Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ...



Ακούμε ότι οι κυβερνήσεις " έχουν δέσει τα χέρια των στρατιωτικών" με τους εθνικούς κανόνες εμπλοκής και τους απαγορεύουν να υπερασπιστούν τα ελληνικά εδάφη, όπως θα έπρατταν αυτοβούλως....

Οι κανόνες εμπλοκής συνιστούν οδηγίες προς τις ένοπλες δυνάμεις.

Καθορίζουν τις προϋποθέσεις, τις συνθήκες, τον βαθμό και τον τρόπο χρήσης της στρατιωτικής ισχύος, ή τις ενέργειες που μπορούν να εφαρμοστούν ή να εκληφθούν ως προκλητικές.

Στην Ελλάδα οι Εθνικοί Κανόνες Εμπλοκής θεσπίστηκαν το 1984 με απόφασητου ΚΥΣΕΑ.

Για μεμονωμένα περιστατικά παρέχουν κατευθύνσεις προς τους διοικητές Μονάδων, κυβερνήτες πολεμικών πλοίων, διοικητές ομάδων πλοίων, αρχηγούς σχηματισμών αεροσκαφών και ελικοπτέρων .

Για επεισόδια μείζονος σημασίας αναλύουν τα επεισόδια, καθορίζουν τα προβλεπόμενα μέτρα αντίδρασης και ορίζουν τα εμπλεκόμενα γενικά επιτελεία και την αρμοδιότητα διαταγής σε επίπεδο διοίκησης.

Aποβλέπουν στην διατήρηση της ειρήνης και στην διατήρηση του Εθνικού Γοήτρου χωρίς την ΑΣΚΟΠΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ.

Ισχύουν οι ακόλουθες γενικές αρχές:

1. Ελληνική Μονάδα (Ενοπλο Τμήμα ΣΞ, Πλοίο ή Ομάδα Πλοίων, Αεροσκάφος,Ε/Π ή Σχηματισμός Αεροσκαφών ή Ε/Π ) ερχόμενη ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ σε επαφή με εχθρική δύναμη, θα αποφύγει κάθε ενέργεια η οποία είναι δυνατόν να ερμηνευθεί ως προκλητική, εκτός αν υπάρχουν άλλες διαταγές.

2.Ελληνική Μονάδα, εφόσον ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΘΕΙ από εχθρική δύναμη θα πρέπει, εκτός αν αλλιώς διαταχθεί, να συνεχίσει τις ασκήσεις ή δραστηριότητες με αυξημένο βαθμό ετοιμότητας προς επίτευξη του τεθέντος αντικειμενικού σκοπού της δραστηριότητας.

3.Ελληνική Μονάδα ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΕΙ προ οιασδήποτε ενέργειας, η οποία αποβλέπει στον ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ Ή ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ των κινήσεών της, αποφεύγοντας όμως παράλληλα και κάθε ενέργεια, που μπορεί να ερμηνευθεί ως προκλητική ή επιθετική.

4.Ανεξάρτητα από τους Κανόνες Εμπλοκής που ισχύουν σε κάποιο συγκεκριμένο χρόνο, ο διοικητής οποιασδήποτε Μονάδας ή Υπομονάδας ή
Τμήματος ή Περιπόλου,

ο κυβερνήτης πολεμικού πλοίου ή αεροσκάφους έχει το ΦΥΣΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΘΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ, ΝΑ ΑΜΥΝΘΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ,

σε όση έκταση είναι αναγκαίο, με μοναδικό σκοπό να προστατεύσει τη Μονάδα του, τη ζωή των ανδρών του και το υλικό της Μονάδας του (όχι αντεκδίκησης ή τιμωρίας).

ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ θα πρέπει να καταβάλει κάθε προσπάθεια για τερματισμό της εχθροπραξίας («αρχή αυτοπροστασίας»).

Αυτό έπραξε ο διοικητής του ΛΗΜΝΟΣ Ιωάννης Σαλιάρης.

5. Σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στο εγχειρίδιο ΕΚΕ, πέρα από κάθε διαταγή και γραπτό κείμενο, παραμένει ως υποχρέωση και αναφαίρετο δικαίωμα του Διοικητού μιας Μονάδας ή Κυβερνήτου ενός πλοίου ή αεροσκάφους, να παίρνει ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ, σε κάθε περίπτωση, για να εξασφαλίσει τη ζωή των ανδρών του και την ασφάλεια της Μονάδας του.

