Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Κοτζιάς για καταγγελίες Καμμένου: Την υποκλοπή μπορεί να κάνει η ΕΥΠ, ρωσικές ή κινεζικές υπηρεσίες

Νίκος Κοτζιάς


Ο Νίκος Κοτζιάς απάντησε στις καταγγελίες που είχε κάνει στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος, υποστηρίζοντας ότι τα e-mail που είχε παρουσιάσει ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. θα μπορούσαν να έχουν υποκλαπεί από την ΕΥΠ, ρωσικές ή κινεζικές μυστικές υπηρεσίες.....
Στις καταγγελίες που είχε κάνει ο Πάνος Καμμένος για ανάληψη έργου ταξιδιωτικών θεωρήσεων (βίζα) από συγκεκριμένη εταιρεία, απάντησε ο Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας σήμερα στη Βουλή.
Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο, ο κ. Καμμένος είχε καταγγείλει στη Βουλή τις διαδικασίες για την ανάληψη του συγκεκριμένου έργου, κάνοντας λόγο για παρέμβαση και του τότε υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, παρουσιάζοντας ως αποδείξεις κάποια e-mail.
Απαντώντας σήμερα στις καταγγελίες αυτές, ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε εκτενώς στην υπόθεση των e-mail υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για ηλεκτρονική αλληλογραφία που έγινε μέσω αμερικανικών server κι όχι του υπουργείου Εξωτερικών.
Επικαλούμενος, μάλιστα, ειδικούς από τμήματα Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, υποστήριξε ότι η υποκλοπή θα μπορούσε να έχει γίνει μόνο από «χάκερ της ΕΥΠ, ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, άντε και οι κινέζικες». Δεν απέκλεισε, βέβαια, και το ενδεχόμενο «να έχουμε πλαστογράφηση κειμένων».
Αναλυτικά, ο κ. Κοτζιάς είπε:
«Ήρθε ένας βουλευτής με 13 e-mail διπλωματών που συνεννοούνταν μεταξύ τους, με τα εξής επιχειρήματα:
  • Για να μην τα ανακαλύψει, κατέστρεψε ο Κοτζιάς τον server του υπουργείου.      
  • Μαζί με αυτόν, κατέστρεψε και τα e-mail των διπλωματών για να μην τους πιάσουμε
  • Εγώ, όμως, που είμαι μάγκας και έχω φίλους διπλωμάτες, τα έβγαλα από τον server και τα έσωσα».
  • Συνεχίζοντας, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, περιέγραψε ότι πήρα ο ίδιος από τη Βουλή να δει τα συγκεκριμένα e-mail.
  • «Και βλέπω ότι είναι e-mail από έναν server που δεν τον ήξερα – sbcglobal.com - και απευθύνεται σε ένα e-mail, hotmail.com. Δηλαδή είναι μια συζήτηση που δεν περνάει από τον server του υπουργείου κι άρα είτε τον είχα καταστρέψει, είτε είχα καταστρέψει τα έγγραφα ή οτιδήποτε, δεν είχα πρόσβαση».
  • Ο κ. Κοτζιάς τόνισε πως ο κ. Καμμένος «λέει το ψέμα για να κρύψει πώς βρήκε» τα συγκεκριμένα e-mail.
    «Τι το ιδιαίτερο έχουν αυτοί οι δύο servers; Είναι αμερικανικοί server και δεν μπαίνεις εύκολα σε αμερικανικούς server γιατί "βαράνε τα καμπανάκια"», υποστήριξε ο κ. Κοτζιάς.
  • «Ρώτησα τους ειδικούς – έχουμε δύο καλά τμήματα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Πληροφορικής και Δικτυών και μου απάντησαν (ότι) μόνοι δύο μπορούν να το κάνουν αυτό: ή χάκερ της ΕΥΠ ή οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, άντε και οι κινέζικες», δήλωσε.
  • «Άρα εδώ ή έχουμε πλαστογράφηση κειμένων ή έχουμε υποκλοπή σε συνεργασία πιθανόν με τέτοιους είδους πράγματα – δεν το ξέρω, λέω τι λένε οι ειδικοί», υποστήριξε ο κ. Κοτζιάς.
  • ξξξξξξ
  • πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...