Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Ο ήρωας Ιερέας στη Συρία, ο οποίος δολοφονήθηκε καθώς βοηθούσε γιατρούς



Μια συνταρακτική αποκάλυψη έκανε ο Σύρος Αρχιμανδρίτης π. Αντώνιος Μαλούφ στην ομιλία με θέμα «Η καθημερινή ζωή των Χριστιανών της Συρίας, πριν και μετά τον πόλεμο» στην εκδήλωση του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.....

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

Οι Τζιχαντιστές χτυπούν πόλεις και χωριά, καταστρέφουν μνημεία και πολιτιστικούς χώρους της χώρας, που χρονολογούνται τρείς αιώνες. Η ιστορική Παλμύρα που ήταν μνημείο της UNESCO καταστράφηκε, εκκλησίες της Μεσοποταμίας και της ιστορικής Απαμίας δεν υπάρχουν πια, έκαψαν το ιστορικό μοναστήρι της Ισαποστόλου Αγίας Θέκλας και έκαψαν το χωριό της Μαλουλας, το οποίο ήταν και αυτό υπό την προστασία της UNESCO.

Απήγαγαν Δεσπότες όπως ο Μητροπολίτης Χαλεπιού Παύλος, ιερείς καλόγριες, γυναίκες, παιδιά και στρατιώτες. Άλλη μια περίπτωση ήταν ο πατέρας Σωτήριος που ήταν ιερέας της πόλης Κατάνης ο οποίος μεσολάβησε να απελευθερωθούν 2 γιατροί ενορίτες του πηγαίνοντας λύτρα στους απαγωγείς, οι οποίοι πήραν τα χρήματα και τον σκότωσαν. Ολόκληρο χωριό στα σύνορα με τον Λίβανο σφαγιάστηκαν και τα νεκρά σώματα πετάχτηκαν στο πηγάδι του χωριού μέχρι αυτό να γεμίσει.

Τίθενται τα ερωτήματα :

Ποίος σκοτώνει τους χριστιανούς της Συρίας;
Ποιός κρύβεται πίσω από αυτούς που σκοτώνουν;
Γιατί είναι στόχος οι χριστιανοί;

Πλέον στο τόπο που γεννήθηκε ο Χριστιανισμός ο Χριστιανικός πληθυσμός ανέρχεται μόλις στο 1%. Οι Χριστιανοί της Συρίας είναι πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο. Όσοι έμειναν και αποκεφαλίστηκαν αποτελούν τους νέους μάρτυρες της Εκκλησίας, που δεν πρόδωσαν τα πιστεύω τους.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...