Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Σοκ!!! Τι μας ταΐζουν;;; Τεραστιες ποσότητες νατρίου και χλωρίου σε παρτίδες αλατιού!!!


Είναι πραγματικά σοκαριστικό.
Μία χώρα που έχει φτάσει στα όριά της και τώρα να προσπαθούν να την εξοντώσουν με δηλητήρια.
Μετά από εκτεταμένες έρευνες που έγιναν από επιστήμονες, βρέθηκε ότι το αλάτι το οποίο πωλείται στα ελληνικά super market εμπεριέχει απίστευτες ποσότητες χλωρίου και νατρίου....

Σύμφωνα με πηγές φτάνει από 97% μέχρι ακόμα και το 99%!!!
Τι μας βάζουν να δώσουμε στα παιδιά μας;
Πόσο επικίνδυνο είναι όμως αυτό; ...

Κατ’ αρχάς το Χλώριο είναι ένα στοιχείο που η κύρια χρησιμότητά του είναι να απολυμαίνει, καθώς είναι εξαιρετικά οξειδωτικό! Επίσης όταν έρθει σε επαφή με το δέρμα το ερεθίζει, ενώ μπορεί ακόμα να λειτουργήσει και σαν λευκαντικό! Καλύτερα να μας έδιναν να φάμε το περιεχόμενο του Ariel και του Skip δηλαδή!
Το Νάτριο από την άλλη είναι μέταλλο! Και μάλιστα χρειάζεται χημική επεξεργασία για να απομονωθεί στη φυσική του μορφή! Η φραση "σίδερα μασάει" δεν ήταν ποτέ πιο επίκαιρη!
Άρα στην ουσία βάζουμε καθημερινά στο τραπέζι μας ενα συνδυασμό μετάλλου με απολυμαντικό! Με μιά λέξη; ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ! Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί αρρωσταίνουν τα ελληνόπουλα!
Για την ανάγκη του άρθρου επικοινώνησα προσωπικά με τον διεθνούς φήμης γεωλόγο Δρ. Χανς Κριστιαν Μπεκενπαουερ ο οποίος μετά από εργαστηριακή εξέταση παραδέχτηκε ότι το δείγμα αλατιού που του πήγα είναι στην ουσία η χημική ένωση χλωρίου και νάτριου, με ελάχιστες άλλες προσμίξεις (ίσως έβαλαν και λιγο αλάτι για να μας ξεγελάσουν)!!! Δήλωσε μάλιστα οτι ο καθένας μπορεί να το ελέγξει πηγαίνοντας απλά μια μικρή ποσότητα σπιτικού αλατιού στο χημείο της περιοχής του.
Μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο κανένα στέλεχος της κυβέρνησης δεν έχει βγει να δώσει σαφή απάντηση στο ερώτημα "ποιός επιτρέπει να βάζουν 99% χλωριούχο νάτριο στο αλάτι που βάζουμε σπίτι μας. Τι έγιναν οι τάχα μου δήθεν ελεγκτικοί μηχανισμοί που θα μας προστάτευαν; Γιατί ο ΕΦΕΤ αφήνει αυτό το δηλητήριο χωρίς έλεγχο; Ποιόν εξυπηρετεί ο δηλητηριασμός ενός ολόκληρου λαού;"
Πώς μπορούμε να προστατευτούμε όμως;
Προς το παρόν ο μοναδικός τρόπος είναι η αποχή απο το αλάτι μέχρι να βρούμε αλάτι χωρίς το δηλητηριώδες χλωριούχο νάτριο στη συστασή του. Πιθανότατα από χώρα του εξωτερικού που να μην είναι ακόμα στόχος της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Εκεί μας κατάντησαν. Για να προστατευτούμε να πρέπει να κάνουμε εισαγωγή και το αλάτι! Αλλά θα τους δείξουμε εμείς θα δούνε τι θα πάθουνε! Ο καιρόc γαρ εγγύc!
(Επειδή ζούμε σε ένα κράτος που ας πούμε το ποσοστό των ηλιθίων είναι κάπως υψηλούτσικο θεωρώ απαραίτητο να κάνω ξεκάθαρο ότι το παρόν κείμενο είναι προϊον σάτιρας. Είναι μεν ξεκάθαρο αλλα δε το βρίσκω καθόλου απίθανο να διαδοθεί και μέσα σε λίγες μέρες να έχεις ενά στρατό απο βλαμμένους που αποφεύγουν πλέον το αλάτι, γιατί έτσι διάβασαν στο ίντερνετ σε ένα αμφιβόλου ποιότητας και επιστημονικής κατάρτισης άρθρο. For the record "αλάτι" είναι η κοινή ονομασία του χλωριούχου νατρίου.)
Γράφει ο Αντώνης Ανδρεάδης
o-klooun.com

