Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Οι φαρμακοβιομηχανίες χρηματοδότησαν 2.500 βουλευτές! Να πως επιβάλλουν υγειονομικές Χούντες!


 Ουάσινγκτον – Οι πολιτειακοί βουλευτές στο Όρεγκον έχουν προσπαθήσει να μειώσουν τις υψηλές τιμές των φαρμάκων από σχεδόν κάθε οπτική γωνία: Έχουν επιδιώξει να περιορίσουν το ποσό που μπορούν να πληρώνουν οι άνθρωποι για την ινσουλίνη, να εγκαταστήσουν μια επιτροπή που θα μπορούσε να καθορίσει πόσο θα πρέπει να πληρώνουν οι πολιτειακές υπηρεσίες για τα φάρμακα και ακόμη και να εισάγουν φάρμακα χύμα από τον Καναδά. Σχεδόν κάθε πρόταση απέτυχε....

Ένας λόγος, τουλάχιστον σύμφωνα με τους υποστηρικτές της προσπάθειας: Τα δύο τρίτα του πολιτειακού νομοθετικού σώματος δέχθηκαν τουλάχιστον μία επιταγή προεκλογικής εκστρατείας από τη φαρμακοβιομηχανία κατά τη διάρκεια του εκλογικού κύκλου του 2020. Μόνο ο εμπορικός όμιλος PhRMA έγραψε επιταγές σε 43 από τους 90 νομοθέτες του νομοθετικού σώματος.

Η κατάσταση ήταν ακόμη πιο δραματική στη Λουιζιάνα, όπου το 84% των νομοθετών δέχτηκε χρηματοδότηση από φαρμακευτικές εταιρείες. Στην Καλιφόρνια, το ποσοστό ήταν 82% και στο Ιλινόις, το 76% των νομοθετών εξαργύρωσε επιταγή.

“Είναι αηδιαστικό”, δήλωσε η Rachel Prusak, Δημοκρατική πολιτειακή αντιπρόσωπος στο Όρεγκον, η οποία έχει παρουσιάσει σειρά νομοσχεδίων για την τιμολόγηση των φαρμάκων. “Είμαι σίγουρη ότι επηρεάζει και άλλους ανθρώπους που παίρνουν πολλά χρήματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν μπορούμε να περάσουμε νομοσχέδια”.

Η ίδια δυναμική έχει διαδραματιστεί σχεδόν σε όλες τις πολιτείες της χώρας. Τα τελευταία δύο χρόνια, τουλάχιστον 2.467 πολιτειακοί νομοθέτες – πάνω από το ένα τρίτο όλων των πολιτειακών νομοθετών σε εθνικό επίπεδο – χρησιμοποίησαν μετρητά της φαρμακοβιομηχανίας για να χρηματοδοτήσουν τις εκστρατείες τους, σύμφωνα με μια νέα ανάλυση της STAT για τα αρχεία χρηματοδότησης των εκστρατειών που καλύπτει ολόκληρο τον εκλογικό κύκλο του 2020. Η βιομηχανία έγραψε πάνω από 10.000 μεμονωμένες επιταγές συνολικής αξίας άνω των 9 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα ευρήματα της STAT παρέχουν μια άνευ προηγουμένου ματιά στην επιρροή της φαρμακοβιομηχανίας στις πολιτειακές πρωτεύουσες σε όλο τον εκλογικό κύκλο του 2020. Το σύνολο δεδομένων περιλαμβάνει τους 23 μεγαλύτερους κατασκευαστές φαρμάκων στις ΗΠΑ βάσει εσόδων καθώς και τις εμπορικές ομάδες PhRMA και BIO. Βασίζεται σε μια προηγούμενη ανάλυση που δημοσίευσε η STAT πριν από τις εκλογές και τώρα περιλαμβάνει πλήρη στοιχεία από σχεδόν κάθε πολιτεία, συμπεριλαμβανομένων όλων των συνεισφορών που έγιναν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Η ανάλυση συνοδεύει μια ξεχωριστή επισκόπηση των δωρεών προς τα μέλη του Κογκρέσου. Και για τα δύο έργα, οι αναγνώστες μπορούν να περιηγηθούν σε διαδραστικούς χάρτες που καταγράφουν τις δωρεές των φαρμακευτικών εταιρειών σε πολιτείες, πολιτικά κόμματα και νομοθέτες.

Είναι δύσκολο να συγκρίνει κανείς τις δαπάνες της φαρμακοβιομηχανίας στις εκλογές του 2020 με προηγούμενους εκλογικούς κύκλους, καθώς δεν υπάρχουν παρόμοιες αναλύσεις. Αλλά είναι σαφές ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες βρέθηκαν σε μια πρωτοφανή πολιτική στιγμή: Στην αρχή του κύκλου, η διαδεδομένη και ολοένα και πιο έντονη εχθρότητα για τις υψηλές τιμές των φαρμάκων έδωσε ώθηση σε ένα πλήθος επιθετικών νέων πολιτικών προτάσεων.

Πηγή: STAT

theflagreport.com


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


πηγή


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...