Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Αντιδρούν οι Σουηδοί στην αφαίρεση του εθνικού ύμνου από τα δημοτικά



Η Σουηδική Εθνική Υπηρεσία για την Εκπαίδευση είχε προτείνει στο παρελθόν να αφαιρεθεί η αρχαία ιστορία από το σχολικό πρόγραμμα σπουδών, αλλά αποκαταστάθηκε μετά από....
αντιδράσεις. Στην επικείμενη πρότασή της για το νέο πρόγραμμα σπουδών για τα δημοτικά σχολεία, η εθνική υπηρεσία της Σουηδίας για την εκπαίδευση διαγράφει τον εθνικό ύμνο και τους θρησκευτικούς ύμνους, μετέδωσε η εφημερίδα Expressen.
Ενώ το τρέχον πρόγραμμα περιλαμβάνει «τον εθνικό ύμνο και μερικούς από τους πιο κοινούς ύμνους», καθώς και πληροφορίες σχετικά με την ιστορία των παιδικών τραγουδιών, η αναθεωρημένη έκδοση περιέχει απλώς «μουσική που ταιριάζει με το καθημερινό περιβάλλον». Το νέο πρόγραμμα σπουδών δεν περιλαμβάνει ιστορικά μαθήματα όπως ο Μεσαίωνας, η Αναγέννηση, ο Διαφωτισμός και η σουηδική αυτοκρατορική εποχή.
Σημαντικές περικοπές πραγματοποιούνται επίσης στο πρόγραμμα γεωγραφίας. Ωστόσο, ορισμένες από τις αλλαγές αποσύρθηκαν λόγω μαζικών αντιδράσεων. Πολλές αντιδράσεις, ωστόσο, έχει προκαλέσει και η πρόταση να αποσυρθεί ο εθνικός ύμνος. Οι σχολικές αρχές μπορεί να είχαν καλές προθέσεις, ανέφερε ο πρώην επικεφαλής της Επιθεώρησης Σχολείων, ωστόσο, το νέο πρόγραμμα «βγήκε εντελώς λάθος».
«Η Εθνική Υπηρεσία Εκπαίδευσης θα έπρεπε να έχει καταλάβει ότι η πρόταση θα ήταν αμφιλεγόμενη», πρόσθεσε. «Αν η κυβέρνηση αφήσει αυτό το θέμα να περάσει, σας δίνω μια προεκλογική υπόσχεση. Θα διαλύσουμε αυτή την απόφαση. Τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα στην πολιτιστική κληρονομιά», δήλωσε η επικεφαλής των Δημοκρατικών Έμπα Μπους Θορ, όπως μετέδωσε η Aftonbladet. Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε φυσικά η πρόταση και στα social media.
ΠΗΓΗ: SPUTNIK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...