Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Η 5G προκαλεί το «σύνδρομο των μικροκυμάτων» – Η πρώτη μελέτη μέχρι στιγμής...

 

Μια μικρή αλλά πρώτη μελέτη μέχρι στιγμής, από το Σουηδικό Ίδρυμα Ακτινοπροστασίας, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η 5G προκαλεί το «σύνδρομο μικροκυμάτων» – Η Σουηδία πάλι πρωτοπορεί σε θέματα υγείας....

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Medicinsk Access αρ. 1/2022 και πραγματοποιήθηκε από τον ογκολόγο και ερευνητή Lennart Hardell του Research Foundation for Environment & Cancer και Mona Nilsson από το Radiation Protection Foundation.

Η πρώτη μελέτη των επιπτώσεων της ακτινοβολίας 5G στην υγεία στους ανθρώπους δείχνει ότι το 5G προκαλεί τυπικά συμπτώματα του συνδρόμου μικροκυμάτων καθώς και μαζική αύξηση της ακτινοβολίας μικροκυμάτων. Η μελέτη περίπτωσης επιβεβαιώνει επίσης για άλλη μια φορά ότι η ακτινοβολία πολύ κάτω από τα επίπεδα που επιτρέπονται από τις αρχές προκαλεί κακή υγεία.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Medicinsk Access No. 1/2022 και πραγματοποιήθηκε από τον ογκολόγο και ερευνητή Lennart Hardell από το Research Foundation for Environment & Cancer και Mona Nilsson από το Radiation Protection Foundation.

Η μελέτη αφορά τις συνέπειες για την υγεία ενός άνδρα και μιας γυναίκας που έλαβαν σταθμό βάσης 5G ακριβώς πάνω από το διαμέρισμα, μόλις 5 μέτρα πάνω από το υπνοδωμάτιο.

Οι μετρήσεις πριν και μετά την εγκατάσταση του 5G στην οροφή έδειξαν ότι το 5G προκάλεσε τεράστια αύξηση της ακτινοβολίας στο διαμέρισμα. Πριν από το 5G,
υπήρχαν ήδη σταθμοί βάσης για 3G ή 4G στο ίδιο σημείο ακριβώς πάνω από το διαμέρισμα, αλλά η μετάβαση στην τεχνολογία 5G οδήγησε σε αύξηση της ακτινοβολίας από 9.000 microW / m2 σε μέγιστο 1.690.000 microW / m2.

Τα συμπτώματα που εμφανίστηκαν στον άνδρα και τη γυναίκα μετά την έναρξη του 5G είναι χαρακτηριστικά του συνδρόμου μικροκυμάτων: κόπωση, δυσκολία στον ύπνο, συναισθηματικές επιπτώσεις, ρινορραγίες, αυξανόμενες εμβοές και δερματικά προβλήματα – στον άνδρα. Η γυναίκα είχε περισσότερα συμπτώματα από τον άνδρα με σοβαρές διαταραχές ύπνου και ζάλη, ακολουθούμενα από δερματικά προβλήματα (αίσθημα καύσου, μυρμήγκιασμα στο δέρμα των χεριών και των χεριών), προβλήματα συγκέντρωσης, ευερεθιστότητα, εμβοές, προβλήματα ισορροπίας, εξασθενημένη βραχυπρόθεσμη μνήμη, σύγχυση, κόπωση, τάση για κατάθλιψη, καρδιακά και πνευμονικά συμπτώματα (αίσθημα παλμών, βάρος στο στήθος) και αίσθηση ζεστασιάς στο σώμα. Όλα τα συμπτώματα μειώθηκαν ή εξαφανίστηκαν εντελώς ύστερα από 24 ώρες μετά τη μετακόμιση σε άλλο σπίτι με σημαντικά χαμηλότερη ακτινοβολία.

Το «σύνδρομο μικροκυμάτων»

Αυτό που φαίνεται σε αυτή την πρώτη μελέτη σχετικά με τις επιπτώσεις στην υγεία της ακτινοβολίας μικροκυμάτων από το 5G είναι σύμφωνο με τα συμπτώματα που έχουν περιγραφεί πριν από 50 χρόνια ως αποτέλεσμα της έκθεσης ολόκληρου του σώματος στην ακτινοβολία μικροκυμάτων και ονομάστηκαν «σύνδρομο μικροκυμάτων».

