Κυριακή 19 Απριλίου 2020

Έλληνες ορθόδοξοι τσιγγάνοι, οι μόνοι που αντέδρασαν...



Γνωρίζουμε την αγνή, άδολη και συνάμα δυνατή και σπινθηροβόλα πίστη των Ελλήνων χριστιανών ορθόδοξων τσιγγάνων....

Σαν Κατάνυξη θέλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στους Έλληνες ορθόδοξους τσιγγάνους, γιατί μόνο αυτοί διαμαρτυρήθηκαν την περασμένη Παρασκευή 4 Απριλίου, την Παρασκευή του Ακαθίστου, έξω από τον Ι.Ν.Προφήτη Ηλία στην Αγία Βαρβάρα, για το κλείσιμο όλων των ιερών ναών λόγω του κορονοϊού.
Πολύ περισσότερο θέλουμε να τους επαινέσουμε, γιατί, κατά την ομολογία τους την ώρα της εκδήλωσης, ψηλάφισαν ότι υπάρχει Εκκλησία και χωρίς δεσποτάδες και με αταλάντευτη πίστη εμμένουν στην πραγματική Εκκλησία, που έχει κεφαλή και αρχηγό τον Κύριο Ιησού Χριστό. Όλα τα τελευταία γεγονότα μάς οδηγούν να σκεφτούμε ότι δεν θα είναι η επίσημη Εκκλησία αυτή που θα προστατεύσει τους πιστούς από τον Αντίχριστο, ότι δεν θα υπάρχει στην ουσία επίσημη Εκκλησία, αλλά η αληθινή Εκκλησία του Χριστού θα είναι η Εκκλησία των πιστών που εμμένουν στις παραδόσεις κατά την παραγγελία του Αποστόλου Παύλου, που ερευνούν τας γραφάς και που εν πολλοίς θα αποτελέσουν την Εκκλησία των κατακομβών της εποχής του Αντιχρίστου.  Αυτή η «ακέφαλη» Εκκλησία που έχει όμως κεφαλή της τον Χριστό και κάθε ορθόδοξο Επίσκοπο (υπέρ πάσης Επισκοπής Ορθοδόξων μνημονεύουμε στην αποτειχισμένη από την αίρεση, Θεία Λειτουργία) είναι η ζώσα και ελευθέρα Εκκλησία που ποθούσε ο Άγιος Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης και για την οποία έχυσαν το αίμα τους οι άγιοι πατέρες μας και οι άγιοι μάρτυρες της πίστης μας. 
Ας γνωρίζουν οι καθηκόντως διαμαρτυρόμενοι αδελφοί μας ότι ακούσαμε την ομολογία τους, ότι αισθάνονται προδομένοι τόσο από την Ιεραρχία του νέου όσο και του παλαιού ημερολογίου, ας γνωρίζουν ότι και ο ουρανός άκουσε και μέτρησε την ομολογία τους κι ότι εμείς τους τείνουμε χείρα αδελφική από το μετερίζι της κανονικότητας, από το μετερίζι του αγιοπατερικού τρόπου αντίδρασης, από το μετερίζι της αγιοπατερικής αποτείχισης. Αυτό που ενδόμυχα αναζητά το “είναι”, που ονειρεύεται, ποθεί και προσδοκά από τα μύχιά της κάθε ορθόδοξη ελεύθερη καρδιά, κάθε ελεύθερος ορθόδοξος νους, υπάρχει στην ιερά Αποτείχιση. 
