Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Περίεργη κατασκευή στη Ρόδο, τι μπορεί να είναι;

 

Μια τουλάχιστον περίεργη κατασκευή βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Ρόδου (ακριβώς μπροστά από το Ενυδρείο του νησιού). Από την μικρή έρευνα που έχουμε κάνει δεν μπορέσαμε να....

μάθουμε περισσότερα στοιχεία προς το παρών. Ούτε και έχει κάποιο ενημερωτικό ταμπελάκι που να εξηγεί στον κόσμο τι έργο είναι το συγκεκριμένο. Μήπως μπορεί κάποιος από τους αναγνώστες μας να μας βοηθήσει; (στείλτε μας email στο eleftheripena@gmail.com ή γράψτε από κάτω στα σχόλια).

Αυτό πάντως που πολλοί διερωτώνται είναι το γιατί στην τουριστική Ρόδο, δεν επιλέχθηκε κάποιο άλλο άγαλμα που να συνδέεται ίσως και με την ιστορία του τόπου προκειμένου να κοσμήσει ένα τόσο πολυσύχναστο σημείο και έπρεπε να τοποθετηθεί το συγκεκριμένο; Είναι κάτι που εμείς φυσικά δεν μπορούμε να απαντήσουμε.

Κάποιοι φίλοι μας έστειλαν μήνυμα λέγοντας μας πως το πάνω μέρος της κατασκευής είναι ολόιδια με τον παντεπόπτη οφθαλμό. Τι είναι δηλαδή; Σύμφωνα με τις ερμηνείες που δίνουν κάποιοι, είναι ένα μασωνικό σύμβολο, μάλλον Αιγυπτιακής καταγωγής. Είναι το Μάτι του Θεού το οποίο παρατηρεί τα πάντα. Σε άλλο άρθρο μας θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια προσέγγιση (ιστορική) για το θέμα του παντεπόπτη οφθαλμού διότι απ’ ότι φαίνεται υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

πηγή

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...