Το σύνδρομο μικροκυμάτων είναι επίσης μια αναγνωρισμένη έννοια διεθνώς σήμερα μαζί με την ονομασία «ηλεκτρομαγνητική υπερευαισθησία» (EHS), στη Σουηδία που ονομάζεται επίσης «ηλεκτρική υπερευαισθησία» σε όσους αντιδρούν ήδη σε πολύ χαμηλά επίπεδα και έχουν αναπτύξει ιδιαίτερα υψηλή ευαισθησία.

Έχει περιγραφεί επανειλημμένα ότι τα τυπικά συμπτώματα του συνδρόμου μικροκυμάτων υποχώρησαν όταν η έκθεση σταμάτησε ή μειώθηκε απότομα, όπως σε αυτή τη νέα μελέτη.

Ερευνητές που έχουν πραγματοποιήσει επιστημονικές μελέτες για την επαγγελματική έκθεση σε μικροκύματα περιέγραψαν συμπτώματα όπως κόπωση, ζάλη, πονοκεφάλους, δυσκολία στον ύπνο, προβλήματα συγκέντρωσης και μνήμης. Αυτά τα συμπτώματα σχετίζονταν με την έκθεση σε ραδιοκύματα ή μικροκύματα. Διαπιστώθηκε ότι τα συμπτώματα γενικά υποχώρησαν όταν σταμάτησε η έκθεση.

Η ευαισθησία στην ακτινοβολία μικροκυμάτων είναι ατομική

Ακόμη και πολύ χαμηλά επίπεδα ακτινοβολίας μπορεί να προκαλέσουν ιατρικά συμπτώματα σε ιδιαίτερα ευαίσθητα άτομα (υπερευαισθησία στο ηλεκτρισμό / EHS). Η 5G αυξάνει την ακτινοβολία πάρα πολύ.

Εκτός από το ότι το 5G προκαλεί το σύνδρομο μικροκυμάτων αρκετά αμέσως, η μελέτη περίπτωσης δείχνει επίσης ότι το 5G οδηγεί σε τεράστια αύξηση της ακτινοβολίας στο περιβάλλον μας. Προηγουμένως, υπήρχε ένας σταθμός βάσης για 3G ή 4G στο ίδιο μέρος πάνω από την κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού, αλλά η αντικατάσταση του εξοπλισμού και η θέση σε λειτουργία του 5G οδήγησε σε εκρηκτική αύξηση της μετρούμενης ακτινοβολίας.

Οι μετρημένες εξαιρετικά υψηλές τιμές στο σπίτι, μέγιστο 1.690.000 microW / m2,εξακολουθούν να είναι σημαντικά χαμηλότερες από τις τρέχουσες τιμές αναφοράς που συνιστά η Σουηδική Αρχή Ακτινοπροστασίας, SSM: 10.000.000 microW / m 2 ως μέση τιμή σε 6 λεπτά, πράγμα που σημαίνει ότι η μέγιστη τιμή μπορεί να επιτρέπεται να είναι σημαντικά υψηλότερη από 10.000.000 microW / m2.

Η τιμή αναφοράς του SSM δεν προστατεύει από τα συμπτώματα που χαρακτηρίζουν το σύνδρομο μικροκυμάτων, ούτε από τον καρκίνο και άλλες χρόνιες ασθένειες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορεί να εμφανιστεί κακή υγεία ακόμα κι αν η ακτινοβολία είναι πολύ κάτω από την τιμή αναφοράς:

«Οι τιμές αναφοράς του SSM δεν προστατεύουν από επιβλαβείς επιπτώσεις, όπως το σύνδρομο μικροκυμάτων ή τον καρκίνο, με παρατεταμένη έκθεση από σταθμούς βάσης, όπως συμβαίνει με την έκθεση σε σπίτια, γραφεία ή σχολεία. Αυτό ισχύει μόνο για την προστασία από άμεσες επιπτώσεις ως αποτέλεσμα τόσο έντονης ακτινοβολίας που οι ιστοί θερμαίνονται μέσα σε 30 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι το ευρύ κοινό είναι εντελώς απροστάτευτο έναντι άλλων επιπτώσεων εκτός από την οξεία θερμική, παρά το γεγονός ότι αυτά έχουν αποδειχθεί σε μεγάλο βαθμό, όπως βλαβερές επιδράσεις στο νευρικό σύστημα, οξειδωτικό στρες και βλάβες στο DNA»

