Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Τσακαλώτος: Το εισόδημα της μεσαίας τάξης αυξήθηκε τη διετία 2015-16 κατά 146 ευρώ

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος

Απάντηση στις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη για το εισόδημα της μεσαίας τάξης, έδωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζοντας ότι αυξήθηκε κατά 146 ευρώ τη διετία 2015-16....
Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, απάντησε μέσω Twitter σε όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του, το βράδυ της Δευτέρας.
«Ο κ. Τσίπρας διέλυσε τη μεσαία τάξη», δήλωσε ο κ.  Μητσοτάκης, μιλώντας στον Alpha. Επικαλούμενος τον ΟΟΣΑ, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως το εισόδημα των Ελλήνων το 2018 συρρικνώθηκε στα επίπεδα του 2013. «Η μεσαία τάξη αφανίστηκε, υπερφορολογήθηκε. Δεσμεύομαι ότι θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη αυτά που ο κ. Τσίπρας αδικαιολόγητα της πήρε», υπογράμμισε.
Τις αναφορές αυτές διαψεύδει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, επισημαίνοντας ότι το ετήσιο εισόδημα μιας οικογένειας της μεσαίας τάξης «τα έτη 2015-16 αυξήθηκε κατά 146 ευρώ».
«Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε χτες ότι θα αποζημιώσει τα μεσαία στρώματα για τις απώλειες που είχαν από την κυβέρνησή μας. Αλλά έκανε πως δεν διάβασε τους αριθμούς για την καταστροφή της μεσαίας τάξης από την ΝΔ και την μικρή έστω βελτίωση της θέσης της από το 2015 και μετά», ανέφερε αρχικά ο υπουργός Οικονομικών.
«Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το ετήσιο εισόδημα μιας οικογένειας της μεσαίας τάξης μειώθηκε από το 2011 έως το 2014 κατά 5.258 ευρώ. Τα έτη 2015-16 αυξήθηκε κατά 146 ευρώ. Το 2018 η αύξηση αναμένεται σαφώς μεγαλύτερη λόγω και της ανάπτυξης», κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...