Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Πως οι γάτες λένε «σ’ αγαπώ»!



Συνήθως οι γάτες δεν είναι τόσο εκφραστικές όσο τα σκυλιά. Μπορεί να μην σου δείχνουν ότι τους λείπεις και ούτε να κουνάνε την ουρά τους σαν τρελές όταν σε βλέπουν έχουν όμως τους δικούς τους ιδιαίτερους, γατίσιους τρόπους για να....
σου δείξουν τελικά το πόσο πολύ σε αγαπάνε. Αν αναρωτιέστε για τα συναισθήματα της γατούλα σας σκεφτείτε τις μικρές αυθόρμητες καθημερινές αντιδράσεις τους και αποκωδικοποιήστε τις.
Γουργουρίζει
Το γουργουρητό που κάνει η γάτα σας όταν αράζει ή βρίσκεται κοντά σας σημαίνει ευχαρίστηση. Γουργουρίζει συνήθως αν τη χαϊδεύετε σε σημεία που της αρέσει (πίσω από τα αυτιά, ανάμεσα στα μάτια ή στο λαιμό κάτω από το πηγούνι).
Σας ακολουθεί (παντού)
Ακούτε τον ήχο από τέσσερα ποδαράκια στο πάτωμα όταν σηκώνεστε από τον καναπέ. Σχεδόν μπουρδουκλώνεστε επειδή είναι συνέχεια μέσα στα πόδια σας. Δεν έχετε χρησιμοποιήσει την τουαλέτα μόνοι σας εδώ και χρόνια. Όλα αυτά είναι σημάδια ότι είστε αρκετά τυχεροί να έχετε μια γάτα που δεν θέλει να φύγει από το πλευρό σας. Ναι, σας αγαπά πολύ!
Σε υποδέχεται στην πόρτα
Υπάρχουν γάτες που ακούνε το αυτοκίνητο σας να έρχεται και στήνονται στην πόρτα μέχρι να έρθετε.
Ανοιγοκλείνει αργά τα μάτια όταν την κοιτάς
Ένα αργό και μεγάλης διάρκειας ανοιγόκλεισμα των ματιών είναι ισάξιο με ένα φιλί. Αν όποτε την κοιτάτε ανταποκρίνεται ανοιγοκλείνοντας αργά τα μάτια της σας γουστάρει. Σημαίνει ότι απολαμβάνει την παρέα σας, ότι είναι ευτυχισμένη μαζί σας. Έτσι λένε, “Γεια σου σ’ εμπιστεύομαι, σ ‘αγαπώ, και νιώθω αρκετά άνετα κοντά σου”.
Τρίβεται 
Ακόμα και αν σας ακουμπάει με το κεφάλι ή τη μουσούδα της μόνο για μια στιγμή, αυτή είναι μια χειρονομία εμπιστοσύνης και τρυφερότητας.
Σας ζυμώνει
Μια θεωρία υποστηρίζει ότι οι ενήλικες γάτες έχουν συνδέσει το ζύμωμα με την άνεση της μητρικής αγκαλιάς (τα γατάκια ζυμώνουν για να τονώσουν την παραγωγή γάλακτος της μητέρας τους). Άρα, όταν μια γάτα ζυμώνει στην αγκαλιά σας, σας θεωρεί μαμά της, αυτό δείχνει ότι είναι χαλαρή και άνετη με την οικογένειά της. Αν αυτό δεν είναι η αγάπη, τι είναι;
Σας πλησιάζει με την ουρά σηκωμένη
Έτσι σας δείχνει εμπιστοσύνη και ενδιαφέρον. Προσοχή όμως: Αν κουνάει την ουρά της γρήγορα και νευρικά, ίσως είναι εκνευρισμένη, οπότε δεν θα θέλει πολλά-πολλά.
Σας κουτουλάει και τρίβει το κεφάλι της πάνω σας
Όταν δείτε τη γάτα σας να έρχεται σε σας με το κεφάλι, ετοιμαστείτε για κουτουλιά! Αυτή η κίνηση είναι σαν μια αγκαλιά από τη γάτα σας και είναι ένας τρόπος να αναμίξει μυρωδιές μαζί σας για να δυναμώσει το δεσμό σας. Αντίστοιχη είναι και η κίνηση να τρίβει το κεφάλι της πάνω σας. Σας σημαδεύει έτσι ως δικό της άνθρωπο.
Επίσκεψη τη νύχτα για αγκαλιές
Η γάτας είναι ένα μυστικοπαθές πλάσμα και συχνά δεν δείχνει την αγάπη της για τον άνθρωπο της ούτε και σε εσάς. Για αυτό συχνά μπορεί να έρθει στην αγκαλιά σας μόνο όταν είστε κοιμισμένοι.Τότε βρίσκει την ευκαιρία να εκφράσει την αγάπη της με τους δικούς της όρους.
Λειτουργεί σαν ξυπνητήρι
Αν κοιμάστε περισσότερο απ’ ότι συνηθίζετε ή πέρα από το πρόγραμμα, σίγουρα θα έρθει να σας ξυπνήσει. Ενδιαφέρεται σοβαρά για εσάς.
Βρίσκεται πάντα στον ίδιο χώρο με σας
Οι γάτες θα δείξουν εχθρότητα ή δυσφορία, ιδιαίτερα με τους ξένους, φεύγοντας από έναν χώρο. Η γάτα σας μπορεί να μην είναι υπερβολικά στοργική, αλλά αν είναι πάντα στον ίδιο χώρο με σας, ακόμα κι αν δεν φαίνεται να σας δίνει καμία προσοχή- τότε έχετε την αγάπη της. Με απλά λόγια, δεν είναι όλες οι γάτες για αγκαλιά.  Αυτό φανερώνει ότι σας αγαπά με τον δικό της τρόπο.
Σας αποκαλύπτει την κοιλιά της.
Η κοιλιά είναι το πιο ευάλωτο σημείο της γάτας αν σας την δείχνει ρολάροντας ανάσκελα στο πάτωμα είναι σίγουρο ότι σας εμπιστεύεται. Σαν να λέει «χάρηκα που σε είδα». Προσοχή όμως, σε κάποιες περιπτώσεις η κίνηση για να τις χαϊδέψεις στην κοιλιά μπορεί να αποβεί μοιραία για το χέρι σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...