Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Γόνιμο Σερρών – Εθελοντικές περιπολίες κατοίκων μηδένισαν τις διαρρήξεις

Γόνιμο Σερρών – Εθελοντικές περιπολίες κατοίκων μηδένισαν τις διαρρήξεις

Η ομάδα φύλαξης του χωριού, που δουλεύει σε εθελοντική βάση και αποτελείται από 6 άτομα, έχει αυστηρές οδηγίες να...
μην συμπλέκεται με τους κακοποιούς αλλά όταν τους εντοπίζει να ενημερώνει άμεσα την αστυνομία ή τον πρόεδρο. 


Όταν πέφτει η νύχτα στο Γόνιμο, ένα χωριό 450 κατοίκων στον Κάμπο των Σερρών, ανάβει ο φάρος του οχήματος των κατοίκων και ξεκινούν οι περιπολίες που θα κρατήσουν μέχρι το ξημέρωμa.
Οι κάτοικοι, όπως λένε, πήραν την απόφαση να αναλάβουν οι ίδιοι τη φύλαξη του χωριού τους καθώς το κακό με τις διαρρήξεις και τη μικροεγκληματικότητα είχε παραγίνει.
«Πιο πολύ προσέχουμε τα απόμακρα σπίτια» εξηγούν στην κάμερα του Open ΤV, υποστηρίζοντας πως από τότε που αποφάσισαν ότι μόνο με ένα τέτοιο μέτρο θα δώσουν λύση στο πρόβλημα και η εθελοντική ομάδα φύλαξης άρχισε τις περιπολίες, οι διαρρήξει μηδενίστηκαν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα φύλαξης του χωριού, που δουλεύει σε εθελοντική βάση και αποτελείται από 6 άτομα, έχει αυστηρές οδηγίες να μην συμπλέκεται με τους κακοποιούς αλλά όταν τους εντοπίζει να ενημερώνει άμεσα την αστυνομία ή τον πρόεδρο. 
Για τα καύσιμα του οχήματος περιπολίας και τα υπόλοιπα έξοδα της φύλαξης οι κάτοικοι του χωριού καταβάλλουν μηνιαία συνδρομή 7 ευρώ ανά οικογένεια.
Δείτε τους και ακούστε τους στο βίντεο του Open TV
πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...