Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Tucker Carlson> To φαγητό για τους Αμερικανούς θα γίνει πιο ακριβό από τη βενζίνη. Το γιατί δεν θα το μάθετε μια και τα ΜΜΕ είναι ελεγχόμενα από τους Δημοκρατικούς...

 

Ευχαριστώ τον Θεό, είναι Παρασκευή, κυρίως επειδή δεν είναι Πέμπτη. Προχθές ήταν Πέμπτη, μια ημέρα ντροπής στην ιστορία της αμερικανικής βιομηχανίας ειδήσεων....

Ευχαριστώ τον Θεό, είναι Παρασκευή, κυρίως επειδή δεν είναι Πέμπτη. Προχθές ήταν Πέμπτη, μια ημέρα ντροπής στην ιστορία της αμερικανικής βιομηχανίας ειδήσεων.

Από τον Tucker Carlson/FOX News

Προχθές το βράδυ, όλα τα ειδησεογραφικά δίκτυα σε αυτή τη χώρα εξέφρασαν την πίστη τους στη Nancy Pelosi. Έτσι, αντί για ειδησεογραφική κάλυψη, οι άνθρωποι που παρακολουθούσαν τηλεόραση βίωσαν δύο συνεχόμενες ώρες προπαγάνδας με ένα χωρίς επεξεργασία σενάριο του Δημοκρατικού Κόμματος. Το αποτέλεσμα θύμισε τη Βόρεια Κορέα, κάθε κανάλι έπαιζε το ίδιο.

Τίποτα παρόμοιο δεν έχει συμβεί ποτέ σε αυτή τη χώρα. Οι παρουσιαστές ειδήσεων που ακολούθησαν πιστά την εντολή της Pelosi, προσποιήθηκαν ότι άκουγαν κάποιου είδους ακρόαση στο Κογκρέσο, αλλά έλεγαν ψέματα. Δεν ήταν ακρόαση. Στις ακροάσεις επιτρέπονται οι διαφωνίες. Η άλλη πλευρά μπορεί να μιλήσει. Παρουσιάζονται αποδεικτικά στοιχεία. Τα αποδεικτικά στοιχεία δεν λογοκρίνονται ούτε υποβάλλονται σε παραπλανητική επεξεργασία. Αυτό δεν επιτρέπεται.

Έτσι, αυτό που είδαμε προχθές το βράδυ σίγουρα δεν ήταν μία ακρόαση στο Κογκρέσο. Ήταν μια δοκιμαστική παράσταση. Δεν υπήρχε καμία προσποίηση δικαιοσύνης ή ακρίβειας. Το όλο πράγμα ήταν απρεπές. Πόσοι πείστηκαν με αυτό που είδαν προχθές το βράδυ; Χμμ, γύρω στο μηδέν. Δεν πρόκειται να κερδίσουν ούτε μία ψήφο, οπότε γιατί το έκαναν; Έπρεπε να υπάρχει λόγος. Δεν είναι τόσο ανόητοι.

Λοιπόν, ο λόγος που το έκαναν αυτό, να αναφέρονται δηλαδή και να γκρινιάζουν για κάποια φανταστική απειλή από τους QAnon (θυμάστε τους QAnon;) είναι για να μην καλύψουν την κατάρρευση της αμερικανικής οικονομίας, κάτι για το οποίο πραγματικά νοιάζονται όλοι.

Η λέξη «κατάρρευση» μπορεί να ακούγεται υπερβολική, αλλά πώς αλλιώς θα περιγράφατε αυτό που συνέβη σήμερα; Ο πληθωρισμός έφτασε στο 8,6%. Αυτά είναι τα επίσημα νούμερα. Αυτοί είναι οι αριθμοί που προέκυψαν χρησιμοποιώντας τις μαγειρεμένες μετρήσεις της ίδιας της κυβέρνησης, αλλά εξακολουθεί να είναι η υψηλότερη αύξηση του πληθωρισμού για περισσότερα από 40 χρόνια, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ. Γιατί; Πραγματικά, εξαρτάται από την ενέργεια.

