Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Πως επιτήδειοι αλλοδαποί αρπάζουν την γη των Ελλήνων...



του Στέφανου Σωτηρίου 

Δηλώσεις κτηματολογίου και ΟΣΔΕ (οι δεύτερες για τον πατέρα μου που είναι επαγγελματίας αγρότης) με έφεραν στην Άρτα πριν λίγες ημέρες. Και οι δυο δηλώσεις, γίνονται με εντελώς όμοια διαδικασία, με την διαφορά ότι ο....
ΟΣΔΕ αφορά δηλώσεις ενίσχυσης (επιδότησης) από την Ευρωπαϊκή Ένωση στους επαγγελματίες αγρότες, την οποία δίνει το υπουργείο Γεωργίας/Αγροτικής Ανάπτυξης. Κάθισα στο τραπέζι της υπαλλήλου του Συνεταιρισμού και έβλεπα τα αγροτεμάχια (βάσει Ε9) στην ορθοφωτογραφία/αεροφωτογραφία του υπουργείου Γεωργίας.
 Φτάνοντας σε ένα απομακρυσμένο χωράφι, κοντά στον Αμβρακικό κόλπο, το οποίο ήταν φυτεμένο με μανταρινιές, δηλώνω πάνω στον χάρτη την τοποθεσία του και η υπάλληλος μου λέει ότι αυτό είναι δηλωμένο, διότι έχει ήδη επάνω του άλλο κωδικό. Κλικάρει για να δει τι γίνεται και μου λέει ότι το συγκεκριμένο χωράφι με τις 100 μανταρινιές, το έχει δηλωμένο κάποιος Αλή Χασάν, Μουχαμετό ή κάπως έτσι. Έμεινα έκπληκτος, μα απάντησα άμεσα κάνοντας χιούμορ.
 -Από πότε ξανάρθαν οι Τούρκοι στην Άρτα; -Δεν πρόκειται περί Τούρκων, μου λέει γελώντας η υπάλληλος. Αλβανός είναι αυτός που το έχει δηλωμένο και το έχει δηλωμένο εδώ και μερικά χρόνια. -Μα, μισό λεπτό, ερωτώ: Αν το έχει δηλωμένο αυτός, τότε εγώ τι έχω δηλωμένο; Διότι και εγώ παίρνω επιδότηση. Πως γίνεται να παίρνουμε για το ίδιο χωράφι και οι δυο μας επιδότηση; -Μα το δικό σας είναι το αποπάνω, μου λέει η υπάλληλος. -Μα το από πάνω, εκτός του ότι είναι ξένο, απ’ ότι βλέπετε, είναι χέρσο.
 Δεν έχει δένδρα, πολύ δε περισσότερο 100 μανταρινιές. Οι 100 μανταρινιές βρίσκονται εδώ και ανήκουν στον πατέρα μου πάνω από 50 χρόνια. Η υπάλληλος φώναξε την προϊσταμένη. Με ξαναρώτησε αν είμαι σίγουρος για την τοποθεσία του χωραφιού, που φυσικά λιπαίνω, κλαδεύω, κόβω βάτα και μαζεύω μανταρίνια, πάνω από 30 χρόνια. Με ρώτησε αν ποτέ το είχα νοικιάσει σε κάποιον Αλβανό αν είχα υπογράψει τίποτε κ.λ.π.
 Όμως ποτέ δεν είχα πάρε δώσε με κάποιον Αλβανό. Ούτε καν ως εργάτη. Μόνος μου το δούλευα. Στο τέλος το χωράφι δηλώθηκε σωστά, στο όνομα του πατέρα μου και η υπάλληλος κράτησε τα στοιχεία του Αλβανού, τον οποίον θα περίμεναν να εμφανιστεί να κάνει και εφέτος «Δήλωση» καθότι δήλωνε αρκετά χωράφια στο χωριό. Τα δήλωνε πιθανότατα με τον ίδιο τρόπο, για να εισπράττει επιδοτήσεις και στο τέλος να τα οικειοποιηθεί. Μου είπαν ακόμα ότι θα έψαχναν στους φακέλους να δούνε με τι χαρτιά τα δήλωσε για να τα στείλουν τον εισαγγελέα.
 Το θέμα είναι ποιος συνέταξε μισθωτήριο, ποιος υπέγραψε για το γνήσιο της υπογραφής και ποιος δικηγόρος ή εφοριακός έβαλε την υπογραφή και την σφραγίδα του; Ηλικιωμένοι… τα εύκολα θύματα Ο πατέρας μου είναι γέροντας, περασμένα 83, έχει καιρό να επισκεφτεί τα χωράφια καθότι δεν οδηγεί πλέον. Αυτό πιθανότατα έδωσε την ευκαιρία σε αλλοδαπούς καιροσκόπους να βάλουν χέρι στην περιουσία και να κλέψουν και το Δημόσιο. Είναι σίγουρο ότι παρόμοια κατάσταση αντιμετωπίζουν πολλοί υπέργηροι αγρότες, ή άνθρωποι που μένουν στις πόλεις και επισκέπτονται τα χωράφια τους πολύ αραιά, ή δεν ξέρουν καν ...

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...