Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Δείτε ποιος είναι στα αλήθεια ο Arash Humpay.



Άντε να δεχθούμε ότι ο χαρακτηρισμός πίθηκος είναι βαρύς και έγινε η διαγραφή του κ. Γιάνναρου. Αυτά που λέει όμως αυτός ο κύριος δεν χρήζουν έρευνας; Τι εννοεί θα αλλάξη την εικόνα της πόλης; Πως θα καθαρίση από τους φασίστες;Και ποιους θεωρεί ο κύριος φασίστες;...

Δείτε ποιος είναι στα αλήθεια ο Arash Humpay.
Reza Humpay είναι ένας Ιρανός εθνικιστής, γνωστός ως Arash Humpay όταν έφτασε στη Λέσβο.

Ο λόγος που άλλαξε το όνομά του από Reza σε Arash ήταν οι εθνικιστικές και αντιαραβικές του αντιλήψεις. Η περηφάνεια των Αριανών είναι να έχουν ένα ιρανικό όνομα, αντί ενός ονόματος που συνήθως δίνουν οι άραβες στα παιδιά τους. 
Στη Λέσβο ήταν μαζί με τον αδερφό του. Ο Reza Humpay πήρε θετική απάντηση από την κυβέρνηση για την υπόθεση ασύλου του, ενώ ο αδερφός του απορρίφθηκε, και ξεκίνησαν διαδικασίες για την απέλασή του. 
Έτσι, ξεκίνησε μια κινητοποίηση, όπου αλληλέγγυοι, αναρχικοί και αντιεξουσιαστές βοήθησαν τον Reza και άλλους μετανάστες των οποίων οι υποθέσεις είχαν απορριφθεί, να διαμαρτυρηθούν. 
Όλοι μαζί έκνανα κατάληψη στα γραφεία του Σύριζα στη Μυτιλήνη.

Ο Reza, που είχε αυτο-οριστεί ως ηγέτης των διαμαρτυρόμενων μεταναστών, είχε κρυφές συναντήσεις με κυβερνητικούς ερήμην των υπολοίπων μεταναστών, παρόλο που όλοι μαζί βρισκόντουσαν σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με τον Σύριζα. 
Τα αιτήματα των ματαναστών από τη κυβέρνηση, με δημόσια δήλωσή τους, ήταν να εξετάζονται οι υποθέσεις τους με την απαραίτητη προσοχή και να σταματήσουςν οι απελάσεις. Αλλά, στη διάρκεια των κρυφών συναντήσεων του Reza με τη κυβέρνηση, οι πολιτικοί υποσχέθηκαν στον Reza μια θετική απάντηση για τον αδερφό του, καθώς και κάποια χρηματοδότηση για το εγχείρημά του στην Αθήνα, με τον όρο να καθοδηγήσει τους υπόλοιπους μετανάστες στο να λήξουν την κατάληψη, και ακόμη να τους αποτρέψει από οποιαδήποτε μελλοντική διαμαρτυρία ενάντια στην κυβέρνηση. 

Η κατάληψη στα γραφεία του Σύριζα ήταν μεγάλη είδηση. 
Έτσι δέχτηκε μεγάλη αλληλεγγύη σε υλικά, χρήματα και φαγητό. Ο Reza Humpay ανέλαβε την ευθύνη της διαχείρισης όλων αυτών. Ως διαχειριστής των πόρων, ο Reza μπορούσε να ελέγχει τη ροή τους, κι έτσι άρχισε να παρακρατάει φαγητό, να δημιουργεί προβλήματα στην διανομή του φαγητού και να κυριαρχεί στη συνέλευση. 