Οι κανόνες εμπλοκής ρυθμίζουν τις στρατιωτικές εμπλοκές σε περίοδο ειρήνης ή τεταμένων σχέσεων ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΩΝ.

Μόλις αρχίσουν οι εχθροπραξίες οι κανόνες εμπλοκής ΠΑΥΟΥΝ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ!

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προβαίνουν σε ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

Τα οπλισμένα τουρκικά f16 που παραβιάζουν καθημερινά και με 400 υπερπτήσεις σε ελληνικά κατοικημένα νησιά και τον Έβρο το πρώτο μόνο εξάμηνο του 2020 (πολλές σε χαμηλό ύψος επίδειξης άσκησης τουρκικής κυριαρχίας στους κατοίκους),

τα τουρκικά πολεμικά πλοία ΜΕ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ και προδιατυπωμένη απειλή επίθεσης εναντίον των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων ΑΝ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΑ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ σε παράνομες έρευνες στην κυπριακή και ελληνική ΑΟΖ - υφαλοκρηπίδα,

η συστηματική πρακτική εμβολισμού πολεμικών μας πλοίων (ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ 17/1/18, ΓΑΥΔΟΣ 12/2/18, ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ 4/5/18, ΛΗΜΝΟΣ 10/8/20),

οι σκόπιμοι επικίνδυνοι ελιγμοί θαλάσσιων και εναέριων μέσων με σκοπό τηνκατάρριψη ή εμβολισμό ελληνικών στρατιωτικών μέσων ( ΗΛΙΑΚΗΣ 23/5/2006 , 12/7/20 ΛΗΜΝΟΣ ),

οι βολές με πραγματικά πυρά τουρκικών πυραυλάκατων ακόμα εντός ελληνικών χωρικών υδάτων (Φαρμακονήσι 17/2/17),

όλα αυτά είναι ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΕΣ!!!

Καταρρακώνουν το εθνικό γόητρο και συνιστούν επιβουλή εδαφικής ακεραιότητας.

Κατά το καταστατικό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου συνιστούν πράξη επίθεσης κράτους

«η εισβολή ή χρήση ένοπλης βίας από ένα κράτος εναντίον της ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, της ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ή της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ άλλου κράτους ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο ασυμβίβαστομε το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών".

Το έγκλημα της επίθεσης διαπράττεται και εν αποπείρα!

(άρθρο 8 καταστατικού Ρώμης 2002.)

Το πρόσωπο που το σχεδίασε και το κατευθύνει διαπράττει έγκλημα επίθεσης, (έγκλημα ηγεσίας, άρθρο 25 ).

Η τουρκική εισβολή στην ελληνική επικράτεια είναι αδιαμφισβήτητη και καθημερινή, όπως και η χρήση ένοπλης βίας (τετελεσμένη ή εν αποπείρα).

Κατά συνέπεια οι εθνικοί κανόνες εμπλοκής δεν δεσμεύουν πλέον τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Ακόμα όμως και με τους κανόνες εμπλοκής, οι ένοπλες δυνάμεις ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να παρεμποδίσουν την εισβολή των τουρκικών πολιτικών και στρατιωτικών μέσων σε χώρο κυριαρχίας μας

(η ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα πλέον στο διεθνές δίκαιο αποτελούν χώρο κυριαρχίας)

και τις εκεί παράνομες ενέργειές τους (έρευνες) και ΝΑ ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΜΥΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ.

Καιρός να καταλάβει η στρατιωτική ηγεσία ότι δεν χρειάζεται άδεια για να υπερασπιστεί τα εδάφη μας σύννομα.

(Θα ήταν σύννομη η υπεράσπιση των εδαφών μας ακόμα κι αν πράγματι"απαγορευόταν" από τους κανόνες εμπλοκής, διότι η κυριαρχία σε ένακράτος είναι ο σκληρός πυρήνας της ύπαρξής του).

Αν η πολιτική ηγεσία λέει στην στρατιωτική ηγεσία ότι απαιτείται η άδειά της για να υπερασπίσει την πατρίδα μας,

ε τότε καιρός να πάρουν χαμπάρι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις ότι κάτι δεν πάει καλά με την πολιτική ηγεσία και ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ.

Δικαιολογία πλέον δεν υπάρχει για κανέναν


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...