Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Οι ψηφιακές ταυτότητες θα χρησιμοποιηθούν για να καταπολεμηθεί η... «παραπληροφόρηση»...!

 

«Η μαζική διάθεση ψηφιακών ταυτοτήτων ενέχει έναν από τους σοβαρότερους κινδύνους για τα ανθρώπινα δικαιώματα από οποιαδήποτε τεχνολογία που έχουμε συναντήσει»....

– «Πρέπει να προετοιμαστούμε για την αυγή της σχεδόν τέλειας τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου και άλλων αναγνωριστικών, από το ανθρώπινο βάδισμα μέχρι την αναπνοή έως την ίριδα.»

Ολοκληρώθηκε πρόσφατα η ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) στο Νταβός της Ελβετίας. Το θέμα της πενθήμερης εκδήλωσης, «Δουλεύοντας Μαζί, Αποκαθιστώντας την Εμπιστοσύνη», ήταν τόσο ασαφές όσο και ανησυχητικό, εξίσου.

Θυμηθείτε, αυτό είναι το WEF που συζητάμε εδώ, ένας διεθνής οργανισμός που προωθεί ενεργά το « The Great Reset ». Το θέμα θα μπορούσε εξίσου εύκολα να είναι «Υποφέρουμε μαζί, Αποκαθιστώντας τη Συμμόρφωση».

Μεταξύ των πολλών θεμάτων που συζητήθηκαν, τα μέλη εστίασαν στη διάδοση παραπληροφόρησης. Πώς, ρώτησαν, μπορεί να καταπολεμηθεί η διάδοση επιβλαβούς περιεχομένου; Είναι εύκολο, απάντησαν, τι θα λέγατε για την εισαγωγή ψηφιακών ταυτοτήτων;

Το WEF κυκλοφόρησε πρόσφατα τον Παγκόσμιο Συνασπισμό για την Ψηφιακή Ασφάλεια , μια πρωτοβουλία που έχει σχεδιαστεί για να «επιταχύνει τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την αντιμετώπιση επιβλαβούς περιεχομένου στο διαδίκτυο». Σε μια προσπάθεια να διορθώσει τη μάστιγα του κακόβουλου υλικού, το WEF συγκέντρωσε μια «διαφορετική ομάδα ηγετών που είναι σε θέση να ανταλλάξουν βέλτιστες πρακτικές για νέους κανονισμούς για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και να βοηθήσουν εκατομμύρια συνδεδεμένους πολίτες να βελτιώσουν την παιδεία στα ψηφιακά μέσα».

Αυτοί οι «διαφορετικοί ηγέτες» περιλαμβάνουν αρχηγούς όπως η Google, η Microsoft και η Interpol, καθώς και αρκετοί υπουργοί της κυβέρνησης. Ένα άλλο μέλος του συνασπισμού είναι η Yoti, μια εταιρεία που προσπαθεί να κάνει το διαδίκτυο ένα ασφαλέστερο μέρος. Πως και έτσι? Μέσω της χρήσης ψηφιακών ταυτοτήτων .

Οι κίνδυνοι που ενέχουν οι ψηφιακές ταυτότητες δεν μπορούν να τονιστούν αρκετά. Όπως σημείωσε προηγουμένως ο ερευνητής Brett Solomon -ένας άνθρωπος που «παρακολούθησε τα πλεονεκτήματα και τους κινδύνους της τεχνολογίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα» για περισσότερο από μια δεκαετία- , η μαζική διάθεση ψηφιακών ταυτοτήτων «ενέχει έναν από τους σοβαρότερους κινδύνους για τα ανθρώπινα δικαιώματα από οποιαδήποτε τεχνολογία. που έχουμε συναντήσει».

Καθώς βιαζόμαστε «με τα πόδια σε ένα μέλλον όπου οι νέες τεχνολογίες θα συγκλίνουν για να κάνουν αυτόν τον κίνδυνο πολύ πιο σοβαρό», πρέπει να προετοιμαστούμε για την αυγή της «σχεδόν τέλειας τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου και άλλων αναγνωριστικών, από το ανθρώπινο βάδισμα μέχρι την αναπνοή έως την ίριδα. », είπε ο Brett Solomon.





Ο Γερμανός Καγκελάριος Olaf Scholz (L) απευθύνεται στη συνέλευση δίπλα στον ιδρυτή και εκτελεστικό πρόεδρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Klaus Schwab κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνεδρίασης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) στο Νταβός της Ελβετίας, στις 26 Μαΐου 2022. (Fabrice Coffrini/AFP μέσω Getty Images)


Σύμφωνα με τον τεχνολογικό ερευνητή, οι βιομετρικές βάσεις δεδομένων, του όχι και τόσο μακρινού μέλλοντος, θα είναι συγκεντρωτικές. Με αδιαφανείς διαδικασίες τα δεδομένα μας θα συλλέγονται από ανθρώπους στις υψηλότερες θέσεις που μπορεί κανείς να φανταστεί - ξέρετε, το είδος των ανθρώπων που ταξιδεύουν στο Νταβός για ευγενικές συζητήσεις.