Το κόστος της ενέργειας έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 40% σε σχέση με πέρυσι. Η μέση τιμή ενός γαλονιού φυσικού αερίου είναι τώρα πάνω από πέντε δολάρια, αλλά δεν θα σταματήσει εκεί. Η JPMorgan προβλέπει ότι θα φτάσει στα 6 $ και σύντομα. Έτσι, όταν ανεβαίνει η τιμή των καυσίμων, αυξάνεται και η τιμή όλων των άλλων, επειδή τα συστήματα μεταφοράς μας εξαρτώνται από την τιμή των καυσίμων. Και όταν φτάσει αρκετά ψηλά, οι άνθρωποι δεν θα μπορούν να πάνε πουθενά, ακόμα και η αστυνομία.

Στο Michigan, ένα αστυνομικό τμήμα λέει ότι δεν μπορεί πλέον να ανταποκρίνεται σε κλήσεις έκτακτης ανάγκης επειδή η τιμή του φυσικού αερίου είναι πολύ υψηλή. «Έχουμε εξαντλήσει τα κονδύλια που είχαν προβλεφθεί για καύσιμα πριν από την επαναφορά του προϋπολογισμού», είπε ο σερίφης της κομητείας Isabella την Τρίτη, «Έδωσα εντολή στους αστυνομικούς να προσπαθήσουν να διαχειριστούν όποιες κλήσεις είναι πραγματικά επείγουσες και μέσω τηλεφώνου».

Επιβολή του νόμου μέσω τηλεφώνου. Ακούγεται σαν μια ιστορία από τον Τρίτο Κόσμο, αλλά αυτή είναι η Αμερική. Πρόκειται για το Michigan και είναι μόνο η αρχή.

Μια έρευνα του CNBC διαπίστωσε ότι το 68% των οικονομικών διευθυντών εταιρειών (CFO) προβλέπουν ύφεση σύντομα. Κανένας από αυτούς που ερωτήθηκαν δεν δήλωσε ότι θα μπορούσε να αποφευχθεί. Όλοι τους θεώρησαν ότι είναι απολύτως αναπόφευκτη. Ποιες είναι οι επιπτώσεις; Λοιπόν, μία από αυτές είναι στα βασικά προϊόντα, στις τιμές των τροφίμων. Είχαν ήδη αυξηθεί κατά 5% τον Δεκέμβριο. Τώρα έχουν αυξηθεί περισσότερο από 10% σε ετήσια βάση.

Έτσι, όταν τα τρόφιμα γίνονται πολύ ακριβά για να τα αγοράσεις, υπάρχει κρίση. Πώς ανταποκρίνεται η διοίκηση σε αυτήν την κρίση, μια κρίση που αποδεικνύεται; Λοιπόν, ο Biden μόλις αποκάλυψε νέους κανονισμούς για την αιθανόλη.

Παρεμπιπτόντως, εδώ είναι ένα πολύ απλό τεστ εάν θέλετε να μάθετε ότι μιλάτε με κάποιον που καταλαβαίνει οτιδήποτε σχετικά με την επιστήμη ή το περιβάλλον. Όποιος σας πει ότι η αιθανόλη κάνει καλό στο «περιβάλλον» είτε είναι άσχετος είτε λέει ψέματα. Γνωρίζουμε μετά από δεκαετίες μελέτης ότι η αιθανόλη βλάπτει το περιβάλλον. Δεν υπάρχει κανένα περιβαλλοντικό όφελος από την αιθανόλη και υπάρχει τεράστιο κόστος τόσο για τη γη όσο και για εσάς.

Χάρη στον Biden, τα διυλιστήρια βενζίνης θα αναγκαστούν να αναμειγνύουν 20 δισεκατομμύρια γαλόνια αιθανόλης επειδή είναι ένα ανανεώσιμο καύσιμο για τον πλανήτη. Αλλά αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι η απαίτηση από την κυβέρνηση Biden να καίτε… φαγητό στο αυτοκίνητό σας. Αυτό είναι η αιθανόλη. Είναι καλαμπόκι. Λοιπόν, τι συμβαίνει όταν εκτρέπετε καλλιέργειες τροφίμων όπως το καλαμπόκι στην παραγωγή αιθανόλης; Λοιπόν, ξέρουμε την απάντηση γιατί έχει μελετηθεί για δεκαετίες.

