Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Έβρος: Πρόκληση της Τουρκίας - Με τεθωρακισμένο προσπαθούν να γκρεμίσουν τον φράχτη (vid)

Έβρος: Πρόκληση της Τουρκίας - Με τεθωρακισμένο προσπαθούν να γκρεμίσουν τον φράχτη (vid)

Συνεχίζουν τις ακραίες προκλήσεις οι Τούρκοι στον Έβρο με τα δεκάδες χημικά που στέλνουν προς την...
ελληνική πλευρά να είναι συνεχή. 


Μέσα σε όλα αυτά, το φως της δημοσιότητας βλέπει βίντεο ντοκουμέντο με τουρκικό τεθωρακισμένο να προσπαθεί να ρίξει τον φράχτη στα σύνορα και έτσι να περάσουν προς την ελληνική πλευρά οι μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί εκεί.
Βίντεο με τουρκικό θωρακισμένο όχημα συνοριακής επιτήρησης, το οποίο επιχειρεί με σχοινί ή συρματόσκοινο που έχει προσδεθεί πάνω του, να τραβήξει μέρος του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα για να τον γκρεμίσει. Το περιστατικό καταγράφηκε αργά χθες το βράδυ.
Πρόκειται για ένα από τα οχήματα τύπου «HIZIR/ATES», που φέρουν όργανα (ημερήσια και νυκτερινά) επιτήρησης της μεθορίου, τα οποία παρέλαβε η Τουρκία από τον Μάιο ως τον Άυγουστο του 2019, με χρηματοδότηση προγράμματος που καλύπτεται από Ευρωπαϊκά κονδύλια σε ποσοστό 75%! Διαθέτει ισχυρό κινητήρα, εξαιρετική ικανότητα αναρρίχησης και ανεξάρτητο «κλείδωμα/εμπλοκή» διαφορικών.
Ανά διαστήματα, κυρίως από τις τουρκικές Αρχές, γίνεται εκτενής ρίψη χημικών καθώς και κάποιες ρίψεις από τους συγκεντρωμένους μετανάστες στο τελωνείο των Καστανιών, οι οποίοι επιχειρούν και την πρόκληση φθορών στον φράχτη, προκειμένου να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος.
Δείτε βίντεο:
Λίγο πριν τη νέα ρίψη δακρυγόνων, σήμερα το μεσημέρι, μετανάστες συγκεντρώνονται γύρω από Τούρκους αστυνομικούς με φανερές κινήσεις και χειρονομίες συνεννόησης
Η Τουρκική αστυνομία, κατά πάγια πρακτική πλέον, εκτοξεύει χημικά προς Έλληνες στρατιώτες και αστυνομικούς



Ρίψη χημικών από την τουρκική πλευρά πολύ κοντά στο φυλάκιο των Καστανέων



πηγή 

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...