Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Ζητάμε από τα Ελληνικά Hoaxes να επισημάνουν ως “hoax” στο facebook και το δικό τους άρθρο!



Πρόκειται όντως για λάθος πληροφόρηση; Ή πρόκειται για ένα σίγμα εδώ, ένα νι εκεί, κι ένα κόμμα παραπέρα; Μήπως ο αριθμός δεν είναι ακριβής;..... Ή μήπως τσούζει γιατί έρχεται σε αντίθεση με τις δικές τους πεποιθήσεις και ιδεολογίες; Ό,τι και να είναι, όπως και να είναι, τα Ελληνικά Hoaxes θα ασκήσουν την εξουσία που κατάφεραν να αποκτήσουν ποιος ξέρει με τι μέσον, και θα στοχοποιήσουν ιστότοπους αλλά και σελίδες στο facebook
Στη δημοσιογραφία, ακόμα και στην πιο καθαρή και καθόλου κατευθυνόμενη ή ελεγχόμενη, δεν υπάρχει το αλάθητο. Όλοι κάποια στιγμή θα κάνουν ένα λάθος. Υποχρεούνται να το διορθώσουν, ειδικά αν αυτό έχει σοβαρές επιπτώσεις στην πληροφόρηση.
Ωστόσο αν πεις 60 παιδιά νοσηλεύτηκαν όταν αεροπλάνο έριξε τα καύσιμα πάνω από δημοτικό σχολείο και τελικά ήταν 20 παιδιά και 40 ενήλικες, δεν αλλάζει το γεγονός ότι έγινε κάποια βλάβη σε άτομα μετά την παράνομη ενέργεια του αεροπλάνου. Ούτε αν τα σχολεία ήταν περισσότερα του ενός, τελικά. Ούτε κι αν η νοσηλεία δόθηκε από τους γιατρούς του ΕΚΑΒ, ή των εξωτερικών ιατρείων ενός νοσοκομείου, γιατί “νοσηλεύομαι”, σημαίνει είτε λαμβάνω ιατρική φροντίδα, κυρίως από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, είτε εισέρχομαι και παραμένω ως εσωτερικός ασθενής σε νοσοκομείο ή άλλο νοσηλευτήριο.
Αλλά αυτές οι μικρολεπτομέρειες που δεν αλλάζουν την ουσία -ότι ένα αεροπλάνο αμόλησε τα καύσιμα χαμηλά και σε κατοικημένη περιοχή κάτι που απαγορεύεται- έκαναν να χαρακτηρίσουν το άρθρο μας και να μας δώσει ποινή το facebook, όπως φυσικά και σε όσους είχαν αναδημοσιεύσει την είδηση.
Ωστόσο έχει ο καιρός γυρίσματα. Τα Ελληνικά Hoaxes έκαναν μια “μερικώς” δική τους πατάτα. Και ένα κιλό ακόμα “πατάτες” επιστημονικού περιεχομένου. Δημοσίευσαν στις 13. 1. 2020 ένα άρθρο του Κινήματος «Αφήστε με να ζήσω!», ένα υποτιθέμενο κείμενο‒«έρευνα» των Στάμου Αρχοντή και Στυλιανού Πουρνή, με τον συκοφαντικό τίτλο: «Ψευδείς οι ισχυρισμοί της καμπάνιας κατά των εκτρώσεων»!
Όπως απαντά το ίδιο το Κίνημα «Αφήστε με να ζήσω!», η αφίσα την οποία εμφάνισαν τα «ELLINIKA HOAXES» ΔΕΝ είναι η ίδια που αναρτήθηκε κατά τη διάρκεια της διαφημιστική μας καμπάνιας στο ΜΕΤΡΟ. Η αφίσα μας της καμπάνιας δεν έγραφε πουθενά την λέξη ΕΚΤΡΩΣΗ. Ανέφερε (όπως φαίνεται στη φωτογραφία της που παραθέτουμε παραπάνω) μόνο: «ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» και όχι «ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ», όπως έγραψαν αναληθώς τα «ELLINIKA HOAXES», σημειώνοντας μάλιστα χαρακτηριστικά: «Η αρχική εικόνα όπως εμφανίστηκε αφισοκολλημένη στο μετρό είναι η παρακάτω»!
Η αφίσα (αριστερά) είναι μια παλιά, μια από τις πολλές του Κινήματος, την οποία τα Ε.Η. πήραν από το σάιτ τους, αντί να προβάλουν την πραγματική της καμπάνιας (δεξιά), η οποία έτσι κι αλλιώς είχε κάνει το γύρο του διαδικτύου. Η διαφορά μεταξύ τους είναι η φράση στο τέλος “και εναντίον των εκτρώσεων”, και προφανώς επιλέχθηκε όχι τυχαία από τα Ε.Η. για να ρίξουν περισσότερο λάδι στη φωτιά και την αντιπαράθεση ιδεών.
Τώρα στο πιο “ζουμί” της υπόθεσης, είναι οι επιστημονικές λεπτομέρειες που οι αρθρογράφοι των Ε.Η. προσπάθησαν να “καταρρίψουν” τους ισχυρισμούς του Κινήματος, με διάφορους ισχυρισμούς τους οποίους εκ νέου το Κίνημα “καταρρίπτει” από πλευρά του. Μπορείτε να διαβάσετε όλη την ανάλυση στην απάντηση που δίνουν στα Ε.Η.
Γιατί το θέμα μας εδώ δεν είναι οι αμβλώσεις, αλλά ο νόμος και η τάξη του διαδικτύου που έχουν επιβάλλει τα Ε.Η. Σύμφωνα  λοιπόν, με τους δικούς τους νόμους, το λάθος που έκαναν δεν πρέπει να το αναφέρουν διορθώνοντας το άρθρο τους, αλλά να επισημάνουν το δικό τους άρθρο με νεότερο, ως “παραπλανητικό” ή “μερικώς ψευδές”, μόνο και μόνο λόγο της λανθασμένης εικόνας, χωρίς ΚΑΝ να μπούμε στις επιστημονικές πτυχές του άρθρου. Η “πατάτα” της λάθος αφίσας, για τους ίδιους, θα ήταν υπέρ-αρκετή να το κάνουν στα δημοσιεύματα άλλων.
Τους καλούμε, λοιπόν, να το κρατήσουν την ίδια τακτική ΚΑΙ για το δικό τους δημοσίευμα. Εκτός κι αν δεν θέλουν να χαλάσουν την “καλή” εικόνα που έχουν ήδη φτιάξει στο ευρύ πλέον κοινό, εκείνης του φασισμού, της λογοκρισίας και κατάχρησης εξουσίας.
Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουν λάθος και το “διορθώνουν” χωρίς καμία επίπτωση στο άρθρο τους ή με ανακοίνωση στη σελίδα τους.