Το 2008, ένας εξελικτικός βιολόγος στο Cornell, ονόματι David Pimentel, έγραψε το εξής: «Η χρήση του καλαμποκιού για αιθανόλη οδήγησε σε σημαντικές αυξήσεις στην τιμή του βοείου κρέατος, του κοτόπουλου, του χοιρινού κρέατος των ΗΠΑ, των αυγών, του ψωμιού, των δημητριακών, του γάλακτος». Στην πραγματικότητα, «ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ αναφέρει ότι η χρήση 22 κιλών καλαμποκιού για την παραγωγή ενός γαλονιού αιθανόλης προκαλεί ήδη ελλείψεις τροφίμων».

Λοιπόν, φυσικά. Ήταν 2008. Αυτό δεν είναι είδηση. Όποιος έχει δώσει προσοχή μπορεί να σας πει ότι η αιθανόλη είναι κακή για το περιβάλλον. Είναι τρομερή για τους κινητήρες και είναι πάνω απ’ όλα καταστροφή για την προμήθεια τροφίμων.

Έτσι, την ίδια στιγμή που αντιμετωπίζουμε ελλείψεις τροφίμων, η κυβέρνηση Biden αποφάσισε να κάνει τα τρόφιμα πιο σπάνια και ακριβότερα. Το φαγητό θα είναι εξίσου ακριβό με τη βενζίνη. Και μάλλον αυτά δεν τα έχετε ακούσει γιατί για άλλη μια φορά προχθές το βράδυ, κάθε δίκτυο ειδήσεων σε αυτή τη χώρα, εκτός από το δικό μας, έκανε ρεπορτάζ σε κάτι άλλο. Αυτές είναι οι προτεραιότητές τους:

PETER ALEXANDER, NBC: Αυτή η παρουσίαση στο primetime ήταν και σαφής και συναρπαστική. Η πρώτη σε μια σειρά ιστορικών ακροάσεων.

DON LEMON, CNN: Δεν πρόκειται μόνο για το τι συνέβη στις 6 Ιανουαρίου ή τις ημέρες που προηγήθηκαν. Πρόκειται για έναν σαφή και παρόντα κίνδυνο για τη δημοκρατία μας.

GLORIA BORGER, CNN: Κατά τη γνώμη μου, είναι ιστορική στιγμή. Ήταν μια ακρόαση που δεν έμοιαζε με καμία άλλη.

CLAIRE MCCASKILL, MSNBC: Νομίζω ότι η επιτροπή έκανε εξαιρετική δουλειά απόψε. Νομίζω ότι η Liz Cheney ήταν ιδιαίτερα δυνατή.

STEPHANIE RUHLE, MSNBC: Απόψε, η επιτροπή της 6ης Ιανουαρίου ολοκλήρωσε την πρώτη από μια σειρά από δημόσιες ακροάσεις, και τα στοιχεία ήταν απολύτως σαφή: Η δημοκρατία μας παραμένει σε κίνδυνο.

Τώρα, κανονικά θα μπορούσατε απλώς να πείτε, «Λοιπόν, είναι χαζοί. Αυτός είναι ο λόγος που κάνουν τηλεόραση διαβάζοντας σενάρια που έγραψε κάποιος άλλος». Αλλά σε αυτή την περίπτωση, είναι κάτι περισσότερο από άγνοια. Είναι κάτι παραπάνω από βλακεία. Είναι συνενοχή σε μια εκστρατεία για να κοροϊδέψεις το κοινό, να σε κάνει να πιστέψεις ότι οι προσωπικές σου ανησυχίες, όπως το γεγονός ότι δεν μπορείς να αγοράσεις φαγητό ή να οδηγήσεις οπουδήποτε ή η αστυνομία δεν θα έρθει επειδή δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράζει βενζίνη, δεν είναι σημαντικά.

Αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό είναι κάτι άλλο για το οποίο θα πρέπει να τρομοκρατηθείτε: «Ρωσία. Είναι ο Putin. Είναι οι QAnon. Είναι οι λευκοί υπέρμαχοι. Θα σε πιάσουν!». Και όποιος ανησυχεί για τις τιμές του φυσικού αερίου, όποιος ενδιαφέρεται για το πώς να ταΐσει την οικογένειά του/της στην πραγματικότητα είσαι απλώς εγωιστής. «Πρόκειται για πανδημία ανεμβολίαστων!». Πραγματικά, ή όποιο άλλο είναι το θέμα συζήτησης. Να, διαβάστε τι έλεγε το CNN προχθές το βράδυ:

LEMON: Νομίζω, ότι το να συμβαίνει κάτι τέτοιο, να γίνεται επίθεση στο Καπιτώλιο, να γίνεται επίθεση στη δημοκρατία μας, να έχουμε έναν πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών να λέει ότι κέρδισε τις εκλογές ενώ κάτι τέτοιο δεν συνέβη, είναι πιο σημαντικό από οτιδήποτε άλλο. Εάν δεν έχουμε μια λειτουργική δημοκρατία, τότε δεν έχουν σημασία οι τιμές βενζίνης.

Ένα μάθημα για τον πολίτη από τον Don Lemon. Κύριε Lemon, πείτε μας για τη δημοκρατία. Τι είναι η δημοκρατία; Μόλις μας το συνοψίσατε. Είναι ένας όρος που χρησιμοποιείτε πολύ. Τι είναι η δημοκρατία;

Λοιπόν, η δημοκρατία είναι η διαδικασία με την οποία η κυβέρνηση εκπροσωπεί τους ψηφοφόρους και τις ανησυχίες τους. Οι ψηφοφόροι ψηφίζουν αντιπροσώπους. Πηγαίνουν στην Ουάσιγκτον και κουβαλούν μαζί τους στην καρδιά τους τη μνήμη των ανθρώπων που τους έβαλαν εκεί και οι ανησυχίες τους είναι πρώτες και κύριες. Λοιπόν, ποιες είναι οι πρώτες και κύριες ανησυχίες των Αμερικανών ψηφοφόρων, των ανθρώπων που βρίσκονται στην καρδιά αυτής της δημοκρατίας;

Λοιπόν, είναι οι τιμές των τροφίμων και του φυσικού αερίου, αλλά οι άνθρωποι που υπερασπίζονται τη δημοκρατία, κοιτούν αυτούς τους ανθρώπους και λένε, «Σκάσε, εγωιστή. Θα πρέπει να σε νοιάζει πραγματικά η 6η Ιανουαρίου γιατί αφορά τη δημοκρατία». Η συντριπτική πλειονότητα των Αμερικανών αδιαφορεί για την 6η Ιανουαρίου και γι’ αυτό χρειάζεται να τους βομβαρδίζουν κατά μέτωπο με αυτήν, ξανά και ξανά και ξανά.

