Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ: Ο τιμοκατάλογος των Τούρκων δουλεμπόρων


Σύμφωνα με δημοσίευμα, οι ελληνικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους απόρρητα στοιχεία για τη δράση των κυκλωμάτων διακινητών, τους τρόπους πληρωμής, αλλά και τα ποσά που ζητούνται από κάθε μετανάστη και πρόσφυγα...
Πληροφορίες για τουρκικές τράπεζες οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, όπου φέρεται να γίνεται κατάθεση ποσών από πρόσφυγες και μετανάστες πριν αυτοί επιβιβαστούν σε βάρκες με προορισμό της Ελλάδας, έχουν οι ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, οι ελληνικές αρχές έχουν επίσης στη διάθεσή τους τον κατάλογο με τις τιμές που χρεώνουν οι Τούρκοι διακινητές μεταναστών και προσφύγων.

Κατά τα στοιχεία αυτά, κάθε μετανάστης ή πρόσφυγας πληρώνει:

1.000 ευρώ για να περάσει στη Σάμο με φουσκωτό
1.100 ευρώ για να περάσει στη Χίο ή το Φαρμακονήσι με φουσκωτό
1.300 για να μεταβεί με ταχύπλοο σε οποιοδήποτε νησί
1.500 για να μεταβεί με τζετ σκι στην Κω
2.200 για τα ταξιδέψει σε νησί του Αιγαίου με τουριστικό γιοτ
3.000 για να περάσει σε κάποιο νησί με γιοτ πολυτελείας

Οι πληρωμές γίνονται με μετρητά σε τράπεζα, ενώ οι πρόσφυγες και μετανάστες ομαδοποιούνται σε «μικτές ομάδες» 50 ατόμων.

Κατά τα ίδια διαθέσιμα στοιχεία, πριν ξεκινήσει η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία υπήρχαν τουλάχιστον 30.000 Σύροι πρόσφυγες που ήθελαν να περάσουν στην Ελλάδα.

Μάλιστα, στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για μετακινήσεις ισάριθμων Σύρων από την Ιντλίμπ στη Σμύρνη μέσα σε λίγες ημέρες, ενώ αναφέρεται ότι ακόμη και συλληφθούν οι μετανάστες - πρόσφυγες εντός τουρκικών χωρικών υδάτων, η τουρκική ακτοφυλακή τους αφήνει ελεύθερους.
Σε επιφυλακή ΕΛΑΣ και ΕΥΠ για τζιχαντιστές σε ελληνικά νησιά

Σε επιφυλακή βρίσκονται στο μεταξύ οι ελληνικές αρχές μετά τη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία, υπό τον φόβο εισόδου τζιχαντιστών στη χώρα. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Open, η ηγεσία της ΕΛΑΣ έχει δώσει εντολές να ενισχυθούν οι υπηρεσίες ασφαλείας στα νησιά, προκειμένου να γίνεται καταγραφή κάθε αλλοδαπού που φτάνει στην Ελλάδα.

Παράλληλα, τόσο η ΕΥΠ όσο και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία βρίσκονται σε επικοινωνία με άλλες υπηρεσίες στην Ευρώπη, προκειμένου να διασταυρώνουν τα στοιχεία που συγκεντρώνονται για όσους φτάνουν στα νησιά από τα παράλια της Τουρκίας.

Πηγή: sputniknews


Το δημοσίευμα και ΕΔΩ


πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...