Βαδίζοντας ολοταχώς προς το τέλος, την καταστροφή, νιώθουμε τις αμαρτίες μας. Ζούμε στην αποστασία των εσχάτων καιρών. Μας προδώσανε ιερείς και Αρχιερείς Νέου και Πατρίου ξεκάθαρα. Ο λύκος ήρθε κι ο ποιμένας έφυγε.  Γιατί όλοι ανήκουν μες στο σύστημα του Αντιχρίστου, γιατί όλοι είναι τακτοποιημένοι με τον αριθμό του θηρίου 666 και όλους σας σας κρατήσανε και σας κρατάνε μέσα στο σύστημα του Αντιχρίστου για να πάτε στην Κόλαση, ξεκάθαρα. Η Αποκάλυψη δεν αμφισβητείται, αλλά …….τουτέστιν, όλοι είναι εναντίον μας, είμαστε προδομένοι, ξαχάστε θεσμούς, ξαχάστε την Εκκλησία , τους παπάδες, δεν θα βγει κανείς μπροστά. Λοιπόν, χτυπάνε την ορθοδοξία μας, χτυπάνε τα μυστήρια του Χριστού, βλασφημάνε την Αγία Τριάδα.  Στείλανε τον στρατό του Αντιχρίστου, τους Εβραίους, τους μπάτσους των Σιωνιστών για να μας συλλάβουν. Προσωπικά, ως ορθόδοξος, Έλληνας χριστιανός, θα τιμήσω το βάπτισμα στο οποίο είμαι βαπτισμένος, στο όνομα του Πατρός και Υιού και Αγίου Πνεύματος. Είμαι εδώ μπροστά, ό,τι είναι να πάθουμε παρακαλώ τον Ιησού Χριστό να το πάθω πρώτος, διότι είμαι πιο αμαρτωλός απ’ όλους σας και εύχομαι να με οδηγήσει στο μαρτύριο για να ξεχρεώσω τις αμαρτίες μου. Βγαίνω εδω μπροστά για να υπερασπιστώ την Εκκλησία του Χριστού ακόμη κι αν έχει λουκέτο, για μένα στην καρδιά μου δεν έχει κανένα λουκέτο. Κάποιος εκ των παρευρισκομένων είπε “να πούμε το Πάτερ ημών και να φύγουμε”,  αλλά ο ομιλητής είπε, δεν φεύγουμε, θα μείνουμε εδω κι αν χρειαστεί θα χύσουμε το αίμα μας. Όπως πεθάνανε οι άγιοι θα πρέπει να πεθάνουμε κι εμείς. Ζει Κύριος ο Θεός των δυνάμεων.” 
Δεν είμαστε μέτοχοι θρόνων, χώρων και τόπων, ντουβαριών και εγκαταστάσεων δηλαδή, αλλά είμαστε μέτοχοι τρόπων, τρόπων έλξεως του Νυμφίου Χριστού και συνουσίας μετά του Σωτήρος Χριστού. Ο Χριστός δεν μας άφησε ποτέ.  Το “δεν έχω μπράτσα, έχω τέχνη” του γέροντός μας Αγάθωνα Κωνσταμονίτη επικαιροποιείται. Ο Σωτήρας Χριστός μάς καταδέχεται, καταδέχεται κάθε ταπεινή, ζέουσα γι’ αυτόν καρδιά, όπως η δική σας, αδελφοί μας! Προσέλθετε εις την χαράν του Κυρίου μας, προσέλθετε στην Ιερά Αποτείχιση! Εδώ οι Θρόνοι, οι Κυριότητες, τα Χερουβείμ, τα Σεραφείμ, εδώ πλειάδα Ομολογητών Πατέρων και Μητέρων, σκέπη η Παναγία μας, παρών ο Άγιός μας Ιωσήφ ο Ησυχαστής, προστρέχων σε όλους τους ιεροκανονικά Αποτειχισμένους απανταχού! Κεφαλή μας ο ουρανός, πάσαι αι Ουράνιαι  Δυνάμεις!
Γνωρίζουμε την αγνή, άδολη και συνάμα δυνατή και σπινθηροβόλα πίστη των Ελλήνων χριστιανών ορθόδοξων τσιγγάνων. Καρδιές παθιασμένες, τίποτα δεν κάνουν μέτρια, χλιαρά και εμετικά. Δίνονται ολόψυχα και με τσαγανό στον Κύριο. Ανταποκρίνονται στον έρωτα του Εραστή όπως του αρμόζει. Κανένα σύστημα δεν μπορεί να τους υποτάξει. Υποτάσσονται μόνο στον Κύριο Ιησού Χριστό, επειδή το θέλουν και το θέλουν μέχρι θυσίας. Αυτό το πνεύμα ελευθερίας, βασικό στοιχείο του ορθόδοξου βιώματος, δυστυχώς έχει λείψει από το βίωμα των σύγχρονων χριστιανών που έμελλε να ζουν στα χρόνια της Δεσποτοκρατίας.
