Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Κι άλλες καταλήψεις σχολείων λόγω μάσκας...



Το παίρνουν πάνω τους οι μαθητές που διαφωνούν με την αντιδημοκρατική επιβολή στη χρήση μάσκας στο σχολείο και προχωρούν σε νέες καταλήψεις…

Μετά τα Χανιά, τη σκυτάλη των καταλήψεων πήρε το Ηράκλειο με δύο σχολικά κτίρια.
Συγκεκριμένα υπό κατάληψη περιήλθε το Γυμνάσιο και το Λύκειο Αγίων Δέκα του Δήμου Γόρτυνας και το 5ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου.
Οι μαθητές ζητούν να φορούν μάσκες σε συγκεκριμένους χώρους.
Υπό κατάληψη επίσης βρίσκονται πλέον πέντε σχολεία της Πάτρας, αφού την Τρίτη έκαναν κατάληψη οι μαθητές τριών σχολείων ( 2ο, 12ο, Γυμνάσιο και Λύκειο Φαρών) και σήμερα Τετάρτη ακόμη δύο.

Μαθητές από το 2ο, 5ο, 7ο, 12ο ΓΕΛ και το 8ο Γυμνάσιο ζητούν καλύτερα και ευνοϊκότερα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό. Οι μαθητές αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη, καθώς αρνούνται να φορέσουν μάσκες μέσα στις τάξεις, όπως προβλέπουν οι διατάξεις των Υπουργείων, ενώ ζητούν και την τήρηση αποστάσεων με τη δημιουργία ολιγομελών τμημάτων.
Με κύριο αίτημα τη μη χρήση μάσκας, άρχισε από το πρωί κατάληψη και σε σχολείο της Δυτικής Θεσσαλονίκης (4ο Γυμνάσιο Πολίχνης) το οποίο βρίσκεται στην περιοχή των Μετεώρων. Όπως δήλωσε στο GRTimes.gr o Γιάννης Λεκίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, σήμερα το πρωί πήγαν λίγοι μαθητές και κατέλαβαν τον χώρο, προτρέποντας άλλους να συμμετέχουν στην κατάληψη γιατί δεν θέλουν να φορούν τις μάσκες.
Υπό κατάληψη τελεί από σήμερα το πρωί το Γυμνάσιο Πλατανιά Χανίων, ένα 24ωρο μετά την επεισοδιακή κατάληψη του σχολείου Βουκολιών, που κατέληξε στη σύλληψη μιας μητέρας.
Στο σχολείο δεν γίνεται μάθημα, ενώ ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ανέφερε ότι συνομίλησε με την ομάδα των 30 περίπου μαθητών που «πρωταγωνιστούν» στη συγκεκριμένη κινητοποίηση διαμαρτυρόμενοι για τις μάσκες αλλά και για τον αριθμό των παιδιών ανά τμήμα. Αρκετοί ωστόσο είναι και οι γονείς που καταγγέλλουν την κατάληψη ως απαράδεκτη και χωρίς αιτία.
Στο μεταξύ, στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Βουκολιών, με συμμετοχή και εκπροσώπων του Δήμου, αποφασίστηκε να μη συνεχιστεί η κατάληψη.
Για τα όσα συμβαίνουν σε επίπεδο καταλήψεων στον Δήμο Πλατανιά, μίλησε ο Δήμαρχος Γιάννης Μαλανδράκης. Ακούστε τη συνέντευξή του:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...