Διαφορετικά, δεν θα ήταν τόσο υστερικοί. Δεν θα ήταν όλο αυτό που συμβαίνει επαναλαμβανόμενο. Δεν θα σας «προστάτευαν» αν πραγματικά νοιαζόσασταν, αλλά όχι, οπότε πρέπει να σας κάνουν διαλέξεις σαν να είστε παιδιά. Λοιπόν, οι ενδιάμεσες εκλογές πλησιάζουν, αυτή είναι η στρατηγική της κυβέρνησης Biden: Μιλήστε για άλλα πράγματα. Ντροπή σας αν δεν πιστεύετε ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Έτσι, κάπως έτσι ξεκίνησε την ομιλία του ο Biden σήμερα. Αυτή ήταν μια ομιλία που θα έπρεπε να αφορά τον πληθωρισμό, αλλά δεν ξεκίνησε με τον πληθωρισμό ή οποιαδήποτε ειλικρινή περιγραφή του πώς φτάσαμε εδώ και πώς θα βγούμε από αυτό. Όχι, ήταν, περίπου, για την 6η Ιανουαρίου. Διαβάστε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ BIDEN: Πριν ξεκινήσω, θέλω να πω λίγα λόγια για τις ακροάσεις της 6ης Ιανουαρίου που έγιναν χθες το βράδυ. Η εξέγερση στις 6 Ιανουαρίου, ήταν ένα από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια στην ιστορία του έθνους μας, μια βάναυση επίθεση στη δημοκρατία μας, μια βάναυση επίθεση στην επιβολή του νόμου, κάποιοι έχασαν τη ζωή τους και τα ακούσαμε ξανά χθες το βράδυ. Και ξέρω μαζί, και το εννοώ αυτό, μπορούμε να ενώσουμε και να υπερασπιστούμε αυτό το έθνος, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί, και να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να βάλει ένα στιλέτο στο λαιμό της δημοκρατίας μας.

Αυτός ο τόνος της υπερβολής ήταν τόσο γελοίος! Κοιτάς όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο. Γνωρίζουμε τι συνέβη στις 6 Ιανουαρίου, επειδή κανένα γεγονός στην ανθρώπινη ιστορία δεν είχε περισσότερες κάμερες που να είναι εκπαιδευμένες σε αυτό. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα βίντεο. Μπορείτε να περάσετε το υπόλοιπο της ζωής σας παρακολουθώντας τα βίντεο στο Διαδίκτυο. Μοιάζουν αυτά με ένα στιλέτο στην καρδιά της δημοκρατίας; Είναι αυτό το πιο σκοτεινό κεφάλαιο στην αμερικανική ιστορία; Είναι τρελό να μιλάτε έτσι. «Είναι οι QAnon. Πραγματικά! Ο Trump είναι κακός».

Είναι απωθητικό, στην πραγματικότητα, όταν το σκέφτεσαι. Η Ρωσία απειλεί να καταστρέψει τη Νέα Υόρκη με πυρηνικά όπλα. Αυτή τη στιγμή, είμαστε στην πραγματικότητα πιο κοντά στον πόλεμο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στη ζωή μας, οποιαδήποτε στιγμή από το 1945, από τότε που τελείωσε ο μεγάλος πόλεμος, είμαστε πιο κοντά τώρα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή από τότε και τι κάνουμε; Τι κάνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να διορθώσει την κρίση στην Ανατολική Ευρώπη;

Κάνουν σαν να φτιάχνουν τα ράφια στο σπίτι ενώ αυτό καίγεται. Είναι ένα είδος ψυχικής ασθένειας. Όλοι βλέπουν πόσο ψεύτικα είναι αυτά. Κανείς δεν είναι πεπεισμένος ως προς αυτά. Μόλις πριν από δύο χρόνια, ζωντανά στην τηλεόραση, καλοκαίρι του 2020, ένας όχλος ψηφοφόρων του Biden προσπάθησε να εισβάλει στον Λευκό Οίκο. Το θυμάστε αυτό; Έκαψαν μια εκκλησία απέναντι.

Επιτέθηκαν σε αξιωματικούς της Μυστικής Υπηρεσίας. Ο όχλος ζήτησε να λιντσαριστεί ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Μεταφέρθηκε σε υπόγειο καταφύγιο για την ασφάλειά του. Δεν μας αρέσει να είμαστε υστερικοί, οπότε έπρεπε να το υποβαθμίσουμε το γεγονός αυτό. Μάλλον δεν θα έπρεπε. Ίσως θα έπρεπε να είμαστε τόσο υστερικοί όσο ο Joe Biden. Έτσι έμοιαζε τότε η πρωτεύουσα της χώρας μας.

