Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Νέα πορεία αλληλεγγύης για τους μετανάστες της Μόριας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (video)




Νέα πορεία αλληλεγγύης για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες της Μόριας εξελίχτηκε  στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.....
Την πορεία διοργανώνουν συλλογικότητες, οργανώσεις και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, μέλη των οποίων παρελαύνουν κρατώντας πανό και πλακάτ, μέσω των οποίων «φωνάζουν» πως οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι στη χώρα μας και πως η Ευρώπη θα πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί ως «φρούριο».
«Κανένα “κλειστό κέντρο” φυλακή. Άσυλο, στέγη, περίθαλψη, αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης σε όλους τους πρόσφυγες. Ταξιδιωτικά έγγραφα για ελεύθερη, ασφαλή, οργανωμένη μετακίνηση», επισημαίνουν σε σχετική τους ανακοίνωση, ζητώντας να κλείσει η Μόρια και όλα τα κέντρα κράτησης μεταναστών και προσφύγων.
Σημειώνεται ότι, νωρίτερα, οι ίδιοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Άγαλμα του Βενιζέλου από όπου και ξεκίνησε η πορεία που θα κινηθεί σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Αυτήν την ώρα, πάντως, η οδός Εγνατία είναι κλειστή για τα οχήματα στο ύψος της Αριστοτέλους.
  • Δείτε πλάνα από την πορεία:

(φωτό/video: grtimes.gr)

πηγή

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...