Από την Κατάνυξη έχουμε και άλλοτε προβάλει την πίστη της αδερφής μας Ειρήνης Μερκούρη, τσιγγάνας καθ’ ομολογία της, της οποίας ο τρόπος συσχετισμού με τον Ιησού Χριστό και η ετοιμότητά της να Τον ομολογεί με κάθε ευκαιρία έχει εμπνεύσει τόσο εμάς όσο και τον πνευματικό μας πατέρα  Νικόλαο Μανώλη, που δεν δίστασε να την επαινέσει δημόσια https://www.youtube.com/watch?v=DM4XecvQuLg. Έναν κόκκο από την ομολογία σας ας είχαν οι Ιεράρχες μας! Μιά στάλα από την ομολογία σας ας είχαν και οι εκκοσμικευμένοι, καθωσπρέπει Έλληνες πιστοί, που έδειξαν από ποια προαίρεση διακατέχονται, αποδεχόμενοι με πνεύμα δαιμονικής υπακοής τις διεστραμμένες αποφάσεις Εκκλησίας και Πολιτείας.
Προσπάθησαν να σας σπιλώσουνσας είπαν αιρετικούς, παραθρησκευτική οργάνωση, τσίρκο. Προσπάθησαν να σας φιμώσουν οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι που σας φιλοξένησαν δήθεν στον αέρα της εκπομπής τους, επειδή λέγατε τα αυτονόητα, που και η Κατάνυξη έναν μήνα τώρα διαλαλεί, και δεν παρέλειψαν να σας παραδώσουν οι ίδιοι on air στην Αστυνομία για να σας συλλάβει, πέρα από κάθε δημοσιογραφική δεοντολογία, επειδή τολμήσατε να πείτε αυτά που ο καθένας που του έχει μείνει λίγη πνευματική υγεία σκέφτεται, ότι δεν μπορεί να κλείνουν με τέτοιο αυταρχισμό τις Εκκλησίες, χωρίς επαρκείς εξηγήσεις που να στέκουν τόσο λογικά όσο και θεολογικά, την στιγμή που εξ ανάγκης μένουν προσπελάσιμοι για τον λαό άλλοι τόποι συγκέντρωσης  πλήθους, π.χ Σούπερ Μάρκετ.  
Ο ιός υπάρχει, όπως κι αν προήλθε, αλλά δεν είναι υπεράνω της πίστης μας και της λατρείας μας, υπόκειται στη δύναμη του Θεού και αντιμετωπίζεται άφοβα  και με πνευματικά μέσα. Γνωρίζουμε από την εμπειρία της Εκκλησίας μας πάμπολλες θαυματουργικές ιάσεις χωρίς καμία συνδρομή της επιστήμης ή εξαιτίας ατελέσφορης επιστημονικής συνδρομής. Γνωρίζουμε, όμως, ότι και τις φορές που η επιστήμη, το δώρο αυτό του Θεού, θεραπεύει τον άνθρωπο αυτό δεν γίνεται χωρίς το θέλημα του Θεού;
Ενώνουμε την φωνή μας μαζί σας, όπως σας παρακολουθήσαμε στο παρακάτω βίντεο να διαλαλείτε  https://www.youtube.com/watch?v=0w7poo7NKeU 
«ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ»
«ΖΗΤΩ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ»
«ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ»
«ΖΗΤΩ  Ο ΥΙΟΣ»
«ΕΞΩ Η ΜΑΣΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»
«ΖΗΤΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ»
Η Παναγιά μαζί μας!
Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...