφή με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook Mark Zuckerberg σε προφορικές επικοινωνίες σχετικά με την απάντηση της κυβέρνησης για τον COVID-19. Το Facebook στη συνέχεια φέρεται να συνέχισε [να] λογοκρίνει τη θεωρία διαρροής εργαστηρίου, σύμφωνα με τους ενάγοντες».

Ομιλία σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μασκών και τα lockdown COVID-19 — Δύο ενάγοντες στην υπόθεση, ο Δρ. Jay Bhattacharya και ο Dr. Martin Kulldorff, συνέγραψαν τη Διακήρυξη του Great Barrington , η οποία άσκησε επιστημονική κριτική στις επιπτώσεις των παρατεταμένων περιορισμών ως απάντηση στον COVID-19 .

Ο Collins έστειλε ένα email στον Fauci δηλώνοντας: «Πρέπει να γίνει μια γρήγορη και καταστροφική δημοσιευμένη κατάργηση των εγκαταστάσεων του».

Σε απάντηση, ο Fauci άρχισε να επικρίνει δημόσια τη Διακήρυξη, χαρακτηρίζοντάς την «απόλυτη ανοησία» και «γελοία».

Η New Civil Liberties Alliance (NCLA), η οποία αποτελεί μέρος της αγωγής, εκπροσωπώντας τους Bhattacharya και Kulldorff, δήλωσε :

«Οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενεργώντας κατ’ εντολή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, λογοκρίνουν επανειλημμένα τους πελάτες της NCLA για τη διατύπωση απόψεων σε αυτές τις πλατφόρμες σε αντίθεση με τις εγκεκριμένες από την κυβέρνηση απόψεις για τους περιορισμούς του Covid-19. Αυτή η ύπουλη λογοκρισία ήταν το άμεσο αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης εκστρατείας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να φιμώσει όσους εκφράζουν προοπτικές που αποκλίνουν από αυτές της κυβέρνησης Μπάιντεν.

«Οι δημόσιες απειλές κυβερνητικών αξιωματούχων να τιμωρήσουν τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης που δεν έκαναν την προσφορά τους καταδεικνύουν αυτή τη σύνδεση, όπως και τα email από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) προς εταιρείες κοινωνικών μέσων που μόνο πρόσφατα δημοσιοποιήθηκαν».

Ο Φαούτσι διέταξε να καταθέσει ενόρκως

Το αίτημα για καταθέσεις υποβλήθηκε στις 10 Οκτωβρίου. «Μετά την εύρεση τεκμηρίωσης για μια συμπαιγνιακή σχέση μεταξύ της κυβέρνησης Μπάιντεν και των εταιρειών μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τη λογοκρισία της ελευθερίας του λόγου, καταθέσαμε αμέσως πρόταση για να δώσουμε όρκο σε αυτούς τους αξιωματούχους», είπε ο Σμιτ σε δελτίο τύπου. .

«Είναι καιρός να ρίξουμε φως σε αυτή την επιχείρηση λογοκρισίας και να αναγκάσουμε αυτούς τους αξιωματούχους να ξεκαθαρίσουν τον αμερικανικό λαό, και αυτή η απόφαση θα μας επιτρέψει να κάνουμε ακριβώς αυτό. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για την αλήθεια».

Εκτός από τον Fauci, άλλοι αξιωματούχοι που διατάχθηκαν να καταθέσουν περιλαμβάνουν:

Η πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι

Διευθυντής Ψηφιακής Στρατηγικής του Λευκού Οίκου, Rob Flaherty

Γενικός Χειρουργός Δρ Vivek Murthy

Η διευθύντρια της CISA Jen Easterly

Ο ειδικός πράκτορας του FBI, Έλβις Τσαν

Οι καταθέσεις θα καλύψουν πολλά παραδείγματα συμπαιγνίας που αποκαλύφθηκε από τις ανταλλαγές email.

Ένα άλλο παράδειγμα περιλαμβάνει τον πρώην δημοσιογράφο των New York Times, Alex Berenson , ο οποίος ήταν επίσης θύμα της υστερίας της λογοκρισίας. Ο λογαριασμός του στο Twitter ανεστάλη όταν δημοσίευσε αυτές τις επιστημονικά ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τις λήψεις του COVID-19:

«Δεν σταματά τη μόλυνση. Ή μετάδοση. Μην το θεωρείτε εμβόλιο. Σκεφτείτε το —στην καλύτερη περίπτωση— ως ένα θεραπευτικό με περιορισμένο παράθυρο αποτελεσματικότητας και τρομερές παρενέργειες που πρέπει να χορηγείται ΠΡΙΝ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ. Και θέλουμε να το επιβάλουμε; Παράνοια.”

Ο Μπέρενσον υπέβαλε μήνυση κατά του Twitter επειδή χαρακτήρισε το tweet ως παραπλανητικό και ακύρωσε τον λογαριασμό του.

Έκτοτε, η υπόθεση έχει επιλυθεί, με το Twitter να αναγνωρίζει ότι τα tweets δεν έπρεπε να οδηγήσουν σε αναστολή.

Όταν αποκαταστάθηκε ο λογαριασμός του, ο Μπέρενσον έγραψε στο Twitter το ίδιο ακριβώς μήνυμα, το οποίο αυτή τη φορά ξέφυγε από τη σημαία «παραπληροφόρησης» του Twitter.

Ωστόσο, τώρα αποκαλύφθηκε ότι ο Fauci συμμετείχε στην αναστολή του Berenson.