Παρ όλο που το παραπάνω κείμενο είναι (σαν) προϊόν σάτιρας εμένα μου έδωσε την ευκαιρία να το ψάξω λίγο παραπάνω.




Tα θέματα πονάνε κάποιους που επιθυμούν να επιβάλουν την νέα τάξη και να συντηρούν τον κόσμο σε μια διαρκείς ύπνωση και ένα βαθύ σκοτάδι, προκειμένου να μην αντιδράσει στις προθέσεις τους και στο διεστραμμένο σχέδιό τους.

Πολλά συμβαίνουν γύρο μας, ακόμα και οι ποιο δύσπιστοι αντιλαμβάνονται οτι κάθε μέρα γίνονται αλλαγές και πολλές φορές ακατανόητες απο κοινούς ανθρώπους.

Κάτι δεν πάει καλά.

Κάποια θέματα θα σας προβληματίσουν, αν δεν έχετε προβληματιστεί ακόμα.

Κάποια τα έχετε απλώς ακούσει αλλά δεν δώσατε σημασία ή σας τα πέρασαν με μαεστρία ώστε να μην αντιδράσετε.

Εμείς προσπαθούμε να Εμβαθύνουμε στα θέματα αυτά.
Πιστεύουμε οτι μας αφορούν όλους και οτι δεν μας ρωτάνε όταν παίζουν με το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Η γνώση είναι προς όλους και όχι μόνο για τον εαυτό μας.

Τα συμπεράσματα τα αφήνουμε σε εσάς μιας και όλα τα συμπεράσματα είναι υποκειμενικά.

Επιθυμούμε να μας βοηθήσετε στην προσπάθεια να μεγαλώσουμε την θεματολογία μας και να συμβάλετε με τους προβληματισμούς σας, με την γνώση σας και τη γνώμη σας στην ελεύθερη έκφραση των ιδεών.












ΑΝΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΑΛΑΤΙ
O χρυσός της θάλασσας


Μιλάμε φυσικά για το ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι! Δεν πρόκειται για το πολύ φτηνό αλάτι που βρίσκετε σχεδόν αποκλειστικά στα ράφια των super market. Αλλά για το φυσικό αλάτι της θάλασσας που στην ετικέτα του επιβάλλεται να γράφει ΜΗ ΡΑΦΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ, δηλαδή όχι βιομηχανικά επεξεργασμένο. Δυστυχώς αποτελούσε είδος πολυτελείας που μόνο οι καλοί σεφ γνώριζαν και χρησιμοποιούσαν. Όμως τα τελευταία χρόνια αρχίζει να αναγνωρίζεται και πάλι η θρεπτική αξία του που αν και ελαφρώς πιο ακριβό από το ραφιναρισμένο, μπαίνει ξανά στην κουζίνα της νοικοκυράς.
Γιατί όμως τόσο ενδιαφέρον για το γνήσιο θαλασσινό αλάτι;
Είναι το μόνο είδος αλατιού που με σιγουριά το κατατάσσουμε στα θρεπτικά αρτύματα αφού περιέχει 92 στοιχεία του περιοδικού πίνακα (μέταλλα και ιχνοστοιχεία) που είναι απαραίτητα για την υγεία των κυττάρων μας!

