Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Ποια είναι τα παιδιά των ΜΚΟ;

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΚΟ;


Γράφει ο Χαράλαμπος Μηνάογλου

Γιατί επιμένουν να μην βλέπουν την πραγματικότητα; Το δεύτερο από τα δύο ερωτήματα απαντάται με τον λιτό τρόπο του Καλογήρου: Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη. Το πρώτο θέλει να γράψουμε λίγο περισσότερα. Πρόκειται κατά βάση για ανθρώπους νέους στην πλειονότητά τους χωρίς καμία πραγματική ιδεολογία. Ανάμεσά τους βρίσκονται και ΝΔούληδες, που εργάζονται βέβαια σε ΜΚΟ που έχουν ΝΔούληδες (βέβαια αυτοί και αυτές αποτελούν ισχνή μειοψηφία). Οι περισσότεροι είναι τριαντάρηδες και προέρχονται από οικογένειες παλαιών πασόκων δημοσίων υπαλλήλων. Όταν το δημόσιο έπαψε να προσλαμβάνει, πού να πήγαιναν; Πήγαν στις ΜΚΟ. Με σπουδές συνήθως κοινωνικών, οικονομικών και διεθνών σπουδών (οι διευθυντές τους μάλιστα στα νησιά έχουν συχνά διδακτορικά και γνωρίζουν τούρκικα, πολλοί έχουν σπουδάσει στην Τουρκία) και βαθειά ριζωμένη την αντίληψη ότι ο κόσμος φτιάχτηκε για να ζουν καλά. Και αυτήν την αντίληψη τους την έχουν ριζώσει βαθειά μέσα τους οι γονείς τους. Ακόμη και αυτοί του ῾῾πατριωτικού῾῾ ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι μεγάλωσαν και μεγαλώνουν δυστυχώς ακόμη πολλοί τα παιδιά τους με συμβουλές για το πώς να βγάζουν πολλά λεφτά. Όταν τα παιδιά μεγαλώνουν με υπέρτατη αξία το χρήμα, τότε πιστεύουν πραγματικά ότι καμία δουλειά δεν είναι ντροπή. Αυτά τα παιδιά δεν μεγάλωσαν με την αγάπη στην πατρίδα και το κοινό συμφέρον ως υπέρτατες αξίες, αλλά την αγάπη για το ατομικό τους συμφέρον. Όχι υπέρ πάτρης, αλλά πάρτης.

Μέσα στην κρίση, λοιπόν, δεν ήθελε και πολύ να κυλιστούν στον βούρκο των ΜΚΟ. Μισθοί από 1000 ως 4000 και σταθερή δουλειά, με θεσμική κατοχύρωση και δημοσιογραφική κάλυψη. Αν δεν πήγαιναν εκεί, ποιά ήταν η εναλλακτική τους; Ανεργία, ή εξωτερικό ή πολύ σκληρή δουλειά με ελάχιστη αμοιβή (αυτό το τελευταίο είναι το χειρότερό τους). Όταν, λοιπόν, κυλιστείς, ασχέτως εάν από μικρός μεγάλωσες με αριστερίστικες διεθνιστικές ή συντηρητικές ιδέες, κάνεις ιδεολογία σου το αφήγημα του Σόρος και πιστεύεις ότι το φυσιολογικό είναι αυτό που υπηρετείς. Βλέπεις ότι αυτό καταστρέφει την χώρα που μεγάλωσες, βλέπεις ότι καταστρέφει τους απλούς ανθρώπους τόσο τους ντόπιους όσο και τους ξένους, αλλά δεν μπορείς να το παραδεχτείς, επειδή τότε χάνεις την δουλειά σου και είπαμε ποιες είναι οι εναλλακτικές.