Ήδη από το 2018, το Radiation Protection Foundation δήλωσε ότι το 5G θα οδηγήσει σε τεράστια αύξηση της ακτινοβολίας μικροκυμάτων. Αυτή η νέα μελέτη και οι μετρήσεις των τελευταίων ετών το επιβεβαιώνουν.

Καμία έρευνα δεν δείχνει ότι το 5G είναι ασφαλές για την υγεία και το περιβάλλον

Οι Lennart Hardell και Mona Nilsson γράφουν σε αυτήν την πρώτη μελέτη περίπτωσης σχετικά με τις επιπτώσεις του 5G ότι είναι αξιοσημείωτο ότι «δεν υπάρχουν επιστημονικές μελέτες που να δείχνουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος επιβλαβών επιπτώσεων στην υγεία σε χρόνια έκθεση σε ακτινοβολία από σταθμούς βάσης σε επίπεδα που αντιστοιχούν σε την τιμή αναφοράς του SSM ή στα επίπεδα που μετρήθηκαν σε αυτή τη μελέτη περίπτωσης.

Αυτό ισχύει για 5G, καθώς και για 4G, 3G και GSM. Δεν υπάρχουν ακόμη μελέτες για τους κινδύνους με ακτινοβολία τόσο από 4G όσο και/ή 5G κατά τις 24 ώρες της ημέρας. Αυτή η μελέτη περίπτωσης είναι η πρώτη του είδους της που έγινε για τις επιπτώσεις της ανθρώπινης έκθεσης στο 5G.

Ο ισχυρισμός ότι η έκθεση σε ακτινοβολία δεν συνεπάγεται κινδύνους, επειδή η έκθεση είναι χαμηλότερη από την τιμή αναφοράς του SSM, επομένως δεν έχει καμία επιστημονική βάση».

Σε προηγούμενο άρθρο το 2021, η Mona Nilsson δήλωσε:

«Δεν υπάρχει έρευνα που να δείχνει ότι δεν αποτελεί κίνδυνο για την υγεία η χρόνια έκθεση σε ολόκληρο το σώμα για επίπεδα ακτινοβολίας μικροκυμάτων που έχουν γίνει πλέον κοινά από τους σταθμούς βάσης για 3G, 4G ή 5G. Είναι η συγκλονιστική αλήθεια που κρύβεται από το κοινό…. Δεν υπάρχει έρευνα που να δείχνει ότι η έκθεση ανθρώπων σε ολόκληρο το σώμα σε 2G, 3G, 4G, 5G για μεγάλο χρονικό διάστημα, ούτε για ένα μόνο χρόνο, δεν συνεπάγεται κινδύνους για την υγεία, αλλά ότι έχει επιζήμια επίδραση στην υγεία. Ούτε στα επίπεδα τιμών αναφοράς ούτε καν σε επίπεδα που είναι 1000 φορές χαμηλότερα».

Ο αριθμός των θυμάτων είναι άγνωστος

Ο αριθμός των ατόμων στη Σουηδία που έχουν προσβληθεί από το σύνδρομο μικροκυμάτων / EHS / υπερευαισθησία στην ηλεκτρομαγνητική ενέργεια είναι προς το παρόν άγνωστος. Δεν έχει ερευνηθεί. Ωστόσο, μπορεί να αναμένεται ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί με τη χρόνια και αυξανόμενη έκθεση στα μικροκύματα ως αποτέλεσμα της επέκτασης του 4G σε 5G και αυξημένη χρήση ασύρματης τεχνολογίας που εκπέμπει μικροκύματα για επικοινωνία. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για διαμορφωμένα και παλμικά μικροκύματα που έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα επιβλαβή.

