Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Προς ΥΕΘΑ: Εξαιρούνται οι συνδικαλιστές των διαταγών;

Προς ΥΕΘΑ: Εξαιρούνται οι συνδικαλιστές στο γραφείο του υπουργού των διαταγών; Αποδεσμεύτηκαν από την υπηρεσία για να εκτελούν μόνο συνδικαλιστικά καθήκοντα;…

Μια ακόμα επιστολή από στρατιωτικό συνδικαλιστή, δείχνει ότι υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα με τους συνδικαλιστές που έχει πάρει στο γραφείο του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Ένα σοβαρό ερώτημα που θα πρέπει να απαντήσει είναι ότι κατά την σύσταση του στρατιωτικού του γραφείου όταν υπέγραφε για να υπηρετήσουν σε αυτό οι συνδικαλιστές τι υπηρεσιακά καθήκοντα τους ανέθεσε; Γιατί σύμφωνα με την επιστολή, υπάρχουν κάποιοι που παρά τα όσα προβλέπει ο νόμος, ασχολούνται μόνο με τα συνδικαλιστικά και όχι με τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα
Το γεγονός ότι παρά τις διαρκείς οχλήσεις τόσο από τον Τύπο όσο και από τον Κοιοβουλευτικό έλεγχο στην Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνεχίζει να σιωπά, σημαίνει ότι όλα γίνονται με την έγκρισή του. Και ας υποστήριζε πέρυσι πέρυσι ότι δεν έχουν θέση στο γραφείο του….
Δημοσιεύουμε αυτούσια την επιστολή που λάβαμε από στρατιωτικό συνδικαλιστή κι ελπίζουμε να έχουμε μια απάντηση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για όσα σοβαρά καταγγέλλονται.
«Το τελευταίο διάστημα είμαι αποδέκτης πολλών παραπόνων σχετικά με την άνιση μεταχείριση που νοιώθουν τα στελέχη του τομέα της υγείας απέναντι σε συναδέλφους, όπως γνωστή «στρατιωτική συνδικαλίστρια» που υπηρετεί στο γραφείο του κ. ΥΕΘΑ.
Με τα κρούσματα του κορονοϊού να αυξάνονται καθημερινά και να αναπτύσσεται «φημολογία» περί της διάθεσης και στρατιωτικού νοσοκομείου στο ΕΣΥ εφόσον απαιτηθεί, αντιλαμβάνονται πως, πάλι οι ίδιοι και οι ίδιοι, θα δώσουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή.
Αυτό που χαρακτηριστικά μου επισημαίνουν είναι πως υπάρχει σαφής διαταγή, από το στρατιωτικό γραφείο ΥΦΕΘΑ, η οποία και για άγνωστους λόγους, δεν εφαρμόστηκε σε όλους τους εμπλεκόμενους.
Πρόκειται για έγγραφο, του Σεπτεμβρίου 2019, το οποίο είχε το θάρρος να αναγνωρίσει την ελλιπή στελέχωση των Στρατιωτικών Νοσοκομείων σε συγκεκριμένες ειδικότητες και προς τούτο καλούσε να προβούν οι υπεύθυνοι στις απαραίτητες άμεσες ενέργειες ώστε όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο υπηρετεί εκτός οργανικών θέσεων εντός ή εκτός Στρατιωτικών Νοσοκομείων (ΣΝ), να επιστρέψει στα ΣΝ.
Ρωτούν λοιπόν οι συνάδελφοι του τομέα υγείας:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης στο Armyvoice.gr
Άσκηση Παρμενίων 2020: Προς ακύρωση «Κόπηκε» ήδη ο…
1. H διαταγή είναι ακόμα σε ισχύ ή όχι;
2. Οι διαταγές είναι για να εκτελούνται από όλο το προσωπικό ή κάποιοι εξαιρούνται;
3. Αφού η διαταγή ανέφερε ρητά και κατηγορηματικά πως περιλαμβάνει και το νοσηλευτικό προσωπικό που υπηρετεί εκτός οργανικών θέσεων, η «στρατιωτική συνδικαλίστρια» γιατί δεν επέστρεψε ακόμα στο φυσικό εργασιακό της χώρο;
4. Πότε έχει σκοπό να εναρμονιστεί το Υπουργείο με τη διαταγή που το ίδιο εξέδωσε;
5. Είναι αλήθεια ότι με τις ευλογίες του ΥΕΘΑ κάποιοι να έχουν αποδεσμευτεί από όλες τους τις υπηρεσιακές υποχρεώσεις για να εκτελέσουν τα «συνδικαλιστικά» τους καθήκοντα, τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των «στρατιωτικών συνδικαλιστών» εργάζονται κανονικά στις επιστασίες τους και ασχολούνται με αυτά τα θέματα πέραν του ωραρίου εργασίας τους;
Ειλικρινά, είναι απορίας άξιο, να ξεχνάμε τον όρκο που δώσαμε όταν εισήλθαμε στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων, να εκτελούμε δηλαδή «προθύμως και άνευ αντιλογίας τας διαταγάς» των ανωτέρων μας.
Πόσο μάλλον όταν αυτή η διαταγή είναι προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, δηλαδή υπέρ της ενίσχυσης της στελέχωσης με ειδικευμένο προσωπικό των ΣΝ.
Αναρωτιέται λοιπόν ο κόσμος, ποιο μπορεί να είναι το κίνητρο μιας «συνδικαλίστριας» που προτιμά να «ακυρώνεται» δύο φορές η μετάθεσή της για το 251 ΓΝΑ, παρά να παρουσιαστεί στο νοσοκομείο, να εξασκήσει τα καθήκοντα της νοσηλεύτριας για τα οποία και έχει προσληφθεί από την Πολεμική Αεροπορία, προσφέροντας τις υπηρεσίες της στον συνάδελφο που τις έχει ανάγκη;
Κατόπιν όλων των ανωτέρω και γνωρίζοντας προσωπικά την εκτίμηση που τρέφετε, στους σκληρά εργαζόμενους στρατιωτικούς, θα σας παρακαλέσω όπως αναδείξετε στον έγκριτο δικτυακό σας ιστότοπο, τα εν λόγω ερωτήματα και παράπονα των συναδέλφων μου του τομέα υγείας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Χαρίτων Χαριτίδης
Στρατιωτικός Συνδικαλιστής»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...