Ξέρετε, πραγματικά είναι ανόητο να μπεις σε πόλεμο του τύπου «ποιο από τα δύο γεγονότα ήταν πιο άσχημα». Σταματήστε να μας λέτε ψέματα. Σταματήστε να μας λέτε πράγματα που ξέρουμε ότι δεν είναι αλήθεια γιατί τα παρακολουθούμε σε πραγματικό χρόνο. Δεν ακούσατε τίποτα γι’ αυτά προχθές το βράδυ, για παρόμοιες ταραχές που κατέστρεψαν πόλεις σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν ακούσατε ούτε μία λέξη. Τίποτα από αυτά δεν ήταν στιλέτα στο λαιμό της δημοκρατίας μας. Όλα όσα δηλαδή έγιναν σε μια εκλογική χρονιά με στόχο να επηρεάσουν τις εκλογές. Χωρίς να αναφερθούμε με λεπτομέρειες, δεν ακούσατε ούτε μια λέξη για τον τύπο που μόλις προσπάθησε να δολοφονήσει έναν δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο σπίτι του μετά από παρότρυνση του ηγέτη της πλειοψηφίας της Γερουσίας. Δεν μπορώ να μιλήσω για τίποτα από αυτά.

Αυτά τα θέματα, όπως η κατάσταση της οικονομίας των Η.Π.Α. είναι πλέον εκτός θέματος. Πρέπει να προσποιηθείτε ότι η 6η Ιανουαρίου 2021 παραμένει το χειρότερο πράγμα που έχει συμβεί ποτέ στην Αμερική, παρόλο που κανένας ζωντανός δεν το πιστεύει πραγματικά αυτό και αν δεν το πείτε, αν δεν ομολογήσετε τη μοναδική αληθινή πίστη δημοσίως, θα πληγωθείτε.

Αλλά πρώτα, σκεφτείτε το. Πρέπει να αναρωτηθείτε το ποιος ωφελείται. Το Κογκρέσο και το σύνολο των εταιρικών ΜΜΕ θάβουν τα τρέχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, προσποιούνται ότι δεν συμβαίνουν καν. Γιατί το κάνουν αυτό και ποιος πλουτίζει από αυτό; Ο πληθωρισμός δεν συμβαίνει τυχαία. Είναι προϊόν επιλογών. Ο πληθωρισμός που ζούμε τώρα δημιουργήθηκε επίτηδες. Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών έφτασε σε ένα σημείο όπου το χρέος ήταν πολύ μεγάλο και η μόνη απάντηση ήταν να το φουσκώσει.

Εάν είστε κύριος κάτοχος ενός χρέους, η μόνη διέξοδος για εσάς είναι να κάνετε τα χρήματα να έχουν μικρότερη αξία, και έτσι το έκαναν επίτηδες. Θέλουν φυσικά να εκτοξευθεί ο πληθωρισμός και να συνεχίσει να αυξάνεται. Δεν πρόκειται να ακούσετε τίποτα από αυτά από τους επαγγελματίες σχολιαστές των καλωδιακών ειδήσεων, αλλά θα τα ακούσετε από ανθρώπους που εξακολουθούν να έχουν την κοινή λογική, όπως αυτός ο τύπος σε ένα βενζινάδικο τις προάλλες. Παρακολουθείστε:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ MSNBC: Η οικονομική κρίση δεν γίνεται εξίσου αισθητή. Μια νέα έκθεση της Bank of America διαπίστωσε ότι οι δαπάνες των νοικοκυριών σε πιστωτικές κάρτες για καύσιμα αυξήθηκαν στο 7,8% μέχρι τα τέλη Μαΐου, αλλά σε ένα τεράστιο 9,5% για οικογένειες με κέρδη κάτω των 50.000 $.

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ: Το λένε πληθωρισμό γιατί φουσκώνει η τσέπη κάποιου. Εμείς είμαστε αυτοί που πονάμε εδώ κάτω, ξέρετε, οι καημένοι.

