Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Θεωρίες "συνωμοσίας": Εξώδικα στον Ιατρικό Σύλλογο για τις μάσκες



Ένα πλέγμα νομικών ενεργειών, είτε με παρεμβάσεις της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με εισαγγελικές έρευνες αλλά –αν απαιτηθεί- και με αυστηροποίηση του θεσμικού–νομοθετικού πλαισίου, θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τα διαδικτυακά "κινήματα" κατά της μάσκας και τις αιτιάσεις για "μη ύπαρξη του ιού"...


Χθες μάλιστα ο κ. Τσιάρας δεν απέκλεισε την αυστηροποίηση των ποινών για την διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον κορονοϊό, θυμίζοντας πως το άρθρο 151 του νέου ποινικού κώδικα προβλέπει φυλάκιση έως και 3 χρόνια για όσους διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.


Παράλληλα, είπε πως αν διαπιστωθεί ότι η εφαρμογή των νέων διατάξεων δεν είναι πολύ αποτελεσματική για τα συγκεκριμένα αδικήματα, είναι πολύ πιθανό μέσα από τις προτάσεις της ειδικής επιτροπής που παρακολουθεί το νέο ποινικό κώδικά να προχωρήσει η πολιτεία σε αυστηροποίηση των ποινών για την διασπορά ψευδών ειδήσεων.


Εξώδικο στον Ιατρικό Σύλλογο για τις μάσκες

Παράλληλα με τις κινήσεις της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Εισαγγελίας για τέτοια φαινόμενα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ήδη κίνησε πειθαρχική διαδικασία κατά γιατρού που με δημόσιες αναρτήσεις στο Facebook και δημόσιες δηλώσεις του ουσιαστικά αμφισβητεί την ύπαρξη του ιού, στη διάσταση τουλάχιστον που παρουσιάζουν οι επιστήμονες και η κυβέρνηση. Η συμπεριφορά αυτή θα κριθεί από τον Ιατρικό Σύλλογο αν συνιστά αντιεπιστημονική συμπεριφορά με προεκτάσεις και συνέπειες για τη δημόσια υγεία, καθώς ο λόγος ενός επιστήμονα έχει βαρύνουσα σημασία για το κοινωνικό σύλλογο.
Εξώδικο

Την ίδια στιγμή δικηγόρος έστειλε εξώδικο στον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Γιώργο Πατούλη και δια αυτού σε ολόκληρο το ΔΣ του Επιστημονικού Συλλόγου με το οποίο εκφράζει σοβαρές αμφιβολίες- όπως και άλλοι στο διαδίκτυο- για την ασφάλεια χρήσης μάσκας, επικαλούμενος παλαιότερες δηλώσεις επιστημόνων. Με το εξώδικο καλεί τον ΙΣΑ να βεβαιώσει τον λαό "ότι η χρήση μάσκας δεν ενέχει κινδύνους για την υγεία του γενικού πληθυσμού και να δηλώσετε ότι αναλαμβάνετε την αστική και ποινική ευθύνη σε περίπτωση που βεβαιωμένα υποστεί βλάβη της υγείας του ή πεθάνει έστω και ένας πολίτης από τη χρήση μάσκας.

Αντιλαμβάνεστε ότι μόνο δι αυτού του τρόπου θα πείσετε τον ελληνικό λαό για την αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας από τον γενικό πληθυσμό και ότι η χρήση αυτή δεν ενέχει κινδύνους. Είναι απολύτως βέβαιον ότι δεν θα αρνηθείτε να βεβαιώσετε και να δηλώσετε τα ανωτέρω. Η ευθύνη σας έναντι του ελληνικού λαού είναι μεγάλη".

Υπενθυμίζεται ότι ήδη για περιπτώσεις που καλούσαν τα παιδιά να μην φορούν μάσκα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας υπεβλήθησαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για ποινική αξιολόγηση 21 περιπτώσεις με αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστολόγια για το θέμα του κορονοϊού Covid-19.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...