Σύμφωνα με την κοινή δήλωση των εναγόντων , «Ο Δρ. Ο Fauci περιέγραψε δημόσια τις απόψεις του Berenson για τα εμβόλια ως «τρομακτικές». Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ακολούθησε τα βήματα του Δρ. Φάουτσι και έκανε μια δήλωση ότι «Σκοτώνουν ανθρώπους» μη λογοκρίνοντας την «παραπληροφόρηση» των εμβολίων, για την οποία το Twitter ανέστειλε οριστικά τον Μπέρενσον στη συνέχεια από την πλατφόρμα του».

Θα ακουστεί επιτέλους η αλήθεια;

Το αίτημα για καταθέσεις έδωσε τρεις λόγους για τους οποίους ο Fauci, συγκεκριμένα, έπρεπε να ανακριθεί ενόρκως :

1. Αρνήθηκε να επαληθεύσει ενόρκως τις δικές του ανακριτικές απαντήσεις. Αντίθετα, οι απαντήσεις του NIAID επαληθεύτηκαν από την Dr. Jill Harper, η οποία δεν κατονομάστηκε στην καταγγελία. Ο Fauci δεν έχει κάνει δηλώσεις ενόρκως σχετικά με τις επικοινωνίες του με πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

2. Ακόμα κι αν ο Φάουτσι μπορεί να αποδείξει ότι δεν επικοινώνησε με πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, «υπάρχουν επιτακτικοί λόγοι που υποδηλώνουν ότι ο Δρ. Φάουτσι ενήργησε μέσω διαμεσολαβητών και ενήργησε για λογαριασμό άλλων, επιδιώκοντας τη λογοκρισία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αξιόπιστων επιστημονικών απόψεων .»

3. Η αξιοπιστία του Fauci σε θέματα που σχετίζονται με την «παραπληροφόρηση» του COVID-19 αμφισβητείται από το 2020.

«Οι ενάγοντες δηλώνουν ότι ο Δρ Fauci έχει κάνει δημόσιες δηλώσεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μασκών, το ποσοστό του πληθυσμού που χρειάζεται για την ανοσία της αγέλης, τη χρηματοδότηση από το NIAID της έρευνας για τον ιό «κέρδους λειτουργίας» στη Γουχάν, τη θεωρία της εργαστηριακής διαρροής και άλλα .

«Οι ενάγοντες προτρέπουν τα σχόλιά του για αυτά τα σημαντικά ζητήματα να σχετίζονται με το υπό εξέταση θέμα και να αποτελούν επιπλέον λόγους για τους οποίους ο Δρ Fauci θα πρέπει να καθαιρεθεί».

Στις 22 Αυγούστου, ο Fauci ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από τους ρόλους του ως διευθυντής του NIAID – μια θέση που κατέχει εδώ και 38 χρόνια – και ως επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος στον Λευκό Οίκο, τον Δεκέμβριο.

Είναι ενδιαφέρον timing.

Φαίνεται ότι ο Fauci φροντίζει να αποχωρήσει πριν πάρουν τις θέσεις τους νέα Ρεπουμπλικανικά μέλη του Κογκρέσου και πιθανώς πιστεύει ότι θα μπορέσει να υποστηρίξει την Πέμπτη Τροποποίηση ως ιδιώτης, εάν οι Ρεπουμπλικάνοι αποφασίσουν να διερευνήσουν τον ρόλο του στην πανδημία.

Αυτή η κατάθεση μπορεί να το αλλάξει αυτό, καθώς και να προσφέρει την τόσο αναγκαία προστασία στο δικαίωμα των Αμερικανών στην ελευθερία του λόγου. Όπως σημειώνει η NCLA :

«Η λογοκρισία που προκαλείται από την κυβέρνηση επιτυγχάνεται μέσω μιας ευρείας ποικιλίας μηχανισμών, που κυμαίνονται από πλήρεις απαγορεύσεις, προσωρινές απαγορεύσεις, «σκιώδεις απαγορεύσεις» (όπου συχνά ούτε ο χρήστης ούτε το κοινό του ειδοποιούνται για την καταστολή της ομιλίας), εκτόνωση, αποπλατφόρμα, η κατάργηση εσόδων, ο περιορισμός της πρόσβασης στο περιεχόμενο, η απαίτηση από τους χρήστες να αφαιρέσουν περιεχόμενο και η επιβολή προειδοποιητικών ετικετών που απαιτούν κλικ μέσω κλικ για πρόσβαση σε περιεχόμενο, μεταξύ άλλων.

«Αυτές οι μέθοδοι περιλαμβάνουν επίσης προσωρινές και μόνιμες αναστολές των δυσαρεστημένων ομιλητών.

«Αυτό το είδος λογοκρισίας, που πλήττει την καρδιά αυτού που σχεδιάστηκε για την προστασία της Πρώτης Τροποποίησης του Συντάγματος των ΗΠΑ – την ελευθερία του λόγου, ειδικά τον πολιτικό λόγο – συνιστά παράνομη κυβερνητική ενέργεια. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποφασίζει ποιανού οι φωνές και οι ιδέες μπορούν να ακουστούν και ποιανού οι φωνές και οι ιδέες πρέπει να φιμωθούν.

«Επιπλέον, αυτή η κρατική ενέργεια στερεί από τους Αμερικανούς το δικαίωμά τους να ακούν τις απόψεις όσων φιμώνονται, μια απόρροια της Πρώτης Τροποποίησης του δικαιώματος στην ελευθερία του λόγου. Η πολιτική της κυβέρνησης να εξαναγκάζει τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να λογοκρίνουν τις απόψεις των εναγόντων θα πρέπει να κηρυχθεί παράνομη και να σταματήσει αμέσως».

Εκδόθηκε αρχικά από τη Mercola .