ΕΝΤΑΞΕΙ. Ακριβώς αυτό. Ο πληθωρισμός σίγουρα σας βλάπτει. Μάλιστα, μια νέα ανάλυση που δημοσιεύτηκε σήμερα έδειξε ότι η μέση οικογένεια θα πληρώσει φέτος έναν ολόκληρο μήνα στο συνολικό εισόδημά της, μόνο σε πληθωρισμό. Σε ποιον λοιπόν είναι καλή αυτή η κατάσταση; Λοιπόν, αν έχετε τεράστιο εταιρικό χρέος, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία γιατί μπορείτε να πληρώσετε τους χθεσινούς λογαριασμούς, τα χθεσινά χρέη με τα σημερινά διογκωμένα δολάρια.

Αυτά τα χρήματα έχουν μικρότερη πραγματική αξία, επομένως είναι η καλύτερη εποχή. Πρόκειται για απάτη. Το κάνουν επίτηδες. Αλλά θα μπορούσατε να τα καταφέρετε καλύτερα μόνο εάν τα άτομα που θα χτυπούσατε ήταν εντελώς αποσπασμένα σε άλλα πράγματα, οπότε ας ουρλιάξετε λίγο ακόμα για την 6η Ιανουαρίου. Τότε μπορεί να μην το προσέξουν.

Σήμερα, δεν έχουμε πραγματικά άλλη επιλογή από το να ανεχτούμε τον πληθωρισμό. Αυτή είναι η αλήθεια. Ο παραδοσιακός τρόπος αντιμετώπισης του πληθωρισμού είναι η αύξηση των επιτοκίων. Αλλά ο πληθωρισμός έχει φτάσει τόσο ψηλά που θα είναι πολύ δύσκολο να γίνει αυτό. Το χρέος μας προς το ΑΕΠ είναι σήμερα σχεδόν στο 125%. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε βαθμό που αυξάνουμε το επιτόκιο, θα τελειώνουμε να πληρώνουμε ακόμη περισσότερους τόκους για αυτό το χρέος. Εάν η Fed προσπαθήσει να αυξήσει τα επιτόκια με οποιονδήποτε τρόπο στο σημείο που μπορεί να επηρεάσει πραγματικά τον πληθωρισμό.

Ο Jerome Powell, ο οποίος διευθύνει τη Fed, έχει ήδη πει ότι δεν υπάρχει όριο στο πόσο υψηλά επιτόκια θα μπορούσαν να ανέλθουν. Τουλάχιστον ένας χρηματοοικονομικός εμπειρογνώμονας ανέφερε ότι ενδέχεται να έρθουν επιτόκια 6% και ίσως αυτό είναι μόνο η αρχή, πέρα ​​από αυτά που έχουμε ήδη δει. Τώρα, τι θα σήμαινε αυτό για εσάς; Λοιπόν, τόσο υψηλά επιτόκια θα συνθλίψουν τους Αμερικανούς με χρέη πιστωτικών καρτών και είναι κάτι που αφορά το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Στην πραγματικότητα, είναι το υψηλότερο ποσοστό όλων των εποχών. Θα έκανε βασικά αδύνατη την αγορά ενός σπιτιού. Θα κατέστρεφε τις αγορές. Θα συνέτριβε τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων. Θα το κάνουμε αυτό; Αυτή είναι η επιλογή μας. Πιθανώς όχι. Επομένως, ο πληθωρισμός ρεκόρ είναι πιθανό να παραμείνει. Να λοιπόν γιατί θέλουν στα κεντρικά δελτία ειδήσεων να ασχολούνται με την 6η Ιανουαρίου…

kourdistoportocali.com


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


πηγή


πηγή

1 σχόλιο:

  1. Ψάχνετε για έναν θετικό δανειστή για να λύσει το οικονομικό σας πρόβλημα, τότε θα θέλατε προσφορά δανείου pedro, ο Pedro μου προσφέρει ένα δάνειο με ποσοστό απόδοσης επένδυσης 3% και όλη η διαδικασία πήγε ομαλά, όπως περίμενα, μπορείτε να του στείλετε email εάν χρειάζεστε είδος δανείου Email: pedroloanss@gmail.com Ή Whatsapp: +18632310632

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...