Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Νεοδιορισθείς Γενικός Γραμματέας υπουργείου προέρχεται από κόμμα που υποστηρίζει την ψευδομειονότητα στη Μακεδονία


Τι προσόντα χρειάζεται να έχεις για να σε διορίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης Γενικό Γραμματέα σε υπουργείο; Αναρωτιέμαι...





Ο Δημήτρης Σκάλκος (πολιτικός επιστήμονας) διορίστηκε προ ημερών Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
(Πηγή: https://www.ethnos.gr/politiki/50788_aytoi-einai-oi-neoi-genikoi-grammateis-tis-kybernisis-prosopa-ekplixeis)

Ο Δημήτρης Σκάλκος υπήρξε Γενικός Γραμματέας ενός κόμματος που ιδρύθηκε το 2007 με όνομα «Φιλελεύθερη Συμμαχία». Μάλιστα στις Ευρωεκλογές του 2007 ήταν και υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του εν λόγω κόμματος.
(Πηγή: https://axiologisibouleytwn.wordpress.com/2007/09/01/
και επίσης: http://ekloges-prev.singularlogic.eu/v2007/pages/epikratia_edres.html)

Τι πρεσβεύει, όμως, η «Φιλελεύθερη Συμμαχία»;
Μπλογκ της ψευδομειονότητας στη Μακεδονία, κατόπιν κάποιου συνεδρίου στις Βρυξέλλες το 2008, αναφέρει ότι:

«Δήλωση του αντιπροέδρου της Φιλελεύθερης Συμμαχίας κ. Μανώλη Μανωλεδάκη σε εκδήλωση αφιερωμένη στους Έλληνες πολίτες οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται εθνικά ως Τούρκοι ή Μακεδόνες:

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία συμμετέχει στη σημερινή εκδήλωση που διεξάγεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η οποία είναι αφιερωμένη στους Έλληνες πολίτες οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται εθνικά είτε ως Τούρκοι ή ως Μακεδόνες. Η παρουσία της Φιλελεύθερης Συμμαχίας στη σημερινή εκδήλωση οφείλεται στο ότι θεωρούμε το δικαίωμα του εθνικού αυτοπροσδιορισμού ως θεμελιώδες ατομικό δικαίωμα το οποίο, ως τέτοιο, θα ήταν αδιανόητο να μην αναγνωρίζεται από ένα φιλελεύθερο κόμμα όπως το δικό μας. Η Φιλελεύθερη Συμμαχία σέβεται την επιλογή Ελλήνων πολιτών να αυτοπροσδιορίζονται εθνικά ως Τούρκοι ή Μακεδόνες και νομιμοποιείται, έτσι, να απαιτεί τον σεβασμό του ίδιου δικαιώματος πολιτών γειτονικών χωρών που αυτοπροσδιορίζονται εθνικά ως Έλληνες, όπως για παράδειγμα στην Αλβανία.»
(Πηγή: https://makibe.blogspot.com/2009/01/17-2008.html?m=1)

Σε ό,τι αφορά τη σημερινή θέση της «Φιλελεύθερης Συμμαχίας» για τη Συμφωνία των Πρεσπών, το ίδιο το κόμμα αναφέρει στην ιστοσελίδα του: «Πάγια θέση της Φιλελεύθερης Συμμαχίας είναι η αναγνώριση του εθνοτικού αυτοπροσδιορισμού όλων των κατοίκων της Μακεδονίας. Καταδικάζουμε τον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό στα Βαλκάνια, απορρίπτουμε κάθε προσπάθεια μονοπώλησης του όρου και επιδιώκουμε την ειρηνική συνύπαρξη των πολιτών.»
(Πηγή: https://fisy.gr/tag/sumfonia-ton-prespon/)

Αξίζει να σημειωθεί, έτσι για την ιστορία του πράγματος, ότι κάποια στιγμή γύρω στο 2011, ο Δημήτρης Σκάλκος ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του τότε κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη «Δημοκρατική Συμμαχία».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...