Για να κοιμάσαι, λοιπόν, ήσυχος ενστερνίζεσαι το αφήγημα του μεγάλου ανθελληνικού και απάνθρωπου κεφαλαίου βαφτίζοντάς αριστερό, επειδή και μόνο επειδή δεν το ασπάζονται αυτοί που λες φασίστες. Και τελικά φτιάχνεις έναν δικό σου κόσμο, στον οποίο για νααντέχεις δεν κάνεις κακό μόνο και μόνον για τα φράγκα, αλλά κάνεις το καλό! Έτσι, πραγματικά αυτοί οι άνθρωποι έχουν φτάσει να πιστεύουν όσα λένε! Και για αυτό ειλικρινά δεν ῾῾μπορούν῾῾να δουν την πραγματικότητα. Από κοντά τους και για τους ίδιους ακριβώς λόγους η συντριπτική πλειονότητα των πανεπιστημιακών των θεωρητικών σχολών και των δημοσιογράφων.

Γράφουν σήμερα ότι ο Μητσοτάκης εκτελεί τις εντολές των πλουσίων αφεντικών του, λες και ο Σόρος, η Αγγελοπούλου ή ο Αλαφούζος είναι κατά της μετανάστευσης! Αλλά πραγματικά ξέρουν ότι αν πουν κάτι άλλο, τους περιμένει η αποπομπή από το πανεπιστήμιο ή το κανάλι, και είπαμε μετά θέλει σκληρή δουλειά. Γνωρίζουν ότι έχουν τις θέσεις αυτές μόνο όσο λένε αυτά που πρέπει. Και έτσι για να αποφεύγουν τις εσωτερικές ψυχικές τους συγκρούσεις, έχουν αποδεχθεί μία διοφορετική κατάσταση ως πραγματικότητα για να κάνουν κι αυτοί το σωστό. Οπότε ο Θεός να τους φωτίσει! Εμείς απομονώνουμε αυτές τις θλιβερές μειοψηφίες, τις καταγγέλουμε όταν λειτουργούν διασπαστικά για την εθνική συνοχή και απαιτούμε από τις εισαγγελικές αρχές να ασκηθούν διώξεις σε όσους υπονομεύουν την χώρα. Αλλά δεν ασχολούμαστε να τους μεταπίσουμε.... Δεν είμαστε ειδικοί... οι άνθρωποι χρήζουν βοήθειας.... Μόνο προσευχή μπορούμε να κάνουμε για αυτούς.


Μ.Κ.Ο.

Posted: 02 Mar 2020 08:30 AM PST
Του Κώστα Δημ Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Μ.Κ.Ο (=Μας κοροιδεύουν ορισμένοι;). Ασυνείδητοι, αδίστακτοι, ανάλγητοι, ασύγγνωστοι εμπλεκόμενοι και αλληλοδιαπλεκόμενοι παράγοντες (Κράτη, Οργανώσεις, Επιστήμονες, Αβανταδόροι, Καιροσκόποι, Διακινητές, Προαγωγοί/Νταβαντζήδες πονεμένων και απελπισμένων ανθρώπων).

Ένας εσμός αθλίων που εκμεταλλεύονται απόκληρους, δυστυχισμένους συνανθρώπους μας, στην ... ευγενή φιλάνθρωπη προσπάθειά τους να τους ... βοηθήσουν. Εξυπακούεται πως η κατάπτυστη υποκρισία έφθασε στον κολοφώνα της δόξας της. Ντροπή!...

Αναρωτιέται κανείς:
- Τι χρειάζονται και τι ρόλο παίζουν αυτές οι ΜΚΟ (πέραν της αυτοακύρωσης Κράτων και Κυβερνήσεων, σε διεθνές επίπεδο; ).
- Γιατί τις χρηματοδοτούν;
- Δεν είναι ύποπτη, απαράδεκτη η αδιαφάνεια ενεργειών /δράσης πολλών εξ' αυτών;
- Γράφονται και ακούγονται απίστευτα - και αχρείαστα - νούμερα που τις αφορούν όπως: 400.000 οργανώσεις!!!...
Μα και 4.000 να ήταν ή 400 πάλι θα προκαλούσε κάτι τέτοιο.


Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΚΟ;

- Γιατί οργανώσεις, με "Μ" ή χωρίς "Μ" (καλλιγραφικό ή σύνηθες) να αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας ένα τεράστιας σημασίας ανθρωπιστικό έργο; Χάθηκαν τα Κράτη, ο ΟΗΕ, κ.ο.κ;
- Πως επιτρέπεται να δαπανώνται αμύθητα ποσά σε σκοτεινές οργανώσεις και ύποπτα /διαβλητά άτομα /ιδιώτες;
- Πως γίνεται ανεκτό- παρά τα ποσά που διατίθενται - να ζουν κάτω από φρικτές συνθήκες ξεσπιτωμένοι συνάνθρωποί μας; Δεν αποτελεί αυτό την πειστικότερη απόδειξη (το "ο. ε. δείξε") της αποτυχημένης εμπλοκής των ΜΚΟ;
- Δεν είναι -επιεικώς- ντροπή, αλλά και ομολογημένη αδιαμφισβήτητη αποτυχία των Κρατών και των Διεθνών οργανισμών η εκχώρηση ανθρωπιστικών αρμοδιοτήτων σε αμφιβόλου ποιότητας, ικανότητας και προσφοράς ιδιώτες και οργανώσεις;

- Αλήθεια, πόσο χαμηλά έχουν πέσει /εξευτελιστεί /παρακμάσει οι ... ισχυροί /Μεγάλοι της ανθρωπότητας: Αφού -κάποιοι από αυτούς δημιουργούν (υποκινούν , υποθάλπουν και συντηρούν τοπικές αναφλέξεις -εμφύλιους σπαραγμούς, προσφυγικό κύμα ή και τσουνάμι που πλημμυρίζει άλλες -(αμέτοχες, μη ευθυνόμενες) - χώρες όπως η δική μας.

- Μέχρι που και έως πότε, αυτά τα ΜΚΟ παράσιτα θα ψωμίζονται παρασιτώντας σε εξαθλιωμένους ξενιστές;

- Τα επίσημα Κράτη, καθώς και οι Διεθνείς Οργανισμοί, γιατί δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους; Γιατί εκχωρούν δικές τους αρμοδιότητες σε άσχετους, ύποπτους τύπους και δίκτυα;
Κυβερνητικές -και όχι "Μη Κυβερνητικές" - θα έπρεπε αποκλειστικά να είναι.
Επιπρόσθετα ο (ανύπαρκτος;) ΟΗΕ όφειλε -διακρατικά - να μεριμνήσει ώστε να δημιουργούνται φυλασσόμενες /προστατευόμενες περιοχές/ ζώνες μεταξύ χωρών ώστε εκεί να εγκαθίστανται οι πρόσφυγες.

Η παράλογη , απάνθρωπη περιπλάνηση, με κίνδυνο απώλειας της ζωής τους - δείχνει, όχι μόνον αναλγησία και απανθρωπιά, αλλά και εκχυλίζουσα βλακεία.

ΥΓ Εκτιμώ πως δεν ευθύνονται (για το ανθρώπινο δράμα) οι ΜΚΟ τόσο , όσο εκείνοι (οι ... γνωστοί -άγνωστοι πολεμοκάπηλοι) που δημιουργούν τα προβλήματα για ίδιον όφελος και με κάθε -για τους άλλους λαούς βέβαια - κόστος.
Ταυτόχρονα οι ακατανόμαστοι (μικρο)Μέγαλοι δεν διαθέτουν ούτε την στοιχειώδη λογική ώστε να αποφύγουν να δημιουργούν καραβάνια προσφύγων. Και μάλιστα να τα ... "παραδίδουν" σε ΜΚΟ!
Από την Σκύλλα δηλαδή των πολέμων στη Χάρυβδη των ΜΚΟ! ...


πηγή 

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...