Σάββατο 18 Απριλίου 2020

Κορονοϊός: Προσοχή στα Λαμόγια... Μεγάλη απάτη - Μην κάνετε αυτό το λάθος

Κορονοϊός: Μεγάλη απάτη - Μην κάνετε αυτό το λάθος

Ευκαιρία πλουτισμού φαίνεται ότι αποτελεί για κάποιους επιτήδειους η πανδημία του νέου κορονοϊού. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC πολλοί είναι εκείνοι που εν μέσω αυτής της....
παγκόσμιας κρίσης προσπαθήσουν να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες. Αυτό, τουλάχιστον, δείχνει η κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των ύποπτων ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

Απατεώνες στέλνουν καθημερινά περισσότερο από 18 εκατομμύρια παραπλανητικά email με θέμα τον κορονοϊό. Ιδιαίτερη αύξηση παρουσιάζουν τα μηνύματα εκείνα που με αφορμή την πανδημία προσπαθούν να αποσπάσουν προσωπικά δεδομένα.

Άλλοι απατεώνες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα προγράμματα στήριξης των κυβερνήσεων προς τους πολίτες, προσποιούμενοι δημόσιους θεσμούς.

Η Google μπλοκάρει καθημερινά περισσότερα από 100 εκατομμύρια μηνύματα ηλεκτρονικού «ψαρέματος» (phishing emails). Κατά την περασμένη εβδομάδα το ένα πέμπτο από αυτά είχαν θέμα τη νόσο Covid-19.




Κορονοϊός: Μεγάλη απάτη - Μην κάνετε αυτό το λάθος

πηγή

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...