Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Παράγινε! Ομοφυλοφιλική εικόνα με δύο Αδάμ και δύο Εύες



Ο ομοφυλόφιλος πίνακας που δείχνει δύο Αδάμ και δύο Εύες και μια γυναίκα τρανσέξουαλ ντυμένη ως φίδι θα αφαιρεθεί από τη σουηδική εκκλησία μετά την σωρεία αντιδράσεων…

Το έργο «Παράδεισος» της Ελίζαμπεθ Όλσον Γουάλιν προσφέρθηκε στην εκκλησία του Αγίου Παύλου στο Μάλμε στις αρχές Δεκεμβρίου και τοποθετήθηκε στα δεξιά του τέμπλου, με στόχο να φαίνεται από την ΛΟΑΤΚ κοινότητα.

Η καλλιτέχνης Elisabeth Wallin δημιουργεί χριστιανικά έργα τέχνης που μπορούν να ταυτιστούν με τα LGBTQ άτομα.
Η μητρόπολη λέει τώρα ότι θα την αφαιρέσει από το βωμό – αλλά όχι επειδή η Λουθηρανική Εκκλησία της Σουηδίας είχε πρόβλημα με τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.
Αντ ‘αυτού, είπε ότι φοβόταν ότι ο πίνακας  θα μπορούσε να ερμηνευθεί ότι το τρανσέξουαλ αντιμετωπίζεται ως κακό ή ως τον διάβολο, καθώς το φίδι παραδοσιακά συμβολίζει το κακό στο χριστιανισμό.
«Το γεγονός ότι υπάρχουν δύο ομοφυλόφιλα ζευγάρια στο έργο τέχνης είναι εντελώς αδιαμφισβήτητο», γράφει η μητρόπολη σε δήλωση.
«Αλλά το γεγονός ότι υπάρχει ένα φίδι, το οποίο συμβατικά συμβολίζει το κακό, και ότι μετατρέπεται σε ένα transperson θα μπορούσε να οδηγήσει στην ερμηνεία ότι ένας transperson είναι κακός ή ο διάβολος».
«Η Σουηδική Εκκλησία δεν μπορεί να υποστηρίξει κάτι τέτοιο»
Η καλλιτέχνης Elisabeth Ohlson Wallin, 58 ετών, δήλωσε ότι απογοητεύθηκε επειδή η τοιχογραφία θα αφαιρεθεί από την εκκλησία.
Η κ. Wallin έχει ξαναπροκαλέσει πριν από 20 χρόνια με την απεικόνισή ενός Ιησού που φορούσε γόβες και περιβάλετο από 12 τραβεστι αποστόλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...