Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Επιτέλους αντίδραση: 48 πολίτες μηνύουν Πέτσα – Σκυλακάκη για το όνειδος της πολύκροτης «λίστας»!

 

«Εν καιρώ πανδημίας, η Ελλάδα πρωτοστατεί σε φαινόμενα διαφθοράς και έλλειψης ανεξαρτησίας των ΜΜΕ»...

Στη Δικαιοσύνη φέρνει πρωτοβουλία πολιτών το όνειδος της λίστας Πέτσα και της διασπάθισης δεκάδων εκατομμυρίων σε φίλια μέσα και ημετέρους.

Οι συνολικά 48 πολίτες που συνυπογράφουν μηνυτήρια αναφορά στις εισαγγελικές Αρχές καθώς και σχετική αναφορά προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατηγορούν τον Στέλιο Πέτσα και τον Θεόδωρο Σκυλακάκη για τριπλή απιστία σε βάρος του Δημοσίου και κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ για διαφημιστική δαπάνη στο πλαίσιο της καμπάνιας «Μένουμε σπίτι» και «Μένουμε ασφαλείς».

Οι συγκεκριμένοι πολίτες, πανεπιστημιακοί, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, συνδικαλιστές, συγγραφείς, από τον χώρο της ευρύτερης Αριστεράς, σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους πως όλο και περισσότερα επίσημα στοιχεία αναδεικνύουν ότι η Ελλάδα πρωτοστατεί εν καιρώ πανδημίας σε φαινόμενα διαφθοράς, υποχώρησης των αρχών του κράτους δικαίου και έλλειψης ανεξαρτησίας των ΜΜΕ.

«Μια τέτοια περίπτωση, που πλήττει και την ίδια τη δημοκρατία, αφορά τη διαφημιστική δαπάνη στο πλαίσιο της καμπάνιας για τον Covid-19 “Μένουμε σπίτι” και “Μένουμε ασφαλείς” σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, προκειμένου η κυβέρνηση να τα ποδηγετήσει. Τα χρήματα αυτά, ύψους 31.000.000, στερήθηκαν από το ΕΣΥ και τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν για τις ζωές των συνανθρώπων μας», τονίζουν.

Κακουργηματική απιστία κατά του Δημοσίου

Η μηνυτήρια αναφορά στηρίζεται σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις τέλεσης κακουργηματικής απιστίας κατά του Δημοσίου, όπως υποστηρίζουν οι καταγγέλλοντες:

«Α) Κατασπατάληση τουλάχιστον 31.000.000 για διαφημιστική δαπάνη κατά παράβαση των κανόνων επιμελούς διαχείρισης, αφ’ ης στιγμής προβλέπεται από τις πάγιες διατάξεις της νομοθεσίας μας ότι μια τέτοιου είδους καμπάνια για τη δημόσια υγεία οφείλει να προβάλλεται δωρεάν,

Β) Για την κατανομή της ανωτέρω δαπάνης και κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος με αδιαφανή τρόπο σε ανύπαρκτα, ή χαμηλότατης αναγνωσιμότητας ή ξένα και όχι εγχώρια ΜΜΕ,

Γ) Για την παράβαση των κανόνων επιμελούς διαχείρισης στον τρόπο που διαχειρίστηκαν τη ανωτέρω δημόσια περιουσία, ευνοώντας ΜΜΕ με χαμηλότερη αναγνωσιμότητα σε σχέση με άλλα, τα οποία είχαν το κοινό χαρακτηριστικό ότι ασκούσαν κριτική στην κυβέρνηση».

Οι ίδιοι παρατηρούν ότι «όλο και περισσότερα επίσημα στοιχεία αναδεικνύουν ότι η Ελλάδα πρωτοστατεί εν καιρώ πανδημίας σε φαινόμενα διαφθοράς, υποχώρησης των αρχών του κράτους δικαίου και έλλειψης ανεξαρτησίας των ΜΜΕ». Την ίδια στιγμή, υπενθυμίζουν ότι «σύμφωνα με αφιέρωμα των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, η Ελλάδα στην προστασία της ελευθεροτυπίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 κατατάσσεται 24η στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27».

newsbreak.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


πηγή


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...