Καθ’όλο αυτό το διάστημα, έκρυβε τη συνεργασία του με τη κυβέρνηση. Οι μετανάστες τον είχαν αποδεχτεί ως ηγέτη, διότι ο Reza τους είχε τάξει ότι θα προμηθευτεί για όλους το εισητήριό τους για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Αθήνα. 
Όταν οι μετανάστες ανακάλυψαν τα ψέμματά και τον οπορτουνισμό του, αφού έμαθαν για τις κρυφές συναντήσεις του με κυβερνητικούς, τον έδιωξαν από το κτίριο και από τον αγώνα.

Ο Reza Humpay διέφυγε στην Αθήνα έχοντας κλέψει το ταμείο αλληλεγγύης από την κατάληψη, και με τη σιγουριά ότι οι υπόλοιποι μετανάστες καθώς ήταν χωρίς χαρτιά, δεν θα μπορούσαν να τον αναζητήσουν.

 Είχε επίσης τη υπόσχεση της κυβέρνησης για τον αδερφό του. Μετά από κάποιο καιρό στην Αθήνα, ο Reza έμαθε ότι στην πόλη υπάρχουν πολλές καταλήψεις στέγασης μεταναστών. 
Έτσι άρχισε να δημιουργεί σχέσεις με αναρχικούς. Στους αναρχικούς αυτοπαρουσιάστηκε ως πρόσφυγας ακτιβιστής για τα δικαιώματα των μεταναστών. 
Είπε στους αναρχικούς ότι γνωρίζει ο ίδιος προσωπικά πολλούς άστεγους μετανάστες και θέλει να τους βοηθήσει να στεγαστούν. 

Σύντομα, οι σύντροφοι ανακάλυψαν πως για κάθε μετανάστη που ο Reza έστελνε σε κατάληψη, έπαιρνε ένα χρηματικό ποσό από Ευρωπαϊκή ΜΚΟ με την οποία είχε διασυνδέσεις. Συνεπώς, οι σύντροφοι ξέκοψαν κάθε συνεργασία με τον Reza. 
Από τότε ο Reza ξεκινά να επιδίδεται σε αντι-αναρχική προπαγάνδα στα social media.

Το τελευταίο δίμηνο, κάποια γεγονότα έλαβαν χώρα στην κατάληψη της Clandestina, στη διάρκεια των οποίων, ο Reza ενεπλάκησε ως προπαγανδιστής στα social media, για να πάρει το μέρος κάποιων ναρκέμπορων κι ενός βιαστή. 
Η Clandestina ήταν μια από τις καταλήψεις όπου ο Reza είχε στείλει άστεγους έναντι χρηματικού ποσού από τη ΜΚΟ. Τα γεγονότα αυτά περιγράφονται στα κείμενα που έχουν δημοσιευτεί εδώ:

Κάλεσμα σε συζήτηση ενημέρωσης κ' αλληλεγγύης στην κατάληψη Clandestina

Προβοκατόρικη απόπειρα στα Εξαρχεια

Ενημέρωση συλλογικοτήτων και συντρόφων για τις πρόσφατες προκλήσεις ναρκεμπόρων εναντίον καταλήψεων και αγωνιστών στα Εξάρχεια

Το Σεπτέμβρη η συνέλευση της Clandestina αποφάσισε να εκδιώξει από το κτίριο τέσσερα άτομα τα οποία με δική τους παραδοχή, έκαναν ναρκεμπόριο στην πλατεία Εξαρχείων. 
Τα ίδια άτομα, για να προασπιστούν τις κερδοσκοπικές τους δραστηριότητες, απείλησαν αναρχικούς που αγωνίζονται ενάντια στον μαφιόζικο έλεγχο στη γειτονιά, καθώς και άλλους κατοίκους της Clandestina που εξέφραζαν τη θέλησή τους να εκδιωχθεί η συμμορία από το κτίριο. 
Ακολούθησε κοινή δράση κατοίκων της Clandestina και αλληλέγγυων για να διώξουν τους ναρκέμπορους. Αμέσως μετά, οι ναρκέμποροι μαζί με φίλους τους επιτέθηκαν στην κατάληψη με δοκάρια, πέτρες και μαχαίρι και απείλησαν τους κατοίκους και τους αλληλέγγους ότι θα εκδικηθούν. 

Ο Reza εμφανίστηκε έξω από το κτίριο την ώρα που δεχόταν επίθεση. Στη συνέχεια εμφανίστηκε στα social media με το μέρος αυτής της συμμορίας, ψευδώς παρουσιάζοντάς τους ως φτωχούς πρόσφυγες που δέχτηκαν αναίτια επίθεση από αναρχικούς, ονοματίζοντας την GARE ως τον κύριο αυτουργό. 

Η συκοφαντική επίθεση συνεχίστηκε με τσιτάτα στους λογαριασμούς του στο twitter και στο facebook, όπου καλεί τους αναρχικούς να “γαμήσουν την GARE”. Ο Reza εμφανίστηκε ξανά για να επιτεθεί στην GARE, με μια ανάρτηση σχετικά με έναν βιασμό και την δίκαιη αντιμετώπιση του βιαστή. Τα γεγονότα σχετικά με τον βιασμό είναι δημόσια κατατεθιμένα εδώ:

The speech of a resisting woman against her rapists

Ένας βιασμός, οι υπερασπιστές του & η αντιμετώπιση της πατριαρχικής βίας

Ο Reza υπερασπίστηκε τον βιαστή, δημοσίευσε φωτογραφία του μετά την άμεση αντιμετώπισή του και ξανά κατηγόρησε την GARE για αναίτιες επιθέσεις σε πρόσφυγες. Ο Reza εξακολουθεί να στηρίζει τον βιαστή και να συμβάλει στο συνεχιζόμενο βιασμό στον οποίο υποβάλεται το θύμα του βιασμού, αποκαλώντας την ψεύτρα στα social media. 
Ο Reza έχει εκφράσει δημόσια την άποψή του για τον βιασμό, η οποία ήταν: “Ένας άντρας κάνει σεξ με μια τριαντάρα, και γι’αυτό αναρχικοί τον ψάχνουν για να τον δείρουν.” 
Ο Reza υϊοθετεί πλήρως την πατριαρχική παράδοση της καταπίεσης, ότι δηλαδή ο άντρας έχει δικαιώματα πάνω στο σώμα της γυναίκας σε κάθε περίπτωση.

Ο Reza Humpay, γνωστός βασιλικός και εθνικιστής στο Ιράν, που υποστηρίζει τον Σάχη, εκμεταλλευτής μεταναστών στην Ελλάδα, οπορτουνιστής και ψέυτης, σήμερα υποστηρίζει ενεργά μια μαφιόζικη συμμορία και ένα βιαστή για τους δικούς του σκοπούς. Αυτό το άτομο, δεν είχε καμία συμμετοχή στη συνέλευση και καθημερινή ζωή της Clandestina, καμία συμμετοχή στο καταληψιακό κίνημα, στον αγώνα της απελευθέρωσης του δημόσου χώρου και των καταλήψεων από τον μαφιόζικο έλεγχο, καμία συμμετοχή στον αγώνα για τη δημιουργία κοινότητας εδώ στα Εξάρχεια. 
Ωστόσο, εμφανίστηκε για να σαμποτάρει όλα αυτά για χάρη ενός καλού selfie. Οι βρωμοδουλειές του, τα ψέμματά του και ο χυδαίος οπορτουνισμός του είναι γνωστά και τώρα δημόσια εκτεθιμένα. Οι απειλές του και η προβοκατόρικη στοχοποίηση της GARE, συντρόφων και του αναρχικού κινήματος δεν θα πιάσει τόπο.

Η αυτοοργάνωση δεν μανιπουλάρεται. Ο κοινός αγώνας δεν μπορεί να αναχαιτιστεί από εκμεταλλευτές και πολιτικάντηδες, όποιο το μέγεθός τους ή η εθνικότητά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...