Επιπλέον, είπε ο Solomon, ρίξτε τη γεωγραφική θέση των αναγνωριστικών στο μείγμα και θα έχετε μια συνταγή για το απόλυτο χάος. Τέτοια αναγνωριστικά σας παρακολουθούν — πιο συγκεκριμένα, τον ψηφιακό σας εαυτό — σε πραγματικό χρόνο. Μπορείς να τρέξεις αν θέλεις, αλλά δεν μπορείς να κρυφτείς.

Το Panopticon λαμβάνει ψηφιακή αναβάθμιση

Ο Καναδάς, μια χώρα με στενούς δεσμούς με το WEF , εξετάζει ενεργά τη χρήση ψηφιακών ταυτοτήτων. Σύμφωνα με την Canada Gazette, ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζάστιν Τριντό, μίλησε με αεροπορικές εταιρείες για την εισαγωγή «ψηφιακών εγγράφων ταυτότητας» και «βιομετρικών ταξιδιωτικών εγγράφων».

Η Catherine Luelo, επικεφαλής πληροφοριών του Καναδά, μίλησε επίσης για την ανάγκη για ψηφιακή ταυτότητα. Η Luelo πρωτοστατεί επί του παρόντος στη στρατηγική ψηφιακής καινοτομίας του Καναδά, η οποία επιδιώκει να εισαγάγει ψηφιακά αναγνωριστικά σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα.

Το σχέδιο του Καναδά είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου, που ξεκίνησε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Σε μια λευκή βίβλο που κυκλοφόρησε πέρυσι, οι συγγραφείς στο WEF συζήτησαν τους πολλούς τρόπους με τους οποίους τα προγράμματα ψηφιακής ταυτότητας θα γίνουν αναπόσπαστο μέρος του κλάδου των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Η αντίσταση είναι μάταιη. Οι ψηφιακές ταυτότητες μπορεί σύντομα να είναι ο κανόνας. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ανέφεραν πρόσφατα αναλυτές της Reclaim the Net , η Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ (USPS) πιέζει για την εισαγωγή ψηφιακών ταυτοτήτων. Το USPS θέλει «να έχει πιο σημαντικό ρόλο στη συλλογή βιομετρικών δεδομένων και στις υπηρεσίες ψηφιακής ταυτότητας».

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι το USPS έχει ήδη συνεργαστεί με τη Γενική Διοίκηση Υπηρεσιών και το FBI, δύο εξέχοντες «πιλότους συλλογής βιομετρικών δεδομένων».

Τα άσχημα νέα δεν τελειώνουν εκεί. Όπως έχω συζητήσει αλλού, η Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων θέλει επίσης το πρόσωπό σας .





Ένα πρόγραμμα αναγνώρισης προσώπου παρουσιάζεται κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου βιομετρίας στο Λονδίνο, σε αυτή τη φωτογραφία αρχείου. (Ian Waldie/Getty Images)


Οι ψηφιακές ταυτότητες δεν είναι συμβατές με τη δημοκρατία

Η Freedom House, μια διεθνής ομάδα που ιδρύθηκε για να προωθήσει την ιδέα της δημοκρατίας, προειδοποίησε πρόσφατα ότι όσον αφορά τον σεβασμό των δημοκρατικών κανόνων, όπως το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή , οι Ηνωμένες Πολιτείες  οπισθοχωρούν .

Οι δημοκρατικοί θεσμοί της χώρας έχουν υποστεί διάβρωση, όπως αντικατοπτρίζεται σε κομματική πίεση στην εκλογική διαδικασία, μεροληψία και δυσλειτουργία στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης, επιζήμιες πολιτικές για τη μετανάστευση και τους αιτούντες άσυλο και τις αυξανόμενες ανισότητες στον πλούτο, τις οικονομικές ευκαιρίες και την πολιτική επιρροή. δήλωσε ο Freedom House.

Ναι, αλλά τι γίνεται με την ψηφιακή επιτήρηση ; Τι γίνεται με την επιθυμία της κυβέρνησης (και των οργανώσεων που συνδέονται στενά με την κυβέρνηση) να κατασκοπεύουν τον αμερικανικό λαό; Τι γίνεται με την ώθηση για εξόρυξη δεδομένων και χρήση των πληροφοριών που συλλέγονται για χειραγώγηση και έλεγχο;

Για όσους αμφιβάλλουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποχωρούν, παρακαλούμε σημειώστε ότι η Αργεντινή και η Μογγολία κατατάσσονται πλέον υψηλότερα στην κλίμακα της δημοκρατίας, σύμφωνα με μια έκθεση του Freedom House 2021. Ποιος φταίει για την παλινδρόμηση; Οι ίδιοι οι άνθρωποι που έχουν εκλεγεί για να κρατούν τους πολίτες ασφαλείς, υποστηρίζω.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες γίνονται γρήγορα μια πρωτοκοσμική χώρα με τριτοκοσμικές προστασίες για τον λαό της. Το ίδιο και οι υπόλοιπες «δυτικές» χώρες. Κανείς δεν πρέπει να είναι χαρούμενος για αυτό, εκτός ίσως από τις ελίτ στο Νταβός.

Πηγή: The Epoch Times

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

πηγή

πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...