Ο… “ενωτικός” αρχισυντάκτης των Ελληνικών Hoaxes!

Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκαναν οι πανηγυρισμοί του αρχισυντάκτη των Ελληνικών Hoaxes, Δημήτρη Αλικάκου, για την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου ως ΠτΔ. Συγκεκριμένα έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook;
Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Τεράστιος ο συμβολισμός μιας καταξιωμένης γυναίκας στο ύπατο αξίωμα, για πρώτη φορά.
Ο Τσίπρας (ορθώς) την τοποθέτησε Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, και ο Μητσοτάκης την προτείνει ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Κίνηση πολιτικής ενότητας από τον πρωθυπουργό.
Το πολιτικό σύστημα φαίνεται ότι σιγά σιγά ωριμάζει.
Η εκλογή της να είναι πανηγυρική και να ενώσει τους Έλληνες.
Ελπίδα και ευχή.
Ο… λάτρης της “ενότητας” των Ελλήνων, έχει δώσει απίστευτα δείγμα και παραδείγματα με τη δική του συμπεριφορά.
Καταρχάς παραμονές του Πάσχα, φρόντισε να παρουσιάσει το βιβλίο του «Λύτρωση, Περί του Αγίου Φωτός», ένα βιβλίο που κατά τον συγγραφέα αποκαλύπτει ότι το Άγιο Φως ανάβει με φυσικό τρόπο. Όπως πάντα συμβαίνει, ό,τι έχει να πει το αθεϊστικό παρεάκι των Ε.Η. κατά της Χριστιανοσύνης (και ποτέ άλλης θρησκείας) θυμάται πάντα να το πει Χριστούγεννα και Πάσχα. Πολύ “ενωτική” η τακτική, με αποτέλεσμα να γίνεται ένα… “ενωτικό” μπάχαλο αντιπαραθέσεων γιορτάρες μέρες, στα social media όπου εμφανίζονται.
Την ίδια “ενωτική” στάση έχουν δείξει κι άλλα μέλη τους και ακόλουθοι τους, είτε προς τους αντιεμβολιαστές, είτε προς εκείνους που ισχυρίζονται ότι το κλίμα χειραχωγείται, τους οποίους τσουβαλιάζουν κι αποκαλούν πζεκασμένους, τους λοιδορούν, ζητούν την “τιμωρία” τους και πολλά άλλα.
Φυσικά οι ενωτικοί και δίκαιοι της αθεϊστικής παρέας, δεν άρθρωσαν λέξη για το γεγονός ότι ένα 3χρονο αγοράκι υπέστη σοβαρή βλάβη μετά από εμβολιασμό. Τι να πουν εδώ, και τι να καταρρίψουν;
Κατά τα άλλα, αγαπούν την ενότητα, φτάνει όλοι να είναι ενωμένοι κάτω από τα δικά τους πιστεύω: Να είναι Αθεϊστές, να ασπάζονται το αφήγημα της Κλιματικής Αλλαγής, να θεωρούν ότι η μη ιονίζουσα ακτινοβολία δεν έχει κανέναν απολύτως κίνδυνο, να θέλουν σαν τρελοί την 5G, να παρακαλάν ό,τι τρώνε να έχει φοινικέλαιο, και πάνω απ’ όλα, να μην μείνει ζαρζαβατικό και φρούτο που να μην ψεκαστεί επαρκώς με το “ασφαλές” ζιζανικτόνο Roundup της Monsanto. Τέλος, έτσι και δουν αεροπλάνο να αφήνει ουρές στον ουρανό, να είναι 100% σίγουροι ότι δεν πρόκειται για ρίψεις αερολυμάτων, κι ας βουίζει η επιστημονική κοινότητα ότι… κάααποια στιγμή… μπορεί και να το κάνει για να ελέγξει την ηλιακή ακτινοβολία.
Αν όλοι “ενωτικά” ασπαστείτε όλα αυτά, τότε ο Δημήτρης Αλικάκος και η παρέα του, μπορεί και να σας αποκαλέσουν κι εσάς “ώριμους”.
Προς το παρόν, και μέχρι να συμβούν όλα αυτά, εμείς απλά καλούμε τον Δημήτρη Αλικάκο να κάνει την εξής ενωτική κίνηση: Να σταμπάρει το άρθρο του με ειδοποίηση του facebook ότι είναι ψευδές ή παραπλανητικό ή μερικώς αληθώς – whatever. Αλλιώς θα του πούμε κι αυτού και της παρέας του, να πάρουν την δήθεν ενότητα και την αλήθεια τους, και να την βάλουν εκεί που ξέρουν: στο… facebook;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...