Το 2016, μια ομάδα ερευνητών και γιατρών συνέστησε ότι η μέγιστη έκθεση κατά τη διάρκεια της ημέρας πρέπει να είναι 100, τη νύχτα 10 και μέγιστο 1 microW / m 2 για ιδιαίτερα ευαίσθητα άτομα.

Ωστόσο, ούτε αυτή η σύσταση, η ταξινόμηση της ακτινοβολίας για τον καρκίνο του IARC το 2011, ούτε το γεγονός ότι οι κίνδυνοι για την υγεία έχουν επανειλημμένα παρατηρηθεί σε εκθέσεις σημαντικά χαμηλότερες από τις τρέχουσες τιμές αναφοράς που συνιστά η Σουηδική Αρχή Ακτινοπροστασίας, είχαν οποιαδήποτε επίδραση στους χαλαρούς κανονισμούς των αρχών και της κυβέρνησης.

Παρά τις εκτεταμένες ενδείξεις κινδύνου για την υγεία, η ακτινοβολία μικροκυμάτων στο περιβάλλον αυξάνεται απότομα και εξακολουθεί να εφαρμόζεται η προδήλως εσφαλμένη τιμή αναφοράς, παρά το γεγονός ότι αποδεδειγμένα στερείται προστασίας από το σύνδρομο μικροκυμάτων και πολλούς άλλους κινδύνους για την υγεία.

Το ιατρικό επάγγελμα πρέπει να είναι εκπαιδευμένο

Οι Lennart Hardell και Mona Nilsson καταλήγουν δηλώνοντας ότι το σύνδρομο μικροκυμάτων και το EHS πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη από την υγειονομική περίθαλψη.

«Δεν πρόκειται για ψυχική ασθένεια. Μια σειρά από διαφορετικά σωματικά συμπτώματα περιλαμβάνονται στο σύνδρομο μικροκυμάτων και οι χρόνιες ασθένειες συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου αποτελούν κίνδυνο σε χρόνια έκθεση. Τα συμπτώματα πρέπει να διερευνηθούν για να αποκλειστούν άλλες αιτίες, η ακτινοβολία μικροκυμάτων μπορεί να είναι μία. Πρέπει να λαμβάνεται προσεκτικό ιστορικό για τη διερεύνηση διαφόρων πηγών ακτινοβολίας μικροκυμάτων. Επιπλέον, η έρευνα θα πρέπει να συμπληρωθεί με μέτρηση της ακτινοβολίας τόσο στο σπίτι όσο και στο χώρο εργασίας, οπότε θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ευαισθησία μεταξύ διαφορετικών ατόμων.

Οι ασθενείς πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό, να διερευνώνται, να δίνεται ιατρική διάγνωση και θεραπεία, με την εξάλειψη ή τη μείωση του παράγοντα που προκαλεί τη νόσο, δηλαδή την έκθεση, να είναι πιο σημαντική. Αυτό θα πρέπει να γίνει νωρίς στην πορεία της νόσου για να μειωθεί ο κίνδυνος μη αναστρέψιμης βλάβης και χρόνιας νόσου. Καθώς υπάρχει μεγάλη άγνοια σχετικά με το σύνδρομο των μικροκυμάτων, τόσο στην υγειονομική περίθαλψη όσο και στο ευρύ κοινό, και ως εκ τούτου ένας πιθανώς μεγάλος αριθμός διακοπής ρεύματος, το ιατρικό επάγγελμα πρέπει να εκπαιδευτεί και να δοθεί στο σύνδρομο ενιαίος κωδικός ICD για να μπορεί να παρακολουθεί τις μελλοντικές εξελίξεις. Οι μετρούμενες τιμές στο διαμέρισμα μετά την εγκατάσταση του 5G στην ταράτσα καθιστούν το σπίτι από ιατρική άποψη, όσον αφορά τις γνωστές επιπτώσεις στην υγεία, μη κατοικήσιμο, παρά το γεγονός ότι η ακτινοβολία είναι σημαντικά χαμηλότερη από τις τρέχουσες τιμές αναφοράς».

πηγή άρθρου stralskyddsstiftelsen.se 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

πηγή

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...