Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Οι μουσουλμάνοι της Θράκης έφτιαξαν δικά τους χαρτιά μετακίνησης για το Ραμαζάνι- Είναι νόμιμα κύριε πρωθυπουργέ;



Οι μουσουλμάνοι της Θράκης για να παρακάμψουν τα περιοριστικά μέτρα μετακίνησης έφτιαξαν δικά τους....
χαρτιά με τα οποία μπορούν να μετακινούνται για τέλεση θρησκευτικών καθηκόντων.
Την ώρα που εκατομμύρια Ορθόδοξοι Χριστιανοί αλλά και Καθολικοί, «κλειδώθηκαν» στα σπίτια τους τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα και οι Ορθόδοξοι αλλά και Καθολικοί ναοί είχαν οριστεί απαγορευμένη ζώνη , στη Θράκη  μουσουλμάνοι πολίτες κυκλοφορούν ελεύθερα χρησιμοποιώντας έγγραφα τα οποία δεν είναι στα πλαίσια των μέτρων.
Δεν μιλάμε για έγγραφα μετακίνησης του προσωπικού των χώρων λατρείας αλλά για όλους τους μουσουλμάνους πολίτες αδιακρίτως , αφού ο καθένας μπορεί να αυτοπροσδιοριστεί αυτοαπασχολούμενος σε χώρο λατρείας και στο έγγραφο γίνεται αναφορά για εκτέλεση των θρησκευτικών τους καθηκόντων, τυμπανοκρουσίες. Τόσο η μουφτεία με ανακοίνωση της προανήγγειλε μονομερώς ότι η ανάκρουση από τα μεγάφωνα δεν είναι παράνομη και θα συνεχιστεί, όσο και οι υπεύθυνοι στα Τεμένη εξέδωσαν δικά τους έγγραφα , σαν να βρίσκονται σε άλλο κράτος με δικούς του νόμους.
Ήδη με την έναρξη του Ραμαζανιού στα τζαμιά της Ροδόπης και της Ξάνθης, τα μεγάφωνα μεταδίδουν στη διαπασών θρησκευτικά μηνύματα και ευχές , προκαλώντας την αγανάκτιση των ορθόδοξων χριστιανών στους οποίους απαγορεύτηκε κάθε επαφή με την εκκλησία αλλά και οι Ιεροί Ναοί κλειδώθηκαν και φιμώθηκαν.
Δεν εξετάζουμε αν καλώς ή κακώς έγινε, αλλά εδώ μιλάμε για δυο μέτρα και δυό σταθμά. Θα πρέπει λοιπόν σεβόμενοι ότι ζούμε σε μια χώρα που έχει επίσημη θρησκεία, είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε κάποιους κύκλους,να αντιμετωπίζουμε τουλάχιστον με ισονομία την επικρατούσα θρησκεία με τα υπόλοιπα δόγματα και θρησκεύματα. Δυστυχώς αυτό στην περίπτωση των μουσουλμάνων δεν γίνεται και η ελληνική κυβέρνηση παραμένει έκθετη.
Νωπές είναι ακόμη οι μνήμες να περιοδεύει ο παρανοϊκός Ερντογάν σαν σουλτάνος στη Θράκη.Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας και ο ρόλος του προξενείου της Κομοτηνής είναι γνωστός και καμιά κυβέρνηση δεν σταμάτησε το βρώμικο παιχνίδι που παίζει.
Οφείλετε κύριε Πρωθυπουργέ να παρέμβεται άμεσα…
Την αποκάλυψη του εγγράφου έκανε σε δημοσίευμα της η ιστοσελίδα tourkikanea.gr και το έγγραφο το δημοσιοποίησε ο Ερντέμ Χουσείν, επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Αρριανών-Ροδόπης ο οποίος ενημερωτικά προανήγγειλε ότι θα μπορούν το νταούλι να παίζεται κανονικά κάθε βράδυ στο ιφτάρ και στο σαχούρ, όπως συνέβαινε τα παλιά χρόνια.



πηγή

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...