Βοηθάει σημαντικά στην απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων από τον βλεννογόνο του λεπτού εντέρου, ισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου, προστατεύει τα εγκεφαλικά κύτταρα, έχει αντιαλλεργική δράση, προστατεύει από κράμπες το μυϊκό σύστημα, δυναμώνει τα οστά κι ενισχύει την καλή ερωτική διάθεση.
Και το σημαντικότερο, ρυθμίζει την πίεση του αίματος και δεν προκαλεί κατακράτηση υγρών!
Αυτό όμως έρχεται σε αντίθεση με ό,τι μας έλεγαν μέχρι τώρα οι γιατροί και οι διαιτολόγοι για το αλάτι και η εξήγηση είναι απλή:
Η βασικότερη αιτία της υπέρτασης και των κατακρατήσεων είναι η υψηλή λήψη νατρίου. Το ραφιναρισμένο αλάτι είναι εμπλουτισμένο σε νάτριο κατά 40% περίπου περισσότερο από την αρχική του φυσική μορφή. Λόγω της επεξεργασίας, του έχουν απομείνει μόνο 2 από τα 92 στοιχεία, δηλαδή το νάτριο και το χλώριο (χλωριούχο νάτριο είναι η χημική ονομασία του ραφιναρισμένου αλατιού-NaCl). Σε κάποιες περιπτώσεις είναι εμπλουτισμένο με ιώδιο και κάλιο αλλά ακόμα κι έτσι δεν έχει τίποτα από την αρχική του θρεπτική αξία.
Το αποτέλεσμα είναι η διαταραχή της ηλεκτρολυτικής ισορροπίας των κυττάρων. Αυτή είναι η ικανότητα του κυττάρου να διατηρεί ισορροπία στα υγρά του μέσα και έξω από αυτό και η οποία προάγει την ομοιόστασή του, δηλαδή την μόνιμη ομοιογένειά του.
Η αυξημένη συγκέντρωση νατρίου επομένως προκαλεί κακή υγεία στα κύτταρα που μεταφράζεται σε κατακρατήσεις, υπέρταση, αθηροσκλήρωση, καρδιακά νοσήματα, εγκεφαλικά επεισόδια ενώ φαίνεται πως πυροδοτεί ακόμα και τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Άρα να προτιμάτε τη χρήση του θαλασσινού μη ραφιναρισμένου αλατιού όπως π.χ. το φυσικό αλάτι από τις αλυκές των Κυθήρων ή της Καλλονής στη Μυτιλήνη ή του Μεσολογγίου, που σε συνδυασμό με μια πληθώρα άλλων ανεπεξέργαστων τροφών στην καθημερινή διατροφή αποτελεί το μέσον για μια άριστη σωματική και ψυχική υγεία.

Δεδομένου ότι έχει φυσική, έντονη γεύση, μισό κουταλάκι του γλυκού αρκεί για το φαγητό μιας 4 μελής οικογένειας. Συστήνεται και σε υπερτασικούς με τη συγκατάθεση πάντα του γιατρού.
Επειδή είναι σε χοντρές νιφάδες, χρησιμοποιείστε έναν μύλο πιπεριού. Κυκλοφορεί επίσης και σε υγρή μορφή που είναι αρκετά εύχρηστη. Θα το βρείτε πια όχι μόνο στα καταστήματα με βιολογικά αλλά και σε μεγάλα super market και οι τιμές ποικίλουν από 1,60? έως και 4? ανάλογα με τη συσκευασία και τον τόπο προέλευσης. http://www.flashnews.gr/page.ashx?pid=3 ... 01&cid=323






ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΑΛΑΤΙ
Σημαντικές ιδιότητες του γνήσιου αλατιού
-Σταθεροποιεί τον καρδιακό παλμό και ρυθμίζει την πίεση του αίματος —μαζί με το νερό.
-Αποσπά την υπέρμετρη οξύτητα από τα κύτταρα, ειδικά από τα εγκεφαλικά κύτταρα.
-Εξισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους διαβητικούς.
-Είναι απαραίτητο για την παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας στα κύτταρα του οργανισμού. 
-Είναι ζωτικής σημασίας για την απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων στην εντερική οδό. 
-Έχει σημαντική αποχρεμπτική δράση, ειδικά στο άσθμα και την κυστική ίνωση. 
-Απομακρύνει τη συμφόρηση στα ιγμόρεια άντρα. -Είναι φυσικό, ισχυρό αντιισταμινικό. Ο Προλαμβάνει τις κράμπες. 
-Αποτρέπει την υπέρμετρη παραγωγή σάλιου. Η νυχτερινή σιελόρροια μπορεί να δηλώνει ανεπάρκεια αλατιού. 
- Δυναμώνει τα οστά. Το 20% του αλατιού του οργανισμού βρίσκεται στα οστά. 
-Η ανεπάρκεια αλατιού και η κατανάλωση ραφιναρισμένου αλατιού ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την οστεοπόρωση. 
- Εξομαλύνει τον ύπνο και είναι φυσικό υπναγωγό. 
- Προλαμβάνει την ουρική αρθρίτιδα. 
- Είναι ζωτικής σημασίας για την καλή ερωτική διάθεση. 
- Συμβάλλει στην πρόληψη των κιρσών και της φλεβίτιδας στα πόδια και τους μηρούς. 
- Εφοδιάζει τον οργανισμό με πάνω από 80 απαραίτητα μέταλλα. 

Το ραφιναρισμένο αλάτι περιέχει μόνο δύο ιχνοστοιχεία. Επιπλέον, το ραφιναρισμένο αλάτι περιέχει επικίνδυνα χημικά πρόσθετα όπως το πυριτικό άλας αλουμινίου, που προκαλεί τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Το αλάτι είναι απαραίτητο για τη ζωή και την καλή υγεία. «Αξίζει το βάρος του σε χρυσό» έλεγαν οι αρχαίοι και δεν είναι τυχαίο πως η λέξη αμοιβή στην αγγλική γλώσσα, που είναι salary, προέρχεται από τη λατινική λέξη salt (αλάτι), επειδή οι Ρωμαίοι συχνά λάμβαναν την αμοιβή τους σε αλάτι.

Η ιστορία του αλατιού, όπως επισημαίνει η διαιτολόγος – διατροφολόγος, Ελένη Φουσέκα, είναι συνυφασμένη με την ιστορία του ανθρώπου επειδή είναι απαραίτητο για την επιβίωση του. Το έμβρυο αναπτύσσεται στο αλμυρό αμνιακό υγρό και το μητρικό γάλα περιέχει επίσης αλάτι. Ένα μέσο ενήλικο ανδρικό σώμα περιέχει 90 γρ. νάτριο, από τα οποία τα μισά βρίσκονται στο αίμα και σε άλλα υγρά του σώματος, πάνω από το 1/3 βρίσκεται στα οστά και το υπόλοιπο στα κύτταρα του σώματος.

Το αλάτι βοηθά στον πολλαπλασιασμό των ερυθρών κυττάρων, στην μεταφορά θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα και στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Το νάτριο είναι φορέας ενέργειας και υπεύθυνο για τη μεταφορά μηνυμάτων από τον εγκέφαλο προς τους μυς, μέσω του νευρικού συστήματος.
Το νάτριο και το χλώριο βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, ελέγχουν την ισορροπία των υγρών και διατηρούν τις σωστές συνθήκες για τη λειτουργία μυών και νεύρων. Το νάτριο διευκολύνει την απορρόφηση θρεπτικών ουσιών, όπως η γλυκόζη και τα αμινοξέα.

Η υπερβολική πρόσληψη νατρίου όμως μπορεί να προκαλέσει υψηλή αρτηριακή πίεση, κατακράτηση υγρών και ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό και αυτά να αποτελέσουν αιτία για καρδιακή νόσο ή/και εγκεφαλικά επεισόδια.

Στη αγορά, μπορούμε να βρούμε δύο διαφορετικούς τύπους άλατος: ανεπεξέργαστο ή ΜΗ ραφιναρισμένο αλάτι (θαλασσινό αλάτι), το οποίο αποτελείται από 84% χλωριούχο νάτριο και 16% άλλα μέταλλα και το εξευγενισμένο ή ραφιναρισμένο αλάτι, το οποία αποτελείτε από 97,5% χλωριούχο νάτριο (NaCl) και περίπου 2,5% χημικά πρόσθετα.

Τα τελευταία χρόνια έχει αναγνωριστεί η αξία του φυσικού θαλασσινού άλατος. Το φυσικό ανεπεξέργαστο αλάτι είναι ένα εξαιρετικό καρύκευμα που διεγείρει τη σιελόρροια και εκτός από την ανώτερη γεύση του, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα θέλατε να αντικαταστήσετε το κοινό ιωδιούχο αλάτι με θαλασσινό.

Το ανεπεξέργαστο αλάτι παράγεται μέσω της εξάτμισης του θαλασσινού νερού στον ήλιο. Κάποιες φορές είναι ελάχιστα επεξεργασμένο, σε τέτοιο βαθμό όμως που η επεξεργασία αυτή αφήνει αναλλοίωτα πολλά από τα φυσικά ιχνοστοιχεία, όπως μαγνήσιο, ασβέστιο, κάλιο, βρώμιο και φώσφορο κ.α. Περιέχει 92 ζωτικής σημασίας ιχνοστοιχεία, προωθώντας την καλύτερη δυνατή βιολογική λειτουργία και την συντήρηση των κυττάρων και βοηθά στην ισορροπία αλλά και την αναπλήρωση όλων των ηλεκτρολυτών του σώματος.

Αντιθέτως, κατά την υψηλή θερμική επεξεργασία του ανεπεξέργαστου άλατος έως ότου φτάσει στη μορφή του επιτραπέζιου (επεξεργασμένο), αφαιρούνται από αυτό τα περισσότερα φυσικά ορυκτά αφήνοντας ένα προϊόν με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε Na. 
Το επεξεργασμένο αλάτι ανατρέπει την ισορροπία των υγρών και υπερφορτώνει το σύστημα αποβολής. Το σώμα προσπαθώντας να απομακρύνει την υπερδοσολογία NaCl, καταλήγει να θυσιάσει το αποθηκευμένο στα κύτταρα νερό, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα αφυδατωμένα κύτταρα να πεθαίνουν πρόωρα. Κατά βάρος, το ανεπεξέργαστο αλάτι με το επεξεργασμένο περιέχουν την ίδια ποσότητα νατρίου. Η εντονότερη γεύση του πρώτου όμως συνεπάγεται και μικρότερη ποσότητα στη χρήση του.

Το επιτραπέζιο-επεξεργασμένο αλάτι πριν από αρκετές δεκαετίες εμπλουτίστηκε με ιώδιο, λόγο μεγάλου αριθμού πληθυσμού με έλλειψη ιωδίου και ανάπτυξη βρογχοκήλης. Και ενώ πράγματι έχει βοηθήσει στην εξάλειψη της βρογχοκήλης, αντιθέτως έχει αυξηθεί η συχνότητα του υποθυρεοειδισμού. Το φυσικό θαλασσινό αλάτι περιέχει μικρότερες ποσότητες ιωδίου και ενώ μπορεί στο τελικό προϊόν το επεξεργασμένο αλάτι να περιέχει περισσότερο ιώδιο από το θαλασσινό, στην πραγματικότητα οι άνθρωποι που ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή δεν παρουσιάζουν έλλειψη σε αυτό το θρεπτικό συστατικό. Αν παρόλα αυτά υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερη πρόσληψη ιωδίου μπορείτε να βρείτε θαλασσινό ανεπεξέργαστο αλάτι εμπλουτισμένο με ιώδιο.

Παρά το γεγονός πως το θαλασσινό αλάτι προσφέρει πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά και οφέλη για την υγεία σε σύγκριση με το επιτραπέζιο αλάτι, δεν πρέπει να ξεχνάτε πως το νάτριο πρέπει να καταναλώνεται στο ελάχιστο. Λόγω της έντονης γεύσης του θαλασσινού άλατος, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα που χρησιμοποιείται στο φαγητό σας. Μισό κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι αρκεί για το φαγητό μιας 4μελούς οικογένειας.



Πηγή: MediDiatrofi.gr

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

Τι αίσθηση σού έχει µείνει; ∆ράσε τώρα! Αύριο µπορεί να είναι ήδη πολύ αργά για την υγεία σου…

Σύσταση και Ιδιότητες

Το μαγειρικό αλάτι αποτελείται

Κατά 97% με 99% από χλωριούχο νάτριο ( χημικόςτύπος NaCl ).

y

Στο εμπόριο το αλάτι κυκλοφορεί με προσμείξεις , κυρίως ιωδιούχου καλίου ( ΚΙ ).

y

Επίσης περιέχει αντισυσσωματωτικά, συνήθως πυριτικόαργιλιονάτριο ( E 554).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...