Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Σαλβίνι : Δεν θα απαλλαγείτε από εμένα με μια κυβέρνηση που γεννιέται στις Βρυξέλλες


Αποτέλεσμα εικόνας για Σαλβίνι : Δεν θα απαλλαγείτε από εμένα με μια κυβέρνηση που γεννιέται στις Βρυξέλλες

Κάλεσμα στον Ιταλικό λαό για μεγάλη διαδήλωση στη Ρώμη, στις 19 Οκτωβρίου με αίτημα την προκήρυξη εκλογών έκανε ο ηγέτης...
της Λέγκα και μέχρι τώρα εν ενεργεία υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.«Στις 19 Οκτωβρίου, σκέφτομαι μια σπουδαία μέρα ιταλικής υπερηφάνειας», ανέφερε ο ίδιος σε βίντεο που ανάρτησε στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Λίγες ώρες μετά την ανάθεση από τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα στον παραιτηθέντα πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης, σε συνέχεια της συμφωνίας του Κινήματος των 5 Αστέρων και του Δημοκρατικού Κόμματος,ο Ματέο Σαλβίνι πέρασε στην αντεπίθεση, προειδοποιώντας τους πολιτικούς του αντιπάλους: «Δεν θα απαλλαγείτε από μένα με παιχνιδάκια του παλατιού, δεν θα το αφήσω έτσι».
Ο υπουργός Εσωτερικών, δήλωσε ότι το κόμμα του θα επιστρέψει στο προσκήνιο «πιο αποφασισμένο από ποτέ», εκτοξεύοντας πυρά ενάντια σε «μια κυβέρνηση που γεννιέται στις Βρυξέλλες» λέγοντας ότι «η Ιταλία δεν θα είναι δούλος κανενός….Δεν θα κρατήσουν πολύ, προετοιμαζόμαστε ήδη, δεν μπορούν να αρνηθούν στους Ιταλούς το δικαίωμα ψήφου»,δήλωσε ο Σαλβίνι, μιλώντας για μια «τρελή επιθυμία ανασυγκρότησης».
Παράλληλα προειδοποίησε όσους υποκύψουν στον πειρασμό να καταργήσουν το «διάταγμα ασφαλείας» του, που στοχεύει στον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης, ότι «θα βλάψουν τους Ιταλούς». «Θέλει κανείς να ξαναρχίσει το εμπόριο παράνομης μετανάστευσης;» διερωτήθηκε.
Ο ηγέτης της Λέγκα του οποίου η δημοτικότητα έχει εκτοξευθεί στα ύψη, ανέφερε ότι μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, θα δημιουργηθούν περίπτερα σε όλη την Ιταλία για να “διεκδικήσουμε τη δημοκρατία, τον σεβασμό της ψήφου και των νόμων». Και αναμένει ευρεία συμμετοχή σε μια πολιτική συγκέντρωση του κόμματός του στις 15 Σεπτεμβρίου στο Μπέργκαμο, στην περιφέρεια της Λομβαρδίας (βόρεια).Ο Σαλβίνι, τον οποίο τα ΜΜΕ αποκαλούν “φασίστα”,”ρατσιστή.”ακροδεξιο”,κλπ., αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν ένας “φασίστας” να επιμένει σε εκλογές ενώ οι “δημοκράτες” αντίπαλοί του προσπαθούν να τις αποφύγουν.
Αυτά είναι σημεία των καιρών όπου οι λέξεις δεξιός, αριστερός, δημοκράτης, φασίστας έχουν χάσει την πραγματική τους έννοια και χρησιμοποιούνται όπως βολεύει το κατεστημένο,συμπληρώνουμε εμείς
Τι θα γίνει στο μέλλον ;
Όπως έχει εξελιχθεί η πολιτική πραγματικότητα στη γειτονική μας χώρα, το μόνο που μπορεί να καταφέρει το Ιερατείο των Βρυξελλών είναι, να αναβάλλει την υπερκυριαρχία του Σαλβίνι στην Ιταλία με τη δημιουργία της ελεγχόμενης κυβέρνησης συνεργασίας των Πέντε Αστέρων με το Δημοκρατικό κόμμα.Μια τέτοια διορισμένη και όχι εκλεγμένη κυβέρνηση πολύ δύσκολα θα μπορέσει να κρατηθεί στην εξουσία, ενώ είναι βέβαιο ότι στις επερχόμενες εκλογές, η επικράτησης της Λέγκα του Σαλβίνι θα είναι σαρωτική. Και τότε, η προστασία της Ιταλίας από την εισβολή μεταναστών καθώς και το Italexit θα είναι πολύ-πολύ πιθανό να γίνουν πράξη.
Αυτή η προοπτική σε συνδυασμό με την επίσης πολύ πιθανή επικράτηση του Ντόναλντ Τράμπ στις εκλογές στις ΗΠΑ τον επόμενο χρόνο, τον Νοέμβριο του 2020, οδηγεί στην πρόβλεψη πως, το μέλλον της Ευρώπης της Γερμανίας και της ευρωζώνης ειδικότερα, μοιάζει να είναι πολύ δυσοίωνο. Με αυτές τις προοπτικές, μπορούμε να ελπίζουμε και εμείς σε απαλλαγή από τη νεο-γερμανική κατοχή και σε καλύτερες μέρες.
Εκτός και αν το κατοχικό καθεστώς του Βερολίνου και της Νέας Τάξης έχει κάποιο άλλο κρυφό άσσο στο μανίκι του και φτάσει ακόμα και σε “τελικές” λύσεις για τον Σαλβίνι που απειλεί να ανατρέψει τα πάντα….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...