Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Κρήτη: Πρόστιμο 250.000 ευρώ σε 59χρονο που πέταξε γατάκια σε κάδο απορριμμάτων....

 

Πρόστιμο μαμούθ υποχρεούται να πληρώσει ένας άνδρας από το Ηράκλειο Κρήτης, ο οποίος πέταξε σε κάδο σκουπιδιών νεογέννητα γατάκια....

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «ΚΡΗΤΗ TV», ο 59χρονος θα τιμωρηθεί με τη νέα νομοθεσία για την εγκατάλειψη νεογέννητων ζώων και τη θανάτωσή τους, σε βαθμό κακουργήματος, η οποία πέρα από φυλάκιση προβλέπει και πρόστιμο μαμούθ, το οποίο στη συγκεκριμένη περίπτωση αναμένεται να φτάσει τα 250.000 ευρώ.

Πιάστηκε στα πράσα

Ο 59χρονος πιάστηκε από κάμερες ασφαλείας να σταματάει με το αυτοκίνητό του σε σημείο του δρόμου Ηρακλείου-Μοιρών και να πετάει μέσα στα σκουπίδια ένα τσουβάλι με νεογέννητα γατάκια.

«Έχουμε πρωτιά στην Κρήτη εξαιτίας τέτοιων εγκλημάτων. Είναι η πρώτη κακουργηματική δίωξη εγκατάλειψης νεογέννητων ζώων που έγινε κατόπιν ενδελεχούς έρευνας από την Ελληνική Αστυνομία, αξιοποιώντας τα δεδομένα των ανθρώπων που ασχολούνται εθελοντικά με την προστασία των ζώων», ανέφερε η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου «Ζωφόρος» Μαρία Χουστουλάκη.

Τι είπε ο δράστης

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αστυνομικοί πραγματοποιήσαν ενδελεχή έρευνα προκειμένου να εντοπίσουν τον οδηγό, καθώς η πινακίδα του δεν φαινόταν καθαρά, ενώ έφτασαν στο σημείο να στήσουν καρτέρι σε όλα τα σημεία που περνούσε ο δράστης για να τον εντοπίσουν.

Ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι πέταξε τα γατάκια στα σκουπίδια, ωστόσο δήλωσε άγνοια